«Ευκαιρίες σε νέα παιδιά»

Η ΜΕΝΤ αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη της φετινής Β’ Εθνικής, ως εκ τούτου και ο Γιάννης Χατζούλης θα μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηριστεί ο προπονητής της χρονιάς για το 1/3 της σεζόν. Παρά το νεαρό της ηλικίας που έχουν οι περισσότεροι παίκτες της, η ΜΕΝΤ βρίσκεται στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας και έπειτα από μία καταστροφική χρονιά, που λίγο έλειψε να την οδηγήσει ακόμα και στη Γ’ Εθνική, μοιάζει έτοιμη να πρωταγωνιστήσει μέχρι τέλους…

«Θεωρώ πως μέχρι τώρα η πορεία της ΜΕΝΤ είναι πάρα πολύ καλή, παρά το γεγονός ότι δημιουργήσαμε μία τελείως διαφορετική ομάδα σε σχέση με πέρυσι. Στόχος ήταν στο ξεκίνημα να διασφαλίσουμε όσο πιο γρήγορα γινόταν την παραμονή μας, καθώς πέρυσι η ΜΕΝΤ πέρασε μία πάρα πολύ δύσκολη χρονιά. Δημιουργήσαμε ένα ρόστερ από 4-5 έμπειρους παίκτες και φέραμε πολλά νέα παιδιά. Μέχρι στιγμής η ομάδα φαίνεται να βρίσκεται σε πάρα πολύ καλό δρόμο» είπε ο Γιάννης Χατζούλης στη συνέντευξη που παραχώρησε στο επίσημο σάιτ του ΣΕΠΚ.

«Η παγκόσμια οικονομική κρίση χτυπάει σε όλες τις πτυχές της ελληνικής κοινωνίας. Το μπάσκετ της Θεσσαλονίκης είναι από τα πρώτα που χτυπήθηκαν. Πιστεύω πως επειδή οι εποχές έχουν αλλάξει πολύ, οι ομάδες θα πρέπει ξεκάθαρα να στραφούν πιο πολύ στην παραγωγική διαδικασία τους, ώστε να μπορούν να βλέπουν το μέλλον πιο αισιόδοξα. Υπάρχει ταλέντο, όμως όχι και τόσο μεγάλη εμπιστοσύνη στα νέα παιδιά. Αυτό είναι και το μόνιμο πρόβλημα.

Ωστόσο, πιστεύω πως η αναγκαιότητα θα κάνει τις ομάδες να εμπιστευτούν τα νέα παιδιά. Κάποια στιγμή πρέπει να δώσουμε  ευκαιρίες σε νέα παιδιά, προκειμένου να “ψηθούν”. Το μπάσκετ περνάει πολύ δύσκολες μέρες και είναι στο χέρι των όσων το υπηρετούν, να το φέρουν σε καλό δρόμο» συνεχίζει ο προπονητής της ΜΕΝΤ.

Οσον αφορά το φετινό πρωτάθλημα, ο Γιάννης Χατζούλης τονίζει: «Σε σχέση με πέρυσι το αγωνιστικό επίπεδο είναι χαμηλότερο, αλλά νομίζω πως είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα πρωταθλήματα που γίνονται στις εθνικές κατηγορίες. Αυτό και της Α2 είναι που αξίζει κάποιος να τα παρακολουθεί. Κάποιες ομάδες όπως ο ΟΦΗ, η Κηφισιά, η Δόξα Λευκάδας, το Πέραμα, η Αναγέννηση Φλόγας και τελευταία ο Διαγόρας πρωταγωνιστούν. Πιστεύω πως τρεις από αυτές θα καταφέρουν να αλλάξουν κατηγορία τη νέα σεζόν».