Επίσκεψη του Πιερικού στο 8ο Δημοτικό Σχολείο

pierikos-sxoleioΚαι το 8ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης, στο Σιδηροδρομικό Σταθμό, επισκέφθηκε αντιπροσωπεία του Πιερικού Αρχελάου. Το σχολείο βρίσκεται στην περιοχή όπου είναι το νέο κλειστό γυμναστήριο που αγωνίζεται ο Πιερικός Αρχέλαος και οι μαθητές και οι μαθήτριες του, όπως και οι εκπαιδευτικοί του, υποδέχθηκαν με χαρά και ενθουσιασμό τους καλαθοσφαιριστές, τους προπονητές και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου.

Ο διευθυντής του σχολείου κ. Θάνος Γκιάτας καλωσορίζοντας την αντιπροσωπευτική ομάδα της Κατερίνης, μεταξύ άλλων είπε: «Είναι ευκαιρία σήμερα να γνωρίσουμε την ομάδα από κοντά, να μιλήσουμε με τους αθλητές της και να γίνουμε και εμείς φίλοι της. Αυτή η ομάδα, ο Πιερικός Αρχέλαος και κάποτε Πιερικός και Αρχέλαος που είναι δύο ονόματα που τα γνωρίζει όλη η Ελλάδα, είναι συνυφασμένη με την πόλη μας και την ιστορία της».

pierikos-sxoleio2Στη συνέχεια το λόγο πήραν ο αντιπρόεδρος του Πιερικού Αρχελάου Γιάννης Πόδας και ο υπεύθυνος μάρκετινγκ του συλλόγου Ξενοφών Μπαραλιάκος αναφέρθηκαν στην ιστορία του συλλόγου και εξέφρασαν τις ευχαριστίες για τη φιλοξενία. Οι προπονητές Χρήστος Ξηρομερίτης και Βασίλης Τσερνισώφ μίλησαν για την πορεία της ομάδας και οι καλαθοσφαιριστές Θάνος Κοντσές, Λάζαρος Πέτκος και Μάριος Σακελλαρίου κάλεσαν τους μαθητές να πλαισιώσουν τις δραστηριότητες του Πιερικού Αρχελάου.

Η επίσκεψη συνεχίστηκε με έναν αγώνα μπάσκετ μικρής διάρκειας όπου στη μία ομάδα ήταν οι καλαθοσφαιριστές και οι προπονητές και στην άλλη οι δάσκαλοι του σχολείου που καταχειροκροτήθηκαν.

Στη συνέχεια οι αθλητές μοίρασαν ομαδικές φωτογραφίες με αυτόγραφα.

Τέλος, για την επίσκεψη του Πιερικού Αρχελάου ο διευθυντής του σχολείου Θάνος Γκιάτας και ο γυμναστής του σχολείου με ειδικότητα στο μπάσκετ  Γιάννης Σορτανίδης, δήλωσαν:

pierikos-sxoleio3Ο Διευθυντής του σχολίου, Θάνος Γκιάτας ανέφερε: «Είναι μεγάλη μας χαρά που έχουμε σήμερα κοντά μας την ομάδα μπάσκετ του Πιερικού Αρχελάου, η οποία τυχαίνει να είναι στη γειτονιά μας, εδώ όπου βρίσκεται και το νέο κλειστό γυμναστήριο. Είναι μια καλή ευκαιρία να γνωρίσουν τα παιδιά τους παίκτες, τους προπονητές και τη διοίκηση του συλλόγου και γιατί όχι να γίνουν φίλοι αυτής της ομάδας. Τέτοιες ενέργειες μας χαροποιούν ιδιαίτερα, αφού οι μαθητές και οι μαθήτριές μας έχουν ανάγκη τον υγιή αθλητισμό, στον οποίο πρέπει να συμμετέχουν ενεργά».

Ο  Καθηγητής Φυσικής Αγωγής Γιάννης Σορτανίδης δήλωσς: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που έχουμε κοντά μας την ομάδα του Πιερικού Αρχελάου, μια ιστορική ομάδα που και εγώ από αυτή έχω ωραίες μνήμες από την αποχή που ήταν στην Α΄ εθνική. Είναι μία ευκαιρία για τη νεολαία της Κατερίνης και εν γένει του σχολείου μας, να έρθει σε επαφή με την ομάδα αυτή, να δει από κοντά τους παίκτες της και βέβαια με την αποδοχή της πρόσκλησης να είναι δίπλα της σε κάθε αγώνα. Όπως έλεγαν και οι αρχαίοι μας πρόγονοι «νους υγιής εν σώματι υγιεί», είναι κάτι το οποίο πρέπει να εμφυσήσουμε στα παιδιά μας και εγώ έχοντας ιδία πείρα ως καθηγητής φυσικής αγωγής και ως ασχολούμενος με τον αθλητισμό, όταν αυτά είναι κοντά στον αθλητισμό, τότε μένουν μακριά από άλλα πράγματα. Επομένως αυτή η προσπάθεια του Πιερικού Αρχελάου πρέπει να αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση και για άλλες ομάδες, προκειμένου τα παιδιά μας να είναι και να παραμείνουν κοντά στον αθλητισμό, γιατί μόνο να κερδίσουν έχουν από αυτόν».

pierikos-sxoleio4