Επέστρεψε στο Λαύριο ο Σταμάτης

Για δεύτερη φορά ο Γιώργος Σταμάτης επιστρέφει στο Λαύριο, καθώς ο 30χρονος σέντερ συμφώνησε να φορέσει για τρίτη φορά τη φανέλα του συλλόγου.

Αναλυτικά:

«Ακόμη μία προσθήκη στο ρόστερ της πραγματοποίησε η ομάδα του ΛΑΥΡΙΟΥ εν όψει της επερχόμενης περιόδου 2011-2012. Ο προπονητής του Λαυρίου, Χρήστος Σερέλης έχει ήδη αρχίσει την προετοιμασία, με το υλικό που διαθέτει και σ’ αυτό το σύνολο προστίθεται και ο σέντερ Γιώργος Σταμάτης.

Όνομα: Γεώργιος
Επώνυμο : Σταμάτης
Ύψος : 2.02μ
Ημερομην. γενν. : 30/12/1981
Τόπος γενν. : Αθήνα
Θέση : Σέντερ
Προηγούμενες ομάδες : Περιστέρι, Άμιλλα Περιστερίου, Αργοναύτης Ραφήνας, Γ Σ Ωρωπού, Κορωπί, Προοδευτική, Νήαρ Ηστ, ΛΑΥΡΙΟ, Πανερυθραϊκός

Ένας παλιός γνώριμος του συλλόγου, ο Γιώργος Σταμάτης, επιστρέφει στο Λαύριο για να το ενισχύσει στη “ρακέτα” από τη θέση του σέντερ, κάτι που είχε κάνει δύο φορές στο παρελθόν. Με τη φανέλα του Λαυρίου έχει γευτεί δύο ανόδους. Το Μάιο του 2007 πανηγύρισε την άνοδο από τη Γ’ Εθνική στην Β’ κατηγορία και το τέλος της περιόδου του2010 τον βρήκε πρωταθλητή της Β’ Εθνικής με το Λαύριο για πρώτη φορά στην Α2.

Ο 30χρονος σέντερ την προηγούμενη σεζόν βρισκόταν στην Ερυθραία. Αγωνιζόμενος μεχρώματα της ομώνυμης ομάδας, κατάφερε να τερμάτισε στην 13η θέση επιτυγχάνοντας παράλληλα την παραμονή του συλλόγου στην Α2.

Αναφερόμενος στους λόγους της επιστροφής στο Λαύριο, είπε: “Αφενός δεν τα βρήκα με την προηγούμενη ομάδα μου ώστε να παραμείνω, αφετέρου οι άνθρωποι του Λαυρίου μου έκαναν μία πρόταση που μου άρεσε. Ήξερα τα παιδιά και ότι το κλίμα που επικρατεί είναι πολύ καλό, η ομάδα έχει εξαιρετικούς παίκτες και χαρακτήρες, οπότε δεν το σκέφτηκα ιδιαίτερα για να γυρίσω”.

Με τον Πανερυθραϊκό” τη σεζόν που πέρασε ο Γ. Σταμάτης έπαιξε σε 28 αγώνες έχοντας μέσο όρο ανά παιχνίδι 3.2 πόντους, 54,8% στις βολές, 52.2% στα 2ποντα και 2.3 μ.ό στα ριμπάουντ.

Όσον αφορά τους τρόπους με τους οποίους μπορεί ο ίδιος να βοηθήσει στην επίτευξη των στόχων του Λαυρίου, ο 30χρονος σέντερ υποστήριξε: “Θα προσπαθήσω με τη γενικότερη παρουσία μου μέσα στο παρκέ να βοηθήσω την ομάδα, κυρίως αμυντικά και όσο μπορώ επιθετικά. Θα κάνω και εγώ με τη σειρά μου ότι μπορώ ώστε το Λαύριο να εκπληρώσει τους φετινούς του στόχους. Το επίπεδο της ομάδας είναι πολύ ανεβασμένο, μπορεί να καταφέρει πολλά φέτος αλλά το καλύτερο είναι μιλάμε μέσα στο γήπεδο με το μπάσκετ που θα παίζουμε και τα αποτελέσματα που θα φέρνουμε”.

Ο σέντερ του Λαυρίου, πλέον, ξεκίνησε το μπάσκετ σε ηλικία 14 ετών από τις ακαδημίες του Περιστερίου, μετέπειτα έπαιξε στην Άμιλλα Περιστερίου όπου παρέμεινε για τρία χρόνια αγωνιζόμενος στη Γ’ Εθνική. Ακολούθησαν οι Γ Σ Ωρωπού, Αργοναύτης Ραφήνας, το Κορωπί από το οποίο και μεταπήδησε για πρώτη φορά στο ΛΑΥΡΙΟ για να πάει έπειτα στην ομάδα της Νήαρ Ηστ, όπου και εκεί την χρονιά που αγωνίστηκε κέρδισε ακόμη μία άνοδο στην Α2! Την περίοδο 08-09 στελεχώνει το αθλητικό δυναμικό της Προοδευτικής για ένα χρόνο, καθώς ακολουθεί η δεύτερη θητεία του στο ΛΑΥΡΙΟ (2009-2010) που αποδεικνύεται εξίσου επιτυχημένη με την πρώτη, η ομάδα με την έναρξη της επόμενης σεζόν θα είναι κάτοικος Α2 όπου και παραμένει!».