Επιστρέφει αήττητη η εθνική παίδων απ’ την Ιταλία

Με τρεις νίκες σε ισάριθμους αγώνες ολοκλήρωσε η εθνική ομάδα των παίδων την παρουσία της στο τουρνουά της Ραγκούσα στην Ιταλία, καθώς ούτε κι η Γερμανία δεν μπόρεσε ν’ αντισταθεί στις… ορέξεις των πιτσιρικάδων του Μάνου Μανουσέλη. Η ελληνική ομάδα νίκησε με 65-57 τους Γερμανούς, με τον Δημήτρη Σταμάτη της Ευρυάλης να είναι σ’ ένα ακόμη παιχνίδι “καυτός” (15 πόντοι, με 2/4 τρίποντα κι 1 κλέψιμο σε 22 λεπτά συμμετοχής!), ενώ στο πλευρό του στάθηκε επάξια κι ο Μιχάλης Λιάπης του ΠΑΟΚ, που πρόσθεσε 11 πόντους.

Η ελληνική ομάδα έδειξε σ’ όλη τη διάρκεια του τουρνουά, πως διαθέτει χαρακτήρα και μπορεί ν’ ανταπεξέρχεται στα δύσκολα, καθώς δεν πτοήθηκε απ’ το γεγονός ότι βρέθηκε πίσω στο ημίχρονο με την γερμανική ομάδα (42-44) και με πολύ καλή άμυνα και σωστές επιλογές στην επίθεση στο δεύτερο μισό, πήρε τα ηνία κι έφτασε στην τρίτη νίκη στο τουρνουά.

Τα δεκάλεπτα: 13-11, 28-29, 42-44, 65-57.

Οι πόντοι της ελληνικής ομάδας: Παπαδιονυσίου 6, Πουλιανίτης 2, Χαραλαμπόπουλος 8, Φακοπουλίδης 4, Γκέλιος 7, Λιάπης 11, Θεοδώρου 4, Σταμάτης 15, Διαμαντάκος 4, Φωτόπουλος 4, Αθηνιώτης, Σπυρόπουλος.