Σε συνέχεια του χθεσινού μας ρεπορτάζ με τίτλο «Δύσκολα θα κατέβει η Ακράτα!», τη δεδομένη χρονική στιγμή, η Απολλωνιάδα αρχικά και ο Πανηλειακός με την Ζάκυνθο μεταγενέστερα (αν χρειαστεί) είναι οι άμεσοι ενδιαφερόμενοι για να καλύψουν την θέση των «κιτρινόμαυρων» στο νέο πρωτάθλημα του 1ου Ομίλου Νότου της Γ’ Εθνικής.

Είναι σχεδόν βέβαιο ότι η Ακράτα δεν θα δηλώσει συμμετοχή στη Γ’ Εθνική, αφού τα οικονομικά της είναι περιορισμένα, γεγονός για το οποίο έχει ενημερωθεί από τους ανθρώπους της ομάδας ο γεν. γραμματέας της Ε.Ο.Κ. Τάκης Τσαγκρώνης, ο οποίος παράλληλα είναι και πρόεδρος της ΕΣΚΑ-Η, όπου και ανήκε ο σύλλογος. Ετσι, η Ομοσπονδία χτύπησε το …κουδούνι της Απολλωνιάδας, η οποία από ότι φαίνεται θα κληθεί να απαντήσει.

Πάντως, από την πλευρά της Πατρινής ομάδας, ο γενικός αρχηγός της Απολλωνιάδας Βασίλης Λιανός, δεν είναι αρνητικός στο να συμμετάσχει η ομάδα στη Γ΄ Εθνική, όπως ο ίδιος τόνισε με δηλώσεις του στο www.asist.gr:

«Θα εκτιμήσουμε την κατάσταση, θα δούμε τις δυνατότητές μας και θα αποφασίσουμε. Αν εκτιμήσουμε ότι θα έχουμε κάποιο κέρδος στη Γ΄ Εθνική, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα κάνουμε μεταγραφές, θα αποδεχτούμε τη θέση. Δεν είμαστε αρνητικοί σε αυτή τη σκέψη, η οποία ήδη μας απασχολεί, αφού η Ε.Ο.Κ. μας ενημέρωσε ότι η Ακράτα ίσως να μην δηλώσει συμμετοχή, όπως ενημέρωσε προφορικά την Ομοσπονδία. Τα έξοδα από τις μετακινήσεις δεν θεωρώ ότι είναι ανασταλτικός παράγοντας. Οταν οριστικοποιηθεί αυτό, θα θέσουμε επί τάπητος όλα τα δεδομένα και θα αποφασίσουμε».