Επιτυχημένη επέμβαση του Σπανούλη

Πριν λίγες ώρες βγήκε από το χειρουργείο ο Βασίλης Σπανούλης , όπου υποβλήθηκε σε επέμβαση αποκατάστασης του συνδρόμου κοιλιακών προσαγωγών.

Ο διακεκριμένος χειρούργος Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, στις δηλώσεις του μετά την επέμβαση τόνισε πως έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος και η επιστροφή του Σπανούλη στις προπονήσεις εκτιμάται ότι θα γίνει σε 4-6 εβδομάδες.

Η ανακοίνωση:

Χειρουργήθηκε σήμερα στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, ο διεθνής καλαθοσφαιριστής του Ολυμπιακού Βασίλης Σπανούλης, με απόλυτη επιτυχία. Στον 29άχρονο γκαρντ έγινε λαπαροσκοπική χειρουργική επέμβαση αποκατάστασης συνδρόμου κοιλιακών προσαγωγών αριστερά (κήλη των αθλητών) με τοποθέτηση πλέγματος.

Η αναίμακτη αυτή επέμβαση, διήρκησε περίπου μια ώρα και πραγματοποιήθηκε από τον Δρ. Κωνσταντίνο Κωνσταντινίδη, Διευθυντή Γενικής, Λαπαροσκοπικής και Ρομποτικής Χειρουργικής Κλινικής του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, ο οποίος είναι ένας από τους κορυφαίους ιατρούς στον κόσμο, στον τομέα των λαπαροσκοπικών επεμβάσεων αποκατάστασης συνδρόμου κοιλιακών προσαγωγών (γνωστού ως Κήλη των Αθλητών) και έχει πραγματοποιήσει τις περισσότερες αντίστοιχες επεμβάσεις στην Ελλάδα.

Το σύνδρομο κοιλιακών προσαγωγών (κήλη των αθλητών), είναι μια πολύ γνωστή πάθηση που αντιμετωπίζουν αρκετοί επαγγελματίες αθλητές με πόνους στη βουβωνική χώρα, που τους αναγκάζει συχνά να εγκαταλείπουν ακόμη και την καριέρα τους.

Σε δηλώσεις του αμέσως μετά την επέμβαση ο Δρ. Κ. Κωνσταντινίδης ανέφερε: «Στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, η ιατρική ομάδα μου κι εγώ έχουμε κάνει αντίστοιχες λαπαροσκοπικές επεμβάσεις σε αρκετές εκατοντάδες Ελλήνων και ξένων αθλητών, που έπασχαν από το “Σύνδρομο Κοιλιακών προσαγωγών” ή όπως αλλιώς αποκαλείται “Κήλη των Αθλητών”. Ο Βασίλης θα είναι έτοιμος να επιστρέψει στις δραστηριότητές του σε περίπου 6 εβδομάδες».

Για την αναίμακτη και ανώδυνη αυτή τεχνική που εφαρμόζει στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, εδώ και αρκετά χρόνια, ο Δρ. Κ. Κωνσταντινίδης έχει βραβευθεί σε διεθνή συνέδρια Λαπαροσκοπικής και Ρομποτικής Χειρουργικής, λόγω των άριστων αποτελεσμάτων και των μηδαμινών επιπλοκών των αθλητών που έχει χειρουργήσει.

Η μέθοδος αυτή, πέραν των άλλων πλεονεκτημάτων που έχει, δίνει τη δυνατότητα σε περισσότερο από  95% των χειρουργημένων αθλητών να επανέρχονται μετά από 4-6 εβδομάδες στις κανονικές αθλητικές τους δραστηριότητες σε αντίθεση με τις περιπτώσεις επέμβασης ανοιχτής χειρουργικής που οι αθλητές χρειάζονται 3-4 μήνες.