Επιστροφή στη Γ’ Εθνική για τον Αετό Κιλκίς

Η απουσία του από τις Εθνικές κατηγορίες δεν κράτησε για πολύ. Ο ΠΑΣ Αετός Κιλκίς έχοντας γνωρίσει μόλις μία ήττα στο πρωτάθλημα της Α’ ΕΚΑΣΚΕΜ είναι και μαθηματικά πρωταθλητής παίρνοντας το εισιτήριο για τη Γ’ Εθνική. Πλέον στη τελευταία αγωνιστική στις 31 Μαρτίου κόντρα στον Μέγα Αλέξανδρο Πολύκαστρου ετοιμάζει τη φιέστα επιστροφής. Ο τεχνικός της ομάδας του Κιλκίς, Δημήτρης Παπαδόπουλος, μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ για την σχεδόν αήττητη πορεία της ομάδας του, αλλά και για το μπάσκετ στην πόλη της Κεντρικής Μακεδονίας.

Αναλυτικά:

Για την εξαιρετική πορεία του ΠΑΣ Αετού Κιλκίς στο πρωτάθλημα της Α’ ΕΚΑΣΚΕΜ:

«Πέρσι υποβιβαστήκαμε από τη Γ’ Εθνική με αποτέλεσμα τα πράγματα να μην είναι καλά. Ο σχεδιασμός του καλοκαιριού δεν ήταν να ανέβουμε, όμως στην πορεία προέκυψε και δεν είπαμε όχι. Με την παραμονή κάποιων αθλητών από πέρσι και σε συνεργασία με τις ακαδημίες από τις οποίες προωθήσαμε μερικά παιδιά καταφέραμε να μην κάνουμε μεταγραφές. Φτιάχτηκε ένα καλό σύνολο. Έγινε μία δεμένη ομάδα με ένα κράμα παικτών που προϋπήρχε από τη Γ’ Εθνική και νεαρών αθλητών».

Για τα πλάνα που κάνει για τη Γ’ Εθνική:

«Λόγω της οικονομικής κατάστασης που υπάρχει ο προγραμματισμός δεν έχει ξεκινήσει ακόμα. Αρχίζουμε να συζητάμε με κάποιους παίκτες που θέλουμε να παραμείνουν. Πρώτος στόχος παραμείνουν αυτοί που ανέβασαν την ομάδα κι από εκεί και πέρα υπάρχουν κάποιοι ντόπιοι παίκτες που παίζουν σε άλλες ομάδες, όμως είναι νωρίς να συζητήσουμε μαζί τους. Στους παίκτες μου αξίζουν συγχαρητήρια γιατί θυσίασαν πολύ χρόνο από τη προσωπική τους ζωή γι’ αυτούς και τώρα που ανεβήκαμε πρέπει να τους το ανταποδώσουμε.

Θα παίξουν ρόλο τα οικονομικά δεδομένα τα οποία αλλάζουν ανεβαίνοντας σε άλλο επίπεδο. Θα χρειαστεί σίγουρα βοήθεια από τοπικούς οικονομικούς παράγοντες που πρέπει να συσπειρωθούν γύρω από την ομάδα».

Για την ομάδα και το μπάσκετ στο Κιλκίς:

«Αυτή τη στιγμή στις ακαδημίες μας έχουμε 150 παιδιά. Είμαστε η μοναδική ομάδα μέσα στην πόλη του Κιλκίς. Είμαστε ευχαριστημένοι από την παρουσία των παιδιών, καθώς είναι ικανοποιητικός αριθμός. Το πιο αισιόδοξο από όλα είναι ότι φαίνεται να υπάρχει ένα υπόβαθρο στις υποδομές που μπορεί να δώσει μία συνέχεια στην ομάδα τα επόμενα χρόνια.

Από πλευράς κόσμου δεν υπάρχει τόσο μεγάλη συμμετοχή. Προσπαθούμε να φέρουμε τους γονείς των παιδιών κοντά στην ομάδα για να συμμετέχουν ακόμα περισσότερο. Ήδη αυτή η προσπάθεια μας αρχίζει να αποφέρει καρπούς».