u20_omadiki_1Εύκολη νίκη σημείωσε η Εθνική Νέων στο πρώτο παιχνίδι της στο τουρνουά “Γιώργος Κολοκυθάς”, το οποίο αποτελεί την τελική πρόβα ενόψει του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος U20 που θα διοργανωθεί στην Κρήτη. Η ομάδα του Κώστα Μίσσα νίκησε την Τσεχία 76-63, έχοντας σταθερά διψήφια διαφορά στο μεγαλύτερο μέρος του δεύτερου ημιχρόνου, η οποία έφτασε μέχρι και τους 20 πόντους (67-47) στο 33′.

Αξια αναφοράς είναι η πρώτη εμφάνιση του Παπαπέτρου και του Χριστοδούλου (εκτός 12άδας ήταν ο Αγραβάνης, που προέρχεται από επιπόλαιο τραυματισμό) μετά την ενσωμάτωση τους στην προετοιμασία, με τον φόργουορντ του Ολυμπιακού να είναι μάλιστα και ο πρώτος σκόρερ της Εθνικής με 17 πόντους.

«Ημασταν αρκετά αγχωμένοι»

«Ηταν το πρώτο παιχνίδι με όλα τα παιδιά, εννοώ από τότε που ενσωματώθηκαν οι Παπαπέτρου και Χριστοδούλου. Τον Αγραβάνη δεν τον χρησιμοποιήσαμε γιατί θέλαμε να τον προστατεύσουμε παρότι έχει ξεπεράσει το πρόβλημα» δήλωσε ο Κώστας Μίσσας. «Θεωρώ πως ήμασταν αρκετά αγχωμένοι χωρίς να υπάρχει κανένας λόγος όσον αφορά στο κομμάτι των πλάνων, γιατί η Τσεχία είναι μια ομάδα όχι τόσο ισχυρή. Το θετικό είναι πως όταν ήμασταν πειθαρχημένοι σε άμυνα και επίθεση είχαμε πάρα πολύ καλά αποτελέσματα.

Όμως αυτό χρειάζεται διάρκεια. Δεν μπορεί να είναι πέντε ή δέκα λεπτά. Θα πρέπει να παίζουμε έτσι και τα σαράντα. Πρέπει να καταλάβουμε πως οι άλλες ομάδες είναι καλές και θα σε τιμωρήσουν. Πρέπει να είσαι πάρα πολύ επιθετικός στο κομμάτι της άμυνας και πάρα πολύ συγκεντρωμένος. Μετά το πρώτο δεκάλεπτο, το δεύτερο και το τρίτο δεκάλεπτο και ουσιαστικά και το άλλο μισό ήμασταν πάρα πολύ καλοί. Το σίγουρο είναι πως σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να ξεφεύγουμε από τα πλάνα που βάζουμε σε κάθε παιχνίδι. Όταν αυτό λειτουργεί σε μεγάλη διάρκεια θα παίρνουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε».

«Καλό φιλικό»

Ο Γιάννης Κουζέλογλου είπε από τη μεριά του: «Ηταν πρώτο παιχνίδι που ήμασταν όλοι μαζί. Ηταν ένα καλό φιλικό για εμάς. Όμως, είναι αρχή ακόμη, συνεχίζουμε την προπόνηση και την σκληρή δουλειά. Κοιτάμε τα λάθη μας και συνεχίζουμε. Αυτά τα παιχνίδια αποτελούν τεστ για εμάς. Το κομμάτι που θεωρώ πως πρέπει να βελτιώσουμε είναι η επικοινωνία μας και αυτό θα γίνει μέσα από την προπόνηση. Οσο προχωράει ο καιρός αυτό θα βελτιώνεται. Αύριο παιζουμε με την Γαλλία. Είναι πολύ αθλητική ομάδα και πρέπει να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι και να παρουσιαστούμε πιο βελτιωμένοι. Οσον αφορά στο Ευρωπαϊκό, ακόμη είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για στόχους… Ακόμη έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας, όμως, με σκληρή δουλειά πιστεύω πως μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία του τουρνουά “Γιώργος Κολοκυθάς”, η Ισπανία χρειάστηκε ένα καλάθι του Βιθέντο 3” πριν από τη λήξη για να νικήσει τη Γαλλία 52-50 της Γαλλίας.

Τα φύλλα αγώνα:

ΕΛΛΑΔΑ-ΤΣΕΧΙΑ 76-63
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 21-10, 38-35, 59-43, 76-63
ΕΛΛΑΔΑ: Μποχωρίδης 14, Λιάπης 4, Πουλιανίτης, Σπυριδωνίδης 2, Χριστοδούλου 3, Παπαπέτρου 17 (9ρ.), Κουζέλογλου 9 (1), Καμπερίδης 11 (1), Σιολόγκας 2, Διαμαντάκος 9, Μαραγκός 5.
ΤΣΕΧΙΑ: Ντάντεκ, Πούμπρλα 4, Κούριλ 4, Χόλεβα, Φεστρ 15 (1), Σουκαλ 2, Σλέχτα 5 (1), Στεγκμπάερ, Σλάνινα 14, Χέινζλ 4, Πετέρκα 15. 

ΙΣΠΑΝΙΑ-ΓΑΛΛΙΑ 52-50
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 12-14, 27-23, 36-38, 52-50
ΙΣΠΑΝΙΑ: Μαρτίν, Πάουλι 6 (1), Βιθέντο 11, Μπριθουέλα 6, Σανς 4, Γκ. Ερνανγκόμεθ 11 (9ρ.), Ντίαθ 6, Σεμπαστιάν Σάιθ, Αμπάλντε 3, Χ. Ερνανγκόμεθ 2, Νόγκουες, Ιριάρτε 3 (1).
ΓΑΛΛΙΑ: Ρόζενφελντ, Σένε 7 (1), Ποντάν, Λαμπανκά 5(1), Λουαού 2, Σασάν 2, Νταλό 10, Μπιογκ , Ζετέ 16 (8ρ.), Γιαμπουσέλ 8 (7ρ.).