Επιστολή διαμαρτυρίας σε ΕΟΚ και ΚΕΔ

Επιστολή διαμαρτυρίας απέστειλε ο ΟΦΗ προς την Ομοσπονδία και την ΚΕΔ εστιάζοντας την προσοχή για τη συμπεριφορά των διαιτητών. Οι κρητικοί παράλληλα τόνισαν πως τα επεισόδια ξεκίνησαν από τους παίκτες του Περάματος και για το λόγο αυτό αναφέρει στη διοίκηση του ΠΣΑΚ να αναλάβει τις ευθύνες του.

Αναλυτικά:

«ΠΡΟΣ:  1) Ε.Ο.Κ 2) Κ.Ε.Δ

Θέμα: «Επιστολή Διαμαρτυρίας»

Αξιότιμοι Κύριοι,

Τελικά οι λαϊκές παροιμίες έχουν σοφία μέσα τους, γιατί βγήκαν από ανθρώπους με κοινό νου, αλλά με καθαρά και αγνά αισθήματα.

Στην Κρήτη λέμε λοιπόν «μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη τρίτη δεν σηκώνει». Επίσης λέμε ότι « ο τράχηλος του Κρητικού, ζυγό δεν υποφέρει».

Ξεκινήσαμε την επιστολή διαμαρτυρίας με αυτά τα απλά λόγια που λέγονται διαχρονικά από το λαό μας, για να σας δώσουμε την αφορμή μήπως και καθίσετε να αναλύσετε αυτές τις κουβέντες για να σας προβληματίσουν λίγο, προκειμένου να αναθεωρήσετε σκέψεις σας, αποφάσεις σας, αλλά και τις λογικές που δεν τις χωράει ανθρώπινος  κοινός νους.

Κύριοι το Σωματείο μας από το 1925 έως και σήμερα έχει καταγράψει μόνο θετικές πλευρές στο χώρο του Αθλητισμού και ευρύτερα στο κοινωνικό και πολιτιστικό γίγνεσθαι.

Με αξιοπρέπεια και σεβασμό στα θεσμικά όργανα της πολιτείας και του Αθλητισμού πορευόμαστε όλα αυτά τα χρόνια.

Δυστυχώς φαίνεται ότι για σας αυτό εκλαμβάνεται ως αδυναμία μας, προφανώς κάνετε μεγάλο λάθος.

Θα έπρεπε να γνωρίζετε ότι ο Κρητικός λαός και οι φίλαθλοι του είναι υπερήφανοι, έχουν στο αίμα τους τη δικαιοσύνη, την αξιοπρέπεια, το σεβασμό, το πάθος για το Σωματείο, δεν δέχονται όμως την αδικία καθώς και την ταπείνωση, ειδικά όταν είναι επαναλαμβανομένη.    Διδάγματα συμπεριφοράς και φιλοξενίας είναι περιττό να δίδονται από κάποιους που ηθελημένα παραποιούν την αλήθεια. Είναι της πάσης γνωστή η φιλοξενία των Κρητικών σε όλα τα επίπεδα.

Αν κύριοι δεν θέλετε ομάδες που έχουν ιστορία, που έχουν παρόν και μέλλον, που έχουν δυναμική και θέλετε ομάδες «σφραγίδα» να μας το πείτε για να πάρουμε και εμείς τις αποφάσεις μας.

Πρέπει να απαντήσετε δημόσια αν θέλετε ομάδες με δυναμική, με κόσμο, με γεμάτα γήπεδα στο μπάσκετ  ή θέλετε ομάδες που θα παίζεται μπασκετ μεταξύ συγγενών και φίλων ;

Θέλετε τα γήπεδα να είναι εκκλησία ή να δημιουργείτε ωραία ατμόσφαιρα για όλους τους διαγωνιζόμενους ;

Είσαστε υπέρ ή κατά της βίας;  γιατί εμείς είμαστε κατά και το έχουμε αποδείξει έμπρακτα.

Θέλετε να είναι πρωταγωνιστές στο παρκέ οι μπασκετμπολίστες ή οι διαιτητές ;

Σέβεστε τον ιδρώτα και την προσπάθεια των Αθλητών στο παρκέ ή θέλετε τους παίκτες να έχουν συμπεριφορά ρομπότ ;

Δεν είναι δυνατόν οι κύριοι Διαιτητές με το παραμικρό να σφυρίζουν τεχνικές ποινές, να ζητούν να αδειάζει το γήπεδο και γενικά να έχουν συμπεριφορά βαρόνου με ύφος που πολλές φορές προκαλεί το κοινό περί δικαίου αίσθημα.

Έχετε αναλογιστεί κύριοι ποιοι προκαλούν κατά κύριο λόγο τη βία ;

Παράδειγμα τρανταχτό αναφέρουμε το παιχνίδι Ο.Φ.Η – ΠΕΡΑΜΑ και σας παραπέμπουμε στα όσα γράφει το φύλλο αγώνα, που εσείς, κατά βάση αναγνωρίζετε και στα όσα δείχνει το dvd του αγώνα.

Συνοπτικά αναφέρουμε και θέλουμε να μας απαντήσετε αν μέχρι το «1.45¨» πριν το τέλος του  3ου  10λέπτου είχε γίνει το παραμικρό στο γήπεδο, υπήρχε μια ωραία μπασκετική ατμόσφαιρα από φιλάθλους που υποστήριζαν με πάθος την ομάδα μας.

Στο σημείο αυτό «1.45¨» πριν το 3ο 10λεπτο ο κ. Μίχαλος παίκτης του Περάματος πάει στον πάγκο της ομάδας μας και καθυβρίζει τον προπονητή μας κ. Βλάχο με φράσεις που δεν μπορούν να γραφτούν, αλλά είναι γραμμένες στο φύλλο αγώνα. Στη συνέχεια ο κύριος Μιλισεβιτς, παίκτης του Περάματος, γύρισε στην κερκίδα και έκανε απρεπείς χειρονομίες (είναι γραμμένες στο φύλλο αγώνα).

Στο σημείο εκείνο δύο φίλαθλοι πλησίασαν τα προστατευτικά κάγκελα και εισήλθαν στο παρκέ έξω από την γραμμή του αγωνιστικού χώρου και τούτο γιατί έγκαιρα αστυνομικοί, security και παράγοντες της ομάδας τους απώθησαν και δεν έγινε το παραμικρό.

Στην συνέχεια οι κύριοι Διαιτητές χωρίς λόγο και αιτία, γιατί οι δύο φίλαθλοι σε κλάσματα δευτερολέπτου βγήκαν έξω, πήγαν στα αποδυτήρια και πήραν τις αποφάσεις τους.

Δυστυχώς οι Διαιτητές του αγώνα με το Πέραμα δεν σεβάστηκαν τον κόσμο του Ο.Φ.Η, ούτε το Σωματείο, αλλά ούτε το ίδιο το άθλημα. Από τη στιγμή που το γράφουν και οι ίδιοι στο φύλλο αγώνα, ότι ο κ. Μιλίσεβιτς προκάλεσε την εξέδρα και αναφέρουν όλα όσα έκανε ο κ. Μίχαλος στον πάγκο της ομάδας, δεν έπρεπε να εξαντλήσουν όλη τους την αυστηρότητα στους φιλάθλους μας και να ζητήσουν την εκκένωση του γηπέδου.

Ευτυχώς οι φίλαθλοι του Ο.Φ.Η υπάκουσαν στην εντολή για εκκένωση του γηπέδου. Η απόφαση τους όμως αυτή πέραν της προσβολής, εγκυμονούσε περαιτέρω κινδύνους που ευτυχώς αποφευχθήκαν χάριν της άριστης συμπεριφοράς των φιλάθλων μας, μετά από τις σχετικές συνεννοήσεις και επαφές που κάναμε μαζί τους ως Διοίκηση για να προστατέψουμε την ομάδα μας.

Είδαμε σε ακόμη ένα παιχνίδι το ίδιο έργο… Όπως με τις Σέρρες, χάσαμε το ματς με φαουλ και τεχνική ποινή στο τελευταίο δευτερόλεπτο που δόθηκε στον πάγκο μας, το ίδιο έγινε και με το Πέραμα, όπου στα 3¨  δευτερόλεπτα πριν το τέλος του 4ου 10λέπτου έδωσε φάουλ ο κ. Πουρσανίδης και έχασε η ομάδα μας.

Περιμένουμε από τους ανθρώπους της Ομοσπονδίας και της Κ.Ε.Δ να δουν τα dvd των αγώνων Ικαροι Σερρών- Ο.Φ.Η και Ο.Φ.Η – Πέραμα   να βγάλουν τα συμπεράσματα τους και να πάρουν τις αποφάσεις τους.

Τέλος αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση θα λάβουμε κι εμείς τα μέτρα μας. Είμαστε πολύ απογοητευμένοι και επαναλαμβάνουμε για άλλη μια φορά ότι αν δεν αναλάβει δράση η Ε.Ο.Κ και η Κ.Ε.Δ , για να αποδοθεί δικαιοσύνη και από δω και μπρος να προστατευθεί η ομάδα μας, θα αναγκαστούμε να μην υπηρετούμε το χώρο του μπάσκετ.

Με εκτίμηση

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                    Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΞΗΜΕΡΗΣ                                        ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ  ΣΠΥΡΙΔΑΚΗΣ

Υποσημείωση:

Καλά θα κάνει η Διοίκηση του Π.Σ.Α.Κ να αναλάβει και αυτή τις ευθύνες που της αναλογούν για την πρόκληση βίας στα γήπεδα, διότι χθες στο γήπεδο μας τα επεισόδια τα δημιούργησαν παίκτες του Περάματος και όχι φίλαθλοι».