«Εφαλτήριο για μια καλύτερη μέρα»

Ο Δημήτρης Λιόγας ανέλαβε τον Ηλυσιακό δύο αγωνιστικές πριν από το φινάλε του πρωταθλήματος, τον βοήθησε να παραμείνει στην Α1 και μίλησε για την πρώτη εμπειρία του από τη μεγάλη κατηγορία στο σάιτ του ΣΕΠΚ. Ο έμπειρος προπονητής, ο οποίος έχει συνδέσει το όνομά του με μικρότερες κατηγορίες και κυρίως την Α2, έκανε και τις απαραίτητες συγκρίσεις…

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Δημήτρης Λιόγας:

Για την παραμονή του Ηλυσιακού:

«Καταρχήν θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρόεδρο της ομάδας που μου έδωσε την ευκαιρία να προπονήσω αυτή την ομάδα γιατί και γι αυτόν ήταν μία πολύ δύσκολη απόφαση. Το γεγονός ότι επέλεξε εμένα ήταν πολύ τιμητικό. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω γι αυτό το διάστημα των 2 εβδομάδων που δούλεψα εκεί όλους γιατί προσπάθησαν σκληρά και κυνήγησαν τον στόχο της σωτηρίας με μεγάλη πίστη.

Ιδιαίτερα ευχαριστώ τον τιμ μάνατζερ, Βαγγέλη Παπαδόπουλο, τους συνεργάτες μου (Νίκο Λινοξυλάκη, Χάρη Κουλουριώτη, Κώστα Μασούρα) που δούλεψαν αγόγγυστα σε όλους τους τομείς, το ιατρικό τιμ που με την τεχνογνωσία του φρόντισε να μην υπάρξουν δυσάρεστες εκπλήξεις και φυσικά όλους τους παίκτες, οι οποίοι έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους όλο αυτό το διάστημα. Το δύσκολο τεχνικά κομμάτι της δουλειάς που ανέλαβα ήταν κυρίως η μετάβαση σε ένα διαφορετικό τρόπο παιχνιδιού από αυτόν που έχει συνηθίσει η ομάδα.

Ο κόουτς Ζευγώλης είναι ένας καλός και έμπειρος προπονητής, όμως είναι διαφορετικός από εμένα. Εμείς από την αρχή δώσαμε έμφαση στην άμυνα, ενώ υποχρεώσαμε τον Στόγκλιν να περάσει στη θέση “2” κάτι που δεν είναι εύκολο ειδικά στο τέλος της χρονιάς. Οι αμυντικές προπονήσεις έχουν μεγάλη επιβάρυνση και είναι δύσκολο οι αθλητές να “αντέξουν” κουβαλώντας την κούραση της χρονιάς, παρ’ όλ’ αυτά όλοι έδειξαν τεράστια διάθεση και τελικά τα καταφέραμε. Εύχομαι πλέον αυτή η επιτυχία να αποτελέσει εφαλτήριο για μία καλύτερη ημέρα στον Ηλυσιακό».

Για το παιχνίδι με το Περιστέρι, το οποίο ήταν οριακό:

«Ήταν ένα παιχνίδι θρίλερ. Το Περιστέρι ήταν πολύ αποφασισμένο να μην τα παρατήσει κι είχε την τύχη παρά την μεγάλη προσπάθεια που κάναμε αμυντικά να έχει τους Παπαντωνίου και Κομποδιέτα σε μεγάλη ημέρα. Φυσικά είχε το πλεονέκτημα ότι έχει τον ίδιο προπονητή, τον κόουτς Τζίμι Κουστένη, από την αρχή της χρονιάς οπότε σε επίπεδο τακτικής ήταν πιο έτοιμοι από εμάς. Όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι νομίζω ότι στο τέλος είχε φοβερό ενδιαφέρον και μεγάλη αγωνία για όλους όσους το παρακολούθησαν».

Για τις πρώτες του παραστάσεις κοουτσάροντας στην Α1:

«Αυτό που χαρακτηρίζει την Α1 είναι ότι οι παίκτες έχουν μεγαλύτερες αθλητικές δυνατότητες. Η μεγάλη διαφορά είναι ότι οι παίκτες είναι πολύ πιο συνειδητοποιημένοι και πολύ πιο έτοιμοι να ακολουθήσουν τις οδηγίες του προπονητή για να βγάλουν αποτέλεσμα. Αυτό είναι ένα στοιχείο που ιντριγκάρει κάθε προπονητή και για αυτό έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η Α1».