Εφυγε για Λιθουανία η Εθνική

Η Εθνική ομάδα αναχώρησε το μεσημέρι για το Αλίτους της Λιθουανίας, όπου θα συμμετάσχει στο Ευρωμπάσκετ από τις 31 Αυγούστου μέχρι τις 18 Σεπτεμβρίου, φιλοδοξώντας να δώσει… το μάξιμουμ των αγώνων (13). Αυτό ουσιαστικά τόνισε και ο Ηλίας Ζούρος στις δηλώσεις που έκανε κατά την αναχώρηση της ομάδας…

«Πηγαίνουμε παιχνίδι με παιχνίδι για να χτίσουμε μια καλή πορεία και να προχωρήσουμε στην διοργάνωση. Ελπίζουμε να βρεθούμε στο Κάουνας τις τελευταίες ημέρες. Είναι μια μεγάλη διοργάνωση και χρειάζεται υπομονή. Η ομάδα θα παλέψει με όλη της τη δύναμη να φέρει διάκριση με πρώτο στόχο τη πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Όλες οι ομάδες έχουν αυτόν τον στόχο. Μπορεί σε αντίθεση με τις άλλες ομάδες να μην έχουμε τους παίκτες που αγωνίζονται στο ΝΒΑ, αλλά εγώ πιστεύω στη λέξη ομάδα. Είμαστε μια πραγματική ομάδα. Είναι όλοι οι παίκτες αγαπημένοι και θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Είμαστε μια ομάδα ανταγωνιστική. Άγχος έχουμε όλοι. Το θετικό άγχος. Έχουμε καλή ομάδα με ενθουσιασμό, δεν έχουμε εμπειρία και αυτό είναι ένα μειονέκτημα. Πρώτος αντίπαλος είναι η Βοσνία, μία επικίνδυνη ομάδα. Όποιος υποτιμήσει τον αντίπαλο, θα το πληρώσει πολύ ακριβά».

Ο Κώστας Κουφός έκανε λόγο για την καλή χημεία που υπάρχει, λέγοντας πως «κάναμε πολύ καλή δουλειά με το τεχνικό τιμ και είμαστε αισιόδοξοι. Υπάρχουν δυνατές ομάδες στη διοργάνωση και πολλοί παίκτες από το ΝΒΑ, αλλά σημασία έχει να είσαι ομάδα και πιστεύω πως εμείς είμαστε καλό σύνολο. Έχουμε ένα καλό μείγμα από έμπειρους παίκτες, όπως ο Φώτσης, ο Ζήσης και ο Μπουρούσης, και ταλαντούχους παίκτες».

Τέλος, ο Κώστας Βασιλειάδης δήλωσε: «Δουλέψαμε σκληρά για 40 ημέρες και είμαστε έτοιμοι για την τελική φάση. Πηγαίνουμε βήμα-βήμα έχοντας ως πρώτο στόχο ένα εισιτήριο για το Προολυμπιακό τουρνουά. Φυσικά, αν καταφέρουμε να μπούμε στην τετράδα, στόχος θα είναι στη συνέχεια ένα μετάλλιο. Είμαι πολύ χαρούμενος που φέτος συμμετέχω κι εγώ στη δωδεκάδα. Είναι ό,τι καλύτερο για έναν αθλητή».