Επίσκεψη Αγάπης του Ηρακλή στο Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο

Μια ξεχωριστή εμπειρία έζησαν οι παίκτες, οι προπονητές και στελέχη του ΗΡΑΚΛΗ στην επίσκεψή τους στο Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο της Θεσσαλονίκης, όπου μοίρασαν δώρα στα παιδιά. 

Συνήθως σε τέτοιες επισκέψεις λέγεται ότι “μοίρασαν και χαμόγελα”, αλλά γεγονός είναι ότι άπαντες πήραμε χαμόγελα από τα παιδιά εκεί και δύναμη από τη δύναμή τους, όπως και από τους ανθρώπους που εργάζονται εκεί για να είναι όλα, ει δυνατόν, στην εντέλεια. Και είναι άξιοι συγχαρητηρίων όλοι για την προσπάθεια, για το λειτούργημα ουσιαστικά που κάνουν. 

Παρόντες όλοι οι παίκτες, ο προπονητής Βαγγέλης Αλεξανδρής, ο συνεργάτης του Θωμάς Κωστόπουλος, ο γενικός διευθυντής Θανάσης Δούνης, ο φροντιστής μας Θόδωρος Περλεγκίδης, που επισκέφθηκαν τους χώρους του Παιδικού Χωριού, γνώρισαν τα στελέχη, άκουσαν τη συγκλονιστική ενημέρωση από τον Διευθυντή του Χωριού, κ.Λουκά Ίσαρη, γνώρισαν αρκετά παιδιά από κοντά, έπαιξαν λίγο μαζί τους, έδωσαν δώρα και παράλληλα απηύθηναν πρόσκληση, η οποία έγινε δεκτή με μεγάλη χαρά από τα παιδιά, για τους αγώνες του ΗΡΑΚΛΗ εφεξής. 

Η πρώτη παρουσία τους κοντά μας θα είναι στον αγώνα με το Περιστέρι, την Κυριακή, στις 7/1, στις 18:00. 

Ο ΗΡΑΚΛΗΣ, ένας σύλλογος πρωτοπόρος σε θέματα κοινωνικής αλληλυεγγύης και ευαισθησίας, θα είναι στο πλευρό του Παιδικού Χωριού στο Φίλυρο και κάθε προσπάθειας που στοχεύει να κάνει την κοινωνία μας λίγο καλύτερη και να δώσει κάτι καλύτερο στα παιδιά όλου του κόσμου. Σας καλούμε να πράξετε το ίδιο, η συμμετοχή όλων μας σε τέτοιες πρωτοβουλίες κοινωνικής εγρήγορσης είναι πλέον απαραίτητη! 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΧΩΡΙΟ ΣΤΟ ΦΙΛΥΡΟ

Το «Ελληνικό Παιδικό Χωριό» χτίσθηκε στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης σε μια μαγευτική τοποθεσία 35 περίπου στρεμμάτων παραχωρημένη κατά χρήση από το Υπουργείο Γεωργίας. Στην έκταση αυτή έχουν μέχρι σήμερα  κατασκευασθεί 8 διώροφες κατοικίες ( ενώ υπάρχει πρόβλεψη για ακόμη 4 ), αίθουσα πολλαπλών χρήσεων 2.000 τ.μ. που στεγάζει  τις διοικητικές υπηρεσίες, νηπιαγωγείο, εκκλησία ( που βρίσκεται στο στάδιο της ανέγερσης ), αμφιθέατρο, γήπεδα αθλοπαιδιών, παιδική χαρά, μίνι – μπάσκετ και διάφοροι βοηθητικοί χώροι. Κάθε «οικογένεια» αποτελεί μια ξεχωριστή μονάδα οικονομίας και ζωής. Η ευθύνη για την ανατροφή των παιδιών ανήκει στη «μητέρα», η επιλογή της οποίας πραγματοποιείται από επιτροπή εξειδικευμένων επιστημόνων. Αυτή έρχεται να δώσει σαν μια πραγματική μητέρα την κατανόηση και μια ζεστή αγκαλιά στα πονεμένα αυτά πλάσματα. Το βασικό προσόν που πρέπει να διαθέτει είναι η αγάπη για το παιδί και πνεύμα αυτοθυσίας και προσφοράς. Είναι δηλαδή η προσωποποίηση της αγάπης. Οι μητέρες πριν αναλάβουν το έργο τους παρακολουθούν ειδικά μαθήματα για τον τρόπο λειτουργίας του Σωματείου. Κατά δε τη διάρκεια της προσφορά των αυτής, οι «μητέρες» έχουν τη συμπαράσταση επιστημονικής ομάδος διαφόρων ειδικοτήτων. Τα παιδιά φοιτούν στο Δημόσιο Σχολείο της περιοχής τους και αναπτύσσουν κοινωνικές σχέσεις με τους συγγενείς, τους συμμαθητές και τους φίλους τους, αλλά και με παιδιά και τις οικογένειες τους εντός και εκτός του Παιδικού Χωριού.
 
Την ευθύνη για την εφαρμογή του κανονισμού και την εκτέλεση των αποφάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου φέρει ο «πατέρας» του «Ελληνικό Παιδικού Χωριού»,  ο οποίος και κατοικεί με την οικογένειά του μέσα στο Παιδικό Χωριό, είναι δε το πρότυπο ανδρός και «πατέρα» για τα παιδιά. Συνεργάζεται με τις «μητέρες» και φροντίζει για την ύπαρξη κλίματος αγάπης και αλληλοσεβασμού μεταξύ των ως επίσης και για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων που απασχολούν την κάθε «οικογένεια».
 
Τα παιδιά γίνονται δεκτά από το Σωματείο μας κατόπιν σχετικής εισαγγελικής εντολής, είναι προσχολικής ηλικίας ( 0-6 ετών ) και είναι σωματικά και ψυχικά υγιή.
 
Περισσότερα, αλλά κυρίως ΠΩΣ ΘΑ ΣΥΝΔΡΑΜΕΤΕ, στο paidikoxorio.gr
 

.
Διαβάστε ακόμη…