Επιτυχές το Διεθνές Σεμινάριο Προπονητών

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 3ο Διεθνές Σεμινάριο Προπονητών Μπάσκετ, που διοργανώθηκε από το ACS Athens, υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης. Οι παραπάνω από 125 προπονητές – από την Ελλάδα και το εξωτερικό- που το παρακολούθησαν, γέμισαν τα μπλοκάκια τους με πολύτιμες σημειώσεις και υλικό.

Στο σεμινάριο αναλύθηκαν πολλοί διαφορετικοί τομείς του αθλήματος (αιφνιδιασμός, ομαδική άμυνα, ατομική τεχνική, ομαδική επιθετική τακτική, φυσική κατάσταση κ.α.) ενώ μεταξύ σπουδαίων ομιλητών (Randy Pfund, πρώην προπονητής των Los Angeles Lakers και Γενικός Διευθυντής των Miami Heat, Ken Bone, Προπονητή του πανεπιστημίου Washington State, Je’Ney Jackson, Προπονητή Φυσικής Κατάστασης και Ενδυνάμωσης του πανεπιστημίου Indiana University και της Shimmy Gray-Miller, προπονήτριας του πανεπιστημίου St. Louis University) που ξεχώρισαν για τον ενθουσιασμό και την μεταδοτικότητά τους, την παράσταση έκλεψε ο γυμναστής των Hoosiers (Indiana University) που παρουσίασε τρόπους εκγύμνασης και ενδυνάμωσης όλων των ηλικιακών κατηγοριών.

Επίσης, η προπονήτρια του St. Louis, Shimmy Gray Miller, για 2 ώρες μετά από τη ομιλία της έκανε προπόνηση σε 12 κορίτσια που αποκόμισαν τα μέγιστα όσον αφορά τον τρόπο προπόνησης σε πανεπιστημιακό επίπεδο!

Στο τέλος του σεμιναρίου κληρώθηκαν αναμνηστικά δώρα (βιβλία, ρουχισμός) που προσέφεραν οι Αμερικάνοι Προπονητές από τα πανεπιστήμιά τους, καθώς και οι χορηγοί της διοργάνωσης Τζελάλης Sportswear – Spalding και Αθλότυπο.