Ζάτας: “Θα δίναμε τα πάντα, ώστε να κρατηθεί αυτή η ομάδα στην κατηγορία”

Ενώ ο Παναθηναϊκός βρισκόταν ένα βήμα πριν την κατάκτηση ενός ακόμα ευρωπαϊκού Κυπέλλου επί καταλανικού εδάφους, χαράζοντας τη δική του ένδοξη πορεία στα αθλητικά δρώμενα, ένας άλλος ιστορικός σύλλογος ψυχορραγούσε στα εγχώρια. Ο λόγος για τον Σπόρτιγκ, ο οποίος σε ένα δραματικό παιχνίδι με τον Ιωνικό Νέας Φιλαδέλφειας δεν κατόρθωσε να επικρατήσει, κόβοντας έτσι, το νήμα της… ζωής του από τη Γ’ εθνική.

Το μόνο συναίσθημα που επικρατούσε εκ μέρους των γηπεδούχων μετά το τέλος του ματς στο κλειστό των Πατησίων ήταν η θλίψη. Πραγματική …. Όχι κροκοδείλια που θα έλεγε και ο κοσμάκης. Τι να το κάνεις όμως; Οι «μπλαουγκράνα» μετά από μεγάλες επιτυχίες επήλθαν σε δύσκολους καιρούς, καταλήγοντας εν τέλει στη Α’ ΕΣΚΑ. Εκεί που από του χρόνου θα αγωνίζονται με πάλε ποτέ γνώριμους από το λαμπρό παρελθόν που βούλιαξαν αβοήθητοι, όπως ο Ιωνικός Νικαίας, ο Παπάγου, ο Απόλλωνας και το Γαλάτσι.

Εκεί κάπου όμως έρχονται τα σοφά λόγια δια στόματι προέδρου, Στέλιου Φενέκου, ώστε να κατευνάσουν τα πνεύματα και να δώσουν κουράγιο για μια νέα αρχή. «Με την ίδια ψυχραιμία που αντιμετωπίζουμε τον θρίαμβο ανταμώνουμε και την καταστροφή», είπε ο… υποναύαρχος του συλλόγου, στρέφοντας ευθείς το βήμα στους παίκτες που πραγματικά κόπιασαν για το ακατόρθωτο.

Ένας από αυτούς ήταν και ο Θωμάς Ζάτας, ο οποίος κυριολεκτικά πάλεψε με τα «φουρτουνιασμένα» νερά της τύχης του την φετινή σεζόν. Παρόλα αυτά η απόδοση του 26χρομου πλέι μέικερ στη χθεσινή αναμέτρηση εκτοξεύτηκε στα ύψη με 22 πόντους με 6 τρίποντα να φιγουράρουν διπλά στο όνομα του δίχως όμως να προλάβει να… σώσει το κακό που καραδοκούσε. Ο σκυθρωπός πρωταγωνιστής μίλησε για την πτώση, τους απερχόμενους στόχους της ομάδας του, καθώς και το φαινόμενο υποβιβασμού ιστορικών συλλόγων τη δεδομένη περίοδο.

Μπορεί να πραγματοποίησε καλή εμφάνιση, αλλά για τον Θωμά Ζάτα δεν έχει καμία σημασία αφού : “Θα ήθελα να είχαμε κερδίσει και να μην είχα πάει τόσο καλά! Ακούγεται κλισέ αλλά η αλήθεια είναι πως όλοι θα δίναμε τα πάντα, ώστε να κρατηθεί αυτή η ομάδα στην κατηγορία. Δυστυχώς πληρώσαμε το άσχημο ξεκίνημα”.

Στη συνέχεια αποκάλυψε τους στόχους της επόμενης μέρας του συλλόγου του καθώς και τα δικά του σχέδια:
“Ειλικρινά κανείς δεν ξέρει τι θα συμβεί από εδώ και πέρα. Ίσως κάποια στιγμή πρέπει να φτάσεις στον πάτο για να ξεκινήσεις από την αρχή. Ελπίζω αυτή η ομάδα να βρει το δρόμο της και να φτάσει εκεί που αρμόζει στην ιστορία της.
Όσον αφορά το δικό μου μέλλον στον Σπόρτιγκ θα το συζητήσω μετά το τέλος του πρωταθλήματος με τη διοίκηση, καθώς είναι πολλά στη μέση. Είμαι ήδη δυο χρόνια στην ομάδα και την πονάω. Παρόλα αυτά, είναι ακόμα νωρίς για να ξέρω. Αν ο σύλλογος όμως θέλει να πρωταγωνιστήσει τα επόμενα χρόνια εγώ θα είμαι δίπλα του”.

Ο ταλαντούχος αθλητής υπήρξε μέλος της ΑΕΚ κατά την περίοδο 2002-2003 και για το λόγο αυτό η άποψή του έχει βαρύτητα για το γεγονός ότι δυο ιστορικοί σύλλογοι που έμελλε να φορέσει τη βαριά φανέλα τους υποβιβάστηκαν τη δεδομένη χρονική περίοδο.

“Είναι κρίμα να βλέπεις αυτές τις ομάδες να έχουν φτάσει σε αυτό το σημείο. Το γεγονός αυτό πιστεύω ότι είναι απόρροια πολλών συγκυριών. Λυπάμαι που θα το πω, αλλά δυστυχώς στο χώρο υπάρχουν άνθρωποι που δεν αγαπούν το μπάσκετ. Είμαι όμως σίγουρος πως και οι δυο κάποια στιγμή πάλι θα καταφέρουν να πρωταγωνιστήσουν.

Τέλος , θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο του Σπόρτιγκ για τη στήριξη και αισθάνομαι υποχρεωμένος να ζητήσω συγγνώμη εκ μέρους όλων που δεν φανήκαμε αντάξιοι της ιστορίας αυτής της ομάδας”.