Επίσημη ερώτηση Φασούλα για τη νομιμότητα συνάθροισης προς ΕΟΔΥ και Χαρδαλιά

Με επιστολή του ο υποψήφιος για την προεδρία της ΕΟΚ Παναγιώτης Φασούλας στον ΕΟΔΥ και το Νίκο Χαρδαλιά ζητά να μάθει εάν είναι νόμιμη η συνάθροιση όσων έχουν δικαίωμα ψήφους στις εκλογές της ΕΟΚ! Η εκλογική διαδικασία έχει οριστεί για την 30η Μαΐου στη Λεωφόρο και με την επιστολή του αυτή η παράταξη του Φασούλα θέλει να μάθει εάν η ΕΟΚ έχει υποβάλλει σχετικό αίτημα για λήψη άδειας για τη ΓΣ κι αν είναι νόμιμη η συνάθροιση τόσων ατόμων στο χώρο…

Αναλυτικά:

«Αξιότιμοι Κύριοι,

Δεδομένων των όσων διαλαμβάνονται στην με αριθμό ΦΕΚ Β 2141/2021 ΚΥΑ με τίτλο «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσια υγείας από τον κίνδυνο διασπορά του COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας μέχρι και την Δευτέρα 31 /5/2021 και ώρα 6 : 00», σας γνωρίζουμε τα κάτωθι:

Την 30/5/2021 και ώρα 11:00 π.μ. έχει οριστεί από την προσωρινή Διοίκηση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης η διεξαγωγή Γενικής Συνέλευσης με αρχαιρεσίες, στο χώρο του γηπέδου «Απόστολος Νικολαΐδης» στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Οι συμμετέχοντες με δικαίωμα ψήφου στην συνέλευση είναι τουλάχιστον 512 τακτικοί εκλέκτορες, οι οποίοι με την παρουσία των αναπληρωματικών τους, δυνητικά αυξάνονται σε άγνωστο αριθμό, ενώ τα σωματεία που δικαιούνται συμμέτοχης στην Γ.Σ. χωρίς δικαίωμα ψήφου στις αρχαιρεσίες, αλλά με δικαίωμα λόγου και ψήφου στα υπόλοιπα θέματα της Ημ. Διάταξης ξεπερνούν τα 900.

Δυνάμει των ανωτέρω και με γνώμονα την εξασφάλιση της δημόσιας υγείας, αλλά και του δικαιώματος όλων των μελών της Γ.Σ στην ενάσκηση των δικαιωμάτων τους χωρίς διακινδύνευση της προσωπικής τους υγείας, ευγενώς ζητάμε ενημέρωση για τα ακόλουθα:

1) Έχει υποβληθεί ενώπιον σας αίτημα της οικείας Ομοσπονδίας για τη λήψη άδειας διεξαγωγής της ανωτέρω Γ.Σ;

2) Είναι νόμιμη η συνάθροιση του ως άνω όγκου ανθρώπων χωρίς την εξασφάλισή σχετικής άδειας;

3) Δυνάμει των οριζόμενων στην ως άνω Κ.Υ.Α δύναται να χορηγηθεί άδεια για την συνάθροιση του αριθμού των ατόμων που αναφέρουμε ανωτέρω και αν ναι με ποιο υγειονομικό πρωτόκολλο;

Στη διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρίνηση.

Μετά τιμής,

Τα μέλη Δ.Σ. της προσωρινής διοίκησης της Ε.Ο.Κ.

Θεοφάνης Χριστοδούλου, Ευθύμιος Ρεντζιάς, Χαράλαμπος Μαρκάκης, Αγαμέμνων Ιωάννου, Παναγιώτης Φασούλας».