EURO U20: Επιστρέφει ο Κατσίβελης

Κόντρα στην Αυστρία δεν χρειάστηκε, αφού ο Σωκράτης Ψαρρόπουλος έκανε στην εντέλεια τη δουλειά του. Απέναντι όμως στον Χόσεπ Φραντς και την Ισπανία η παρουσία του Δημήτρη Κατσίβελη κρίνεται επιβλητική και όπως δήλωσε και ο Κώστας Μίσσας στη συνέντευξη Τύπου, ο διεθνής άσος του Ολυμπιακού θα είναι παρών.

«Επανέρχεται και είναι πιθανό να μας βοηθήσει στη συνέχεια» είπε χαρακτηριστικά ο ομοσπονδιακός τεχνικός για τον Κατσίβελη, ο οποίος θα συμμετάσχει στην πρωινή προπόνηση και αν όλα πάνε καλά (δεν αισθανθεί ενοχλήσεις), τότε θα τεθεί στη διάθεση του προπονητή του.

«Το πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης δεν είχαμε την απαιτούμενη συγκέντρωση στην άμυνα και αυτό μας δημιούργησε προβλήματα, καθώς γνωρίζαμε πως η Αυστρία είναι μια ομάδα που αναζητά το περιφερειακό σουτ. Ήταν κάτι που είχαμε συζητήσει. Όταν παίξαμε άμυνα, η διαφορά πήγε αυτόματα στους 18 πόντους. Στο κομμάτι της άμυνας δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να μην αποδίδουμε όπως πρέπει και μπορούμε» τόνισε ο Κώστας Μίσσας αναφορικά με τα όσα είδε στον αγώνα με την Αυστρία.

«Από την άλλη, ενώ είχαμε πολλά ξεμαρκάριστα σουτ, δεν είχαμε την εμπιστοσύνη στον εαυτό μας να τα κάνουμε. Χρειάζεται να έχουμε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στο σουτ, ώστε να είμαστε και πιο αποτελεσματικοί. Θεωρώ ότι στα επόμενα παιχνίδια, έχοντας να αντιμετωπίσουμε καλύτερες ομάδες, θα πρέπει να διατηρήσουμε τη συγκέντρωσή μας στην άμυνα, στις διαφορετικές άμυνες που χρησιμοποιούμε, σε υψηλό επίπεδο, ενώ στην επίθεση θέλουμε περισσότερους παίκτες με μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στον εαυτό τους και στο σουτ τους.

Αναφορικά με τον αγώνα με την Ισπανία, ο Κώστας Μίσσας δήλωσε: «Η Ισπανία είναι μια πολύ καλή ομάδα, παίζει στην έδρα της, έχει πολλά πλεονεκτήματα, αλλά και κάποια μειονεκτήματα στα οποία θα πρέπει να «χτυπήσουμε». Γι’ αυτό θα επαναλάβω ότι χρειάζεται να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι στην επίθεση και να έχουμε τη μεγαλύτερη δυνατή αποτελεσματικότητα στην επίθεση».