Επικίνδυνες «έξοδοι» για Νίκη Βόλου, Φιλαθλητικό

Στην έδρα της δεν χάνει σχεδόν με… τίποτα. Εκτός έδρας όμως η Νίκη Βόλου δεν είναι το ίδιο ισχυρή και αυτό θα επιδιώξει να διαψεύσει στον αυριανό αγώνα για την 11η αγωνιστική της Β’ Εθνικής στο Αιγάλεω, μία από τις πλέον «καυτές» έδρες της κατηγορίας.

Το Αιγάλεω έχει απολογισμό 4 νίκες και 1 ήττα στο γήπεδό του (από το Ηράκλειο) αλλά προέρχεται από τρεις διαδοχικές ήττες, κάτι που κάνει ακόμα πιο αναγκαία τη νίκη στον αγώνα με τους Βολιώτες. Η ομάδα του Γιώργου Ζαφειρούδη, από τη μεριά της, αποσπάστηκε κατά ένα βαθμό από το Ηράκλειο στη 2η θέση μετά τη νίκη της περασμένης Κυριακής, ωστόσο αν χάσει στο Αιγάλεω το «κακό» θα είναι διπλό, αφού οι Κρητικοί έφυγαν από εκεί μέσα με το ροζ φύλλο αγώνα…

Επικίνδυνη «έξοδο» έχει πάντως και ο Φιλαθλητικός, κι ας αντιμετωπίζει την Αναγέννηση, η οποία μετράει 5 σερί ήττες και έχει συμπληρώσει 41 ημέρες από την τελευταία φορά που νίκησε (στη Χαλκηδόνα). Αυτό την κάνει ακόμα πιο επικίνδυνη και ο Φιλαθλητικός εκτός από άπειρη ομάδα, δεν παρουσιάζει και τόσο καλό πρόσωπο τελευταία, παρά τις νίκες.

Στις 14:00 το «πρώτο πιάτο» της ημέρας

Τρεις ώρες νωρίτερα σερβίρεται το… πρώτο πιάτο της 11ης αγωνιστικής, στις 14:00, σε Ηράκλειο και Αρναία. Το μεν Ηράκλειο δεν σκέφτεται τίποτε άλλο εκτός από το να επιστρέψει στις νίκες απέναντι στον Κόροιβο, μια ομάδα που εμφανίζει τελείως διαφορετικό πρόσωπο μακριά από το γήπεδό της. Το δε Στρατώνι έχει απόλυτη ανάγκη τους δύο βαθμούς απέναντι στον φορμαρισμένο Διαγόρα, ο οποίος πηγαίνει στην Αρναία με «αέρα» από τις 3 σερί νίκες που μετράει.

Αντιστρόφως ανάλογη είναι η πορεία που κάνει εσχάτως ο Δούκας, ο οποίος προέρχεται από τρεις απανωτές ήττες και σε παιχνίδια σαν αυτό με τον Ηρακλή δεν υπάρχουν περιθώρια ήττας. Κάτι ανάλογο ισχύει και για τη Νήαρ Ηστ, έστω και για τελείως διαφορετικούς λόγους. Μετά τη μεγάλη νίκη επί του Αιόλου, η ομάδα της Καισαριανής γνώρισε βαριά ήττα στο Ιβανώφειο και απέναντι στον Αίαντα Ευόσμου είναι ευκαιρία να δείξει ότι ήταν απλά παρένθεση σε μία εξαιρετική πορεία…

Συναρπαστική αναμέτρηση αναμένεται να γίνει στην Τούμπα, όπου η (αήττητη στην έδρα της με 4-0) ΜΕΝΤ υποδέχεται την Αγία Παρασκευή, που μετά το άσχημο ξεκίνημα μετράει τέσσερις νίκες σε πέντε αγώνες, συμπεριλαμβανομένων και δύο διαδοχικών «διπλών».

Το ρεπό του Αιόλου και η έλλειψη παράδοσης

Το πρόγραμμα της ημέρας περιλαμβάνει φυσικά επτά αγώνες, μετά την αποχώρηση της Χαλκηδόνας από το πρωτάθλημα. Συνεπώς, αυτήν την Κυριακή είναι η σειρά του Αιόλου Τρικάλων να ξεκουραστεί…Αξια αναφοράς είναι επίσης η απουσία… ιστορικών αναμετρήσεων, καθώς τα τέσσερα από τα επτά «ζευγάρια» της 11ης αγωνιστικής δεν έχουν διασταυρωθεί ποτέ στο παρελθόν, ενώ τα άλλα τρία έχουν παίξει μόλις δύο φορές στο παρελθόν.

Το πρόγραμμα της 11ης αγωνιστικής

Ηράκλειο – Κόροιβος Αμαλιάδας

Γήπεδο: Λίντο
Ωρα: 14:00
Διαιτητές: Τεφτίκης, Μπούκας
Πρώτοι σκόρερς: Χαρίσης 13,4 – Γκοντόπουλος 18,9
Προηγούμενοι αγώνες: Δεν έχουν αναμετρηθεί ποτέ στο παρελθόν.

Στρατώνι – Διαγόρας Ρόδου

Γήπεδο: Αρναίας
Ωρα: 14:00
Διαιτητές: Λαζαρίδης, Πολυχρονιάδης
Πρώτοι σκόρερς: Δασκαλόπουλος 12,5 – Γκογκίδης 17,7
Προηγούμενοι αγώνες (1-1): 71-64, 52-65 (2010-11, Β’ Εθνική).

Δούκας – Ηρακλής

Γήπεδο: Δούκα
Ωρα: 17:00
Διαιτητές: Δημόπουλος, Δαρλαμήτσος
Πρώτοι σκόρερς: Ζακυνθινός 13,0 – Τραϊανός 16,1
Προηγούμενοι αγώνες (1-1): 61-67, 75-60 (2006-07, Α2).

Νήαρ Ηστ – Αίας Ευόσμου 

Γήπεδο: Νήαρ Ηστ
Ωρα: 17:00
Διαιτητές: Μπλέτσας, Μακρής
Πρώτοι σκόρερς: Εμμανουηλίδης 14,8 – Τσιμπής 11,4
Προηγούμενοι αγώνες: Δεν έχουν αναμετρηθεί ποτέ στο παρελθόν.

Αιγάλεω – Νίκη Βόλου

Γήπεδο: Αιγάλεω
Ωρα: 17:00
Διαιτητές: Σαλαβός, Χαλαμπαλάκης
Πρώτοι σκόρερς: Καράβολας 13,7 – Ζαρογιάννης 14,1
Προηγούμενοι αγώνες: Δεν έχουν αναμετρηθεί ποτέ στο παρελθόν.

ΜΕΝΤ – Αγία Παρασκευή

Γήπεδο: ΜΕΝΤ
Ωρα: 17:00
Διαιτητές: Θωμόπουλος, Πιτσίλκας Β.
Πρώτοι σκόρερς: Νικολόπουλος 15,6 – Τσιάκας 16,8
Προηγούμενοι αγώνες (1-1): 64-65, 80-63 (2009-10, Β’ Εθνική).

Αναγέννηση Φλόγας – Φιλαθλητικός

Γήπεδο: ΔΑΚ Πολίχνης
Ωρα: 17:00
Διαιτητές: Ευφραιμίδης, Τσιαπλής
Πρώτοι σκόρερς: Νικολούδης 21,8 – Αντετοκούμπο Θ. 13,2
Προηγούμενοι αγώνες: Δεν έχουν αναμετρηθεί ποτέ στο παρελθόν.

Ρεπό ο Αίολος Τρικάλων (20-0 ά.α. τη Χαλκηδόνα)