Ζάρας: «Δώσαμε όρκο νίκης για τον προπονητή μας»

H εκτός έδρας νίκη του ΚΑΟΔ επί του Πανελευσινιακού ξεκόλλησε την ομάδα της Δράμας από το αρνητικό σερί των τελευταίων αγωνιστικών. Ακόμα πιο καθοριστική όμως αποδείχθηκε η κίνηση των παικτών να πάνε όλοι μαζί στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα από το Περιστέρι, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για την ήττα και στηρίζοντας παράλληλα τον Γιώργο Καλαφατάκη. Ο Θοδωρής Ζάρας μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΠΣΑΚ «www.psak.gr» για τον όρκο νίκης και το δώρο στον προπονητή του ΚΑΟΔ.

Σας είδαμε μετά τον αγώνα με τον Ηλυσιακό και την ήττα στη Δράμα, να εμφανίζεστε όλοι μαζί στη συνέντευξη Τύπου και να στέλνετε ένα μήνυμα αυτοκριτικής. Το διπλό στην Ελευσίνα ήταν μια απάντηση – δώρο στον προπονητή σας;

«Ναι ήταν ένα δώρο στον προπονητή μας. Είχαμε μιλήσει μετά το ματς όλοι μαζί και κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. Τον στηρίζουμε και τον θέλουμε τον προπονητή μας, μας έχει βοηθήσει πάρα πολύ όλους και θέλαμε να του ανταποδώσουμε. Δώσαμε όρκο για να νικήσουμε στο επόμενο ματς και το καταφέραμε. Προσωπικό θεωρώ πως η ομάδα μας είναι καλή. Ομάδα που δεν αξίζει να χάνει από αντίστοιχες του ίδιου επιπέδου και χειρότερες».

Το διπλό στην Ελευσίνα είναι από αυτά που στο τέλος μετράνε πολύ για την παραμονή;

«Τέτοιες νίκες είναι αυτές που δίνουν την παραμονή και αντίστοιχα τέτοιες ήττες όπως αυτή με τον Ηλυσιακό μπορούν να κοστίσουν την παραμονή στην κατηγορία. Ξέραμε αν έχανε η Ελευσίνα που είχε δύο νίκες, αν και είναι πολύ νωρίς θα χρειαζόταν πολύ δρόμο για να μας φτάσει».

Τώρα αντιμετωπίζετε τον Πανιώνιο, μπορούμε να πούμε πως πάτε με λιγότερο άγχος μετά την τελευταία σας νίκη;

«Πιστεύω πάρα πολύ στις δυνατότητες της ομάδας. Ειδικά τον τελευταίο καιρό έχουμε αρχίσει να δουλεύουμε πολύ δυνατά με συγκέντρωση στην άμυνα. Θέλουμε να χτυπήσουμε όλα τα ματς, ο Πανιώνιος είναι το φαβορί, αλλά εμείς δεν πάμε χαλαροί, πάμε για να πάρουμε ότι καλύτερο μπορούμε».

Στην Ελευσίνα έκανες ένα καταπληκτικό παιχνίδι, ποιοι είναι οι προσωπικοί στόχοι με τον ΚΑΟΔ;

«Οι προσωπικοί μου στόχοι είναι κάθε μέρα να γίνομαι καλύτερος και να βοηθάω την ομάδα μου. Αν τώρα μέσα από την ομαδική δουλειά καταφέρνω να διακρίνομαι και εγώ είναι καλό».

Συμμερίζεσαι την άποψη πολλών συναδέλφων σου πως η κρίση οδήγησε από ανάγκη και όχι από φιλοσοφία τους παράγοντες να χρησιμοποιήσουν τόσους Έλληνες παίκτες, κι αν έστω κι αυτό αποτελεί μια ευκαιρία για εσάς…

«Εν μέρει μπορείς να το πεις αυτό, κοιτάζοντας τα προηγούμενα χρόνια. Αν και θεωρώ πως έγκειται στη φιλοσοφία του προπονητή. Πάντως, όσο αφορά το Πρωτάθλημα νομίζω πως πρώτη φορά είναι τόσο ανταγωνιστικό, όλα τα παιχνίδια πάνε στον πόντο και αν και μπορεί να έχει πέσει λίγο το επίπεδο είναι πολύ πιο συναρπαστικό και απρόβλεπτο σε εξέλιξη. Σίγουρα επίσης αυτή η κατάσταση αποτελεί μια μεγάλη ευκαιρία για τους Έλληνες παίκτες να παίξουν και να δείξουν κάποια πράγματα γι’ αυτά που μπορούν να πετύχουν».