Επενδύει με Σπανάκο, Μηλιώνη, Φρατζέσκο

Τόπο στα νιάτα έκανε στις τελευταίες μεταγραφικές κινήσεις του το Λαύριο. Η ομάδα του Χρήστο Σερέλη απέκτησε τον 20χρονο φόργουορντ, Δημήτρη Σπανάκο, ενώ ανέβασε από τις ακαδημίες του συλλόγου τους  Θοδωρή Μηλιώνη και Μιχάλη Φρατζέσκο.

Αναλυτικά:

«Όνομα : Δημήτρης
Επώνυμο : Σπανάκος
Ημερομηνία γενν.: 10/ 11/ 1991
Τόπος γενν.: Αθήνα
Ύψος : 1.98 cm
Θέση : 2 – 3
Προηγούμενες ομάδες : Α.Ο Θεμιστοκλής Αιγάλεω, Κολεγιακή ομάδα του Βανκουβερ, ΝΕΦΟ Νικηφόρος

Μια απ΄ τις τελευταίες μεταγραφικές κινήσεις της ομάδας του ΛΑΥΡΙΟΥ μπορεί εύλογα να χαρακτηριστεί και ως μια επένδυση για το μέλλον, κάτι που επιδιώκει και αποδεικνύει έμπρακτα ο Χρήστος Σερέλης, δείχνοντας σε πολλές περιπτώσεις την εμπιστοσύνη του στους νέους παίκτες.

Αυτή τη φορά στο Λαύριο, ανοίγει μία θέση στο ρόστερ του, για τον 20χρονο small forward Δημήτρη Σπανάκο που αφήνει την ομάδα του ΝΕΦΟ Νικηφόρος για να γίνει κάτοικος της Ανατολικής ακτής. Ο ίδιος μίλησε για την νέα του ομάδα : “Είναι τιμή για μένα να βρίσκομαι σ’ αυτή την ομάδα, όπως θα ήταν για τον καθένα, ειδικότερα όμως για ένα 20χρονο παιδί που προσπαθεί να εφοδιαστεί με μπασκετικές γνώσεις. Οι παίκτες βοηθάνε πολύ ο ένας τον άλλο και έτσι εκτός του ότι είναι μια απ΄ τις καλύτερες ομάδες είναι και ένα πολύ καλό σχολείο. Αν και είναι ακόμα αρχή τα πρώτα δείγματα είναι πολύ θετικά. Βλέπω ότι ο προπονητής μας ο κύριος Σερέλης δίνει ευκαιρίες στα νέα παιδιά και αυτό, για μένα, είναι πολύ σημαντικό”.

Ο ύψους 1.98 εκ Δ. Σπανάκος, ξεκίνησε να παίζει μπάσκετ στην ηλικία των 11χρόνων, στον Θεμιστοκλή Αιγάλεω το 2002 και τα παδικοεφηβικά τμήματα της ομάδας. Από το 2003 έως το 2006 γίνεται κάτοικος Καναδά και πιο συγκεκριμένα του Βανκούβερ όπου αγωνιζόμενος στο Κολεγιακό πρωτάθλημα κατακτά την πρώτη θέση στην ομώνυμη πολιτεία και την τρίτη σε ολόκληρο τον Καναδά! Στα 16 του εντάσσεται για δύο χρόνια στο δυναμικό του ΝΕΦΟ Νικηφόρος, αρχικά στο εφηβικό τμήμα και στη συνέχεια στην αντρική ομάδα την οποία άφησε για ένα χρόνο δίνοντας βάρος στην εκπαίδευση του καθώς τότε άρχιζε η χρονιά της Γ’ λυκείου, επέστρεψε όμως στον Νικηφόρο σε ηλικία 19 ετών μέχρι και φέτος, που ήδη φόρεσε τη φανέλα του ΛΑΥΡΙΟΥ.

Όσο για τον τρόπο που θεωρεί ότι μπορεί να βοηθήσει την ομάδα, στη φετινή της προσπάθεια είπε : “Τα παιδιά είναι πολύ καιρό μαζί, είναι εξαιρετικοί παίκτες όλοι τους και συνεννοούνται μέσαστο παρκέ, εγώ απλά θα προσπαθώ να τους βοηθάω ιδιαίτερα στις προπονήσεις ώστε να αντεπεξέλθουμε όπως πρέπει στον αγώνα. Θα κάνω ό,τι μου ζητάει ο προπονητής μου, όσο καλύτερα μπορώ και ελπίζω να τον δικαιώσω” καταλήγοντας στις μπασκετικές προσδοκίες που έχει ο ίδιος από τον εαυτό του και πάντα μέσα από τη νέα του ομάδα :“Προσωπικά θέλω να βελτιωθώ μπασκετικά, να κερδίσω σε εμπειρίες, παραστάσεις και γνώσεις από όλους τους, άλλωστε με τους συγκεκριμένους συμπαίκτες μόνο να βελτιωθείς μπορείς κυρίως για ένα νέο παίκτη σαν και μένα”.

Το τεχνικό team επέλεξε και ανεβάζει στην αντρική ομάδα δύο νέα παιδιά από τις ακαδημίες του συλλόγου, συνεχίζοντας να δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στο “νέο αίμα” του ΛΑΥΡΙΟΥ.

Ο λόγος για τον 19χρονο guard Θοδωρή Μηλιώνη, γεννημένο στις 12/11/1992 στην Αθήνα και τον 18χρονο, επίσης guard, Μιχάλη Φρατζέσκο γεννημένο στις 23/12/1993 στην Αθήνα, οι οποίοι ήδη προπονούνται με την πρώτη ομάδα, παίρνοντας ήδη χρόνο συμμετοχής στα φιλικά που δίνει αυτή την περίοδο το ΛΑΥΡΙΟ».