Επίσημα ο Σορώτος στον Πιερικό

Ο ερχομός του Κώστα Σορώτου στον Πιερικό Αρχέλαο είναι γεγονός, καθώς ο σύλλογος της Κατερίνης ανακοίνωσε τη συμφωνία με τον έμπειρο τεχνικό.

Η ανακοίνωση:

«Η διοίκηση του ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος, πριν από λίγο, ανακοίνωσε τη συμφωνία συνεργασίας με το γνωστό προπονητή Κώστα Σορώτο που αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία της ομάδας.

Ο νέος προπονητής του Πιερικού Αρχελάου είναι 53 ετών και γεννήθηκε στον Πειραιά. Ξεκίνησε τη μπασκετική του καριέρα από τα τμήματα υποδομής του Ολυμπιακού το 1971. Από το 1976 αγωνίστηκε με τα χρώματα του Πειραϊκού μέχρι το 1979 και μετά σαν προπονητής στο τμήμα υποδομών του συλλόγου έως το 1989. Στη συνέχεια εργάστηκε στα αντίστοιχα τμήματα του Πανιωνίου για τρία χρόνια και παράλληλα από το 1990 ήταν και στον  Αμύντα για 8 χρόνια. Επίσης θήτευσε και στον Αρίωνα. Μετά στον Α.Ο. Παλαιού Φαλήρου για 2 χρόνια. Το 2000 στον Πειραϊκό σαν προπονητής της πρώτης ομάδας μέχρι το 2002, στη συνέχεια πάλι στο Παλαιό Φάληρο που ανέβηκε το 2003 στην Α1. Το 2004 -2005 στο Δούκα, το 2005-2007 στο Φάληρο, το 2007-2009 στη Δάφνη και τελευταία στον Αμύντα.

Ο Κώστας Σορώτος μετά από τη συμφωνία, δήλωσε τα εξής: “Αισθάνομαι πολύ χαρούμενος που ήρθα στην οικογένεια του Πιερικού Αρχελάου. Με την πρώτη επαφή που είχαμε οι άνθρωποί του με κέρδισαν αμέσως, επιβεβαιώνοντας έτσι την άποψη του μπασκετικού κόσμου ως προς το τι εστί Πιερικός Αρχέλαος. Θέλω να πιστεύω ότι θα ανταποκριθώ στις απαιτήσεις και στις προσδοκίες της νέας πρόκλησης που παρουσιάζεται μπροστά μου και θα δουλέψω όσο το δυνατό περισσότερο. Ζητάμε τη συμπαράσταση στο έργο μας, τόσο από την τοπική κοινωνία, όσο και από όλο το φίλαθλο κόσμο γενικά της Πιερίας”».