aspida xanthisΜια νίκη πάντα δίνει δύναμη για την συνέχεια, ιδίως όταν είναι απέναντι σ’ έναν από τους πιο μεγάλους σου αντιπάλους στη μάχη για τη κορυφή.

Στην Ασπίδα η χαρά ήταν μεγάλη για την νίκη επί της Γέφυρας η οποία όπως λέει και ο προπονητής της μπορεί να ήρθε τελικά με διαφορά αλλά μόνο εύκολη δεν ήταν ενώ ο κ. Ιωαννίδης συνεχίζοντας τις δηλώσεις του είπε: «Ήταν μια μεγάλη νίκη ιδίως επειδή ξεπεράσαμε και τα προβλήματα μας εκτός από τον αντίπαλο. Ο Πετς ξεκίνησε προθέρμανση με…μισό πόδι, λόγω ενός διαστρέμματος που τον ταλαιπωρούσε τις προηγούμενες ημέρες και χρειάστηκε να κάνει ένεση για να παίξει. Στη διάρκεια του αγώνα όμως ότι του έλειπε σε δύναμη το είχε σε ψυχή, αφού έδωσε και την ψυχή του στον αγώνα αυτό. Σκεφτείτε χαρακτηριστικά ότι αν και τραυματίας πήρε έξι πολύ σημαντικά επιθετικά ριμπάουντ με τον Μ.Ο. του να είναι οχτώ! Πρόβλημα όμως είχε και ο Στεφανίδης με ίωση ενώ είχαμε και δυο τρία παιδιά ακόμη που ταλαιπωρήθηκαν επίσης από διάφορα προβλήματα μέσα στην εβδομάδα. Τελικά η νίκη ήρθε και είμαστε πολύ χαρούμενοι χωρίς αυτό να σημαίνει όμως ότι έχει τελειώσει κάτι.

Έχουμε πέντε παιχνίδια ακόμη και θέλουμε να τα κερδίσουμε και τα πέντε. Σίγουρα δεν θα είναι εύκολο αφού καμία από αυτές δεν είναι αδιάφορες βαθμολογικά, όλες παλεύουν για την σωτηρία αλλά θα προσπαθήσουμε μέχρι τέλους, άλλωστε είμαστε και έναν βαθμό πίσω από την κορυφή και την Γέφυρα.

Τέλος, θα ήθελα να αναφερθώ και στον κόσμο μας που γέμισε ασφυκτικά το γήπεδο, δεν φαινόταν μάλιστα, ούτε τα σκαλοπάτια του κλειστού, μας στήριξε όπως κάνει όλη τη χρονιά και πιστεύω ότι του το ανταποδώσαμε με ένα καλό παιχνίδι και ωραίο μπάσκετ».

Η χαρά όμως του ενός παιχνιδιού αρχίζει να χάνεται όταν αρχίζει η προσπάθεια για την νίκη του επόμενου και η ομάδα της Ξάνθης άρχισε χθες την προετοιμασία της για τον αγώνα της προσεχούς Κυριακής με τον ΒΑΟ με διπλές προπονήσεις. Μοναδικός απών ο Πέτς για φυσιοθεραπεία κυρίως και ξεκούραση κατά δεύτερον, αύριο πάντως αναμένεται να επιστρέψει στις προπονήσεις.