Η απουσία τεσσάρων παικτών από το “κλειστό” προπονητικού χαρακτήρα που έδωσε η εθνική ανδρών κόντρα στη Μ. Βρετανία, δεν φάνηκε ιδιαίτερα. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα νίκησε την αντίπαλό της με 72-68, με τον ομοσπονδιακό προπονητή Κώστα Μίσσα να εκμεταλλεύεται στο έπακρο την απουσία των Μπουρούση, Πρίντεζη, Παπαπέτρου και Γιάννη Αντετοκούνμπο. Έδωσε χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες που είχε στη διάθεσή τους και είδε στο τέλος την εθνική ομάδα να επιστρέφει στα θετικά αποτελέσματα, μετά τη βαριά φιλική… σφαλιάρα από τη Σερβία.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με μικρή καθυστέρηση, καθώς η ομάδα της Μ. Βρετανίας καθυστέρησε να φτάσει στο γήπεδο εξαιτίας της κίνησης! Στοιχείο, πάντως που δεν έβγαλε εκτός… πλάνου την εθνική μας ομάδα, που παρουσίασε ένα… ισορροπημένο πρώτο ημίχρονο, μια πολύ καλή τρίτη περίοδο και ένα φινάλε στο οποίο δόθηκε χρόνος συμμετοχής και στους 11 παίκτες, προκειμένου να υπάρξουν και ανάσες εν όψει του αυριανού (19/8, 19.30, ΕΡΤ2).

Ο Κώστας Μίσσας άρχισε το ματς με Καλάθη, Σλούκα, Παπανικολάου, Θανάση Αντετοκούνμπο και Παπαγιάννη και χρειάστηκε… τον χρόνο της για να βρει επιθετικό ρυθμό. Η λήξη του δεκαλέπτου βρήκε τους Ελληνες διεθνείς να προηγούνται με 14-13, η δεύτερη περίοδος άρχισε με τους Μάντζαρη, Παππά, Παπανικολάου, Αγραβάνη και Μπόγρη και με ένα σερί 5-0 των Βρετανών που προηγήθηκαν με 18-14. Σταδιακά η Εθνική ανέβασε την πίεσή της στην άμυνα, ο Παππάς ήταν ο κύριος εκφραστής των επιθετικών προσπαθειών σκοράροντας 12 πόντους στο ημίχρονο, το οποίο έληξε με τους “οικοδεσπότες” να προηγούνται με 31-30 και με τους Ελληνες διεθνείς να είναι άστοχοι έξω από τα 6,75μ. με 3/15 προσπάθειες.

Δραστικά αλλαγμένοι μπήκαν οι Ελληνες διεθνείς στην τρίτη περίοδο. Με μεγάλη πίεση στην άμυνα έβαλαν σοβαρά προβλήματα στους αντιπάλους και ταυτόχρονα οι ίδιοι βρήκαν ευκαιρία και για τρέξιμο στην επίθεση, αλλά και συνολικά για πιο σωστές επίλογές. Η ευστοχία στα τρίποντα βελτιώθηκε αισθητά, ο Παπανικολάου σήκωσε το βάρος στο σκοράρισμα και στο 29′ η διαφορά έφτασε για πρώτη φορά σε διψήφια τιμή, 45-55, σκορ με το οποίο έκλεισε και η τρίτη περίοδος.

Ο Κώστας Μίσσας άρχισε να δίνει ανάσες σε παίκτες. Μήτογλου και Λαρεντζάκης πήραν τον χρόνο τους, οι Βρετανοί συνέχισαν να το παλεύουν με τους βασικούς τους και προηγήθηκαν με 63-60 στο 37′, αλλά οι Ελληνες διεθνείς πίεσαν στην άμυνα, έκλεψαν μπάλες, ανέτρεψαν το σκορ και έφυγαν νικητές από την… προπόνηση, με τον Νίκο Παππά να έχει σκοράρει τους 4 τελευταίους πόντους που έκριναν το αποτέλεσμα.

Μ. ΒΡΕΤΑΝΙΑ (Προύντι): Τζόνσον, Ουιτλ 6, Μόκφορντ 5(1), Λόρενς 13(2), Οκερεαφόρ 6, Κίλιτζοουνς 7(1), Κλαρκ 11(3), Μάρεϊ 1, Νέλσον 9(1), Ατσάρα 6

ΕΛΛΑΔΑ (Μίσσας): Καλάθης 4, Σλούκας 8(2), Παππάς 22(2), Λαρεντζάκης, Παπαγιάννης 4, Παπανικολάου 12(2), Μάντζαρης 7(1), Αγραβάνης 6(1), Μπόγρης 3, Αντετοκούνμπο 4