Επί… τάπητος τα μέτρα ασφαλείας του τελικού

Ευρεία σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή (25/2) στην αστυνομική διεύθυνση Γλυφάδας, παρουσία όλων των εμπλεκόμενων φορέων, προκειμένου να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας, ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό.

Η ΕΟΚ ξεκαθάρισε για μία ακόμη φορά ότι δεν υπάρχει καμία σκέψη αναβολής ή, μετάθεσης του τελικού, που έχει προγραμματιστεί για την επόμενη Κυριακή 6/3 (18:30) στο κλειστό του Ελληνικού, από την πλευρά της και για λόγους δημόσιας τάξης αυτό μπορεί να συμβεί μόνο εάν το αποφασίσει η Πολιτεία δια της ΓΓΑ και κατόπιν συνεννόησης με την αστυνομία.

Όσον αφορά τον αριθμό των οπαδών που θα βρεθούν στο Ελληνικό, αλλά και τη σύνθεσή τους, θα τα κρίνει και θα τα καθορίσει η αστυνομία, ενώ στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ομοσπονδία αναφέρεται και στην ευρεία σύσκεψη που είχε πραγματοποιηθεί πέρυσι, παρουσία και εκπροσώπων του Τύπου που είχαν καταγράψει όσα είχαν διαμειφθεί.

“Τότε, ο Γιώργος Βασιλακόπουλος είχε κάνει δύο προτάσεις: Η μία αφορούσε στην διεξαγωγή του αγώνα με παρουσία μαθητών και αθλητών από ακαδημίες μπάσκετ στο γήπεδο και η άλλη, με κλήρωση για ένα από τα δύο μεγάλα γήπεδα της Αττικής (ΟΑΚΑ ή ΣΕΦ) προκειμένου να υπάρξει μαζική προσέλευση φιλάθλων.

Για την μεν παρουσία παιδιών, κατατέθηκε άρνηση δασκάλων να τα συνοδεύσουν, αλλά και επιφυλάξεις της αστυνομίας, για τη δε κλήρωση έδρας με παρουσία μεγαλύτερου αριθμού φιλάθλων, κατηγορηματική άρνηση της αστυνομίας, που είχε πει ότι εγγυάται αστυνόμευση μόνο για 650 φιλάθλους της κάθε ομάδας, στο γήπεδο του Ελληνικού”, αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΟΚ.