Ζήβας:”Το μυαλό μας είναι μόνο στην τελευταία αγωνιστική”

Αναμφίβολα η τελευταία αγωνιστική είναι αυτή που συγκεντρώνει όλα τα βλέμματα και η οποία θα καθορίσει εν τέλει τον βασιλιά. Ηράκλειο και Φιλαθλητικος έρχονται αντιμέτωποι στο ντέρμπι της χρονιάς στις 22 Μαΐου και ο προπονητής των δεύτερων στη βαθμολογία, Τάκης Ζήβας εξέφρασε τις απόψεις του για το συγκεκριμένο παιχνίδι στο kretaworldbasket.gr., Ο κόουτς της αθηναϊκής ομάδας αναφέρθηκε στην πολυσυζητημένη απουσία λόγο τραυματισμού του Χρήστου Χαρίση καθώς και για τις λεπτομέρειες που θα κρίνουν το ματς και κατ επέκταση την άνοδο στη Β’ εθνική.

Η άποψη του κατά 13χρονια τεχνικού στην ομάδα της Ζωγράφου : «Βάσει της βαθμολογίας στον όμιλο μας όλα θα κριθούν την τελευταία αγωνιστική στο Λίντο στο παιχνίδι με το Ηράκλειο. Είναι φυσικό λοιπόν το μυαλό μας πλέον να είναι μόνο εκεί. Η ατμόσφαιρα στο γήπεδο την ημέρα εκείνη από την παρουσία του κόσμου αν είναι σε κόσμια πλαίσια δεν θα μας επηρεάσει. Η ομάδα απαρτίζεται κατά κύριο λόγο από νέα παιδιά, ο πραγματικός μέσος όρος ηλικίας είναι κάτω των 22 χρονών και σίγουρα θα είναι μια εμπειρία για όλους μας το παιχνίδι αυτό και η ατμοσφαίρας που θα δημιουργηθεί λόγω της μεγάλης σημασίας του. Αν λοιπόν όλα είναι κόσμια τότε όλα θα πάνε καλά, αρκεί βέβαια να μην συναντήσουμε αυτά που συνέβησαν πριν 2-3 χρόνια μέσα στο ΒΑΚ όταν είχαμε κερδίσει τον ΟΦΗ και ακόμα τρέχουμε».

Στην συνέχεια ο Τάκης Ζηβας αναφέρθηκε στην πιθανή απουσία του Χρήστου Χαρίση : «Δεν ξέρω τι θα γίνει τελικά με τον Χαρίση και αν θα είναι έτοιμος ή όχι, αλλά οι τραυματισμοί είναι μέσα στο πρόγραμμα. Σίγουρα αν δεν παίξει θα είναι μια πολύ σοβαρή απώλεια για τον αντίπαλο μας, αλλά δεν νομίζω ότι θα κριθεί σε μία απουσία ντεφάκτο και το αποτέλεσμα. Το Ηράκλειο έχει παίκτες πολύ έμπειρους και αρκετά μεγάλο ρόστερ, ώστε να μπορεί να ανταπεξέλθει και να παίξει ένα κρίσιμο παιχνίδι, ένα τελικό».

Οι λεπτομέρειες που θα κρίνουν το ματς σύμφωνα με τον έμπειρο κόουτς : «Ενας τελικός είναι πάνω από όλα θέμα ημέρας. Έχει μεγάλη σημασία λοιπόν πως θα είναι οι παίκτες εκείνη την ημέρα. Πάντως όλο αυτό το σύστημα με δύο ομάδες να έχουν κάνει μόνο δύο ήττες και μια από τις δύο να μένει εκτός ανόδου είναι άδικο και όποια ομάδα δεν θα ανέβει στην Β’ Εθνική θα είναι αδικία. Το ότι η δεύτερη ομάδα θα συμμετέχει στα μπαράζ είναι κάτι πολύ μακρινό και αβέβαιο αφού δεν είναι ούτε καν μπαράζ απευθείας ανόδου. Είμαστε στον πιο δύσκολο όμιλο της Γ Εθνικής, έχουμε τις λιγότερες ήττες και από τους 4 ομίλους και συνεπώς θα είναι αδικία με το σύστημα που υπάρχει στο πρωτάθλημα για όποια από τις δύο ομάδες τερματίσει δεύτερη και μείνει εκτός ανόδου στη Β’ Εθνική, δύο ομάδες που η θέση τους είναι σε παραπάνω κατηγορίες».

Επίσης αναφέρθηκε στα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των δύο ομάδων : «Αν τελικά δεν παίξει ο Χαρίσης αυτό θα είναι ένα σημαντικό μειονέκτημα για το Ηράκλειο. Πέρα από αυτό ο αντίπαλος μας δεν έχει κάποιο άλλο μειονέκτημα, αφού είναι πολύ έμπειρη ομάδα και σαν ρόστερ με πλήρη σύνθεση θεωρώ ότι δεν υστερεί σε σχέση με ομάδες Β΄ Εθνικής και όχι μόνο. Το βασικό πλεονέκτημα του Φιλαθλητικού είναι ότι οι παίκτες του είναι εργατικοί, έχουν ταλέντο και είναι παίκτες που αξίζουν να κάνουν παραπάνω καριέρα τα επόμενα χρόνια. Ο ενθουσιασμός και η θέληση για διάκριση είναι επίσης από τα βασικά πλεονεκτήματα τους. Ένα μειονέκτημα μας είναι η απειρία, αφού ξεκινάμε στα παιχνίδια με μια πεντάδα που έχει μέσο ηλικία τα 20 χρόνια».

Φυσικά δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις ομάδες που παλεύουν για την σωτηρία τους : «Τα πράγματα όσο αφορά τις ομάδες που μάχονται για την παραμονής τους στην κατηγορία έχουν πάρει πλέον μια μορφή. Πάντως είναι πάρα πολύ άδικο να πέφτουν 6 και 7 ομάδες, δηλαδή οι μισές ομάδες της κατηγορίας. Μια ομάδα που θα μπορούσε να πρωταγωνιστήσει στην κατηγορία μπορεί να πέσει γιατί είχε μια δύο ατυχίες μέσα στην χρονιά. Τώρα είναι ξεκάθαρο ότι Εργοτέλης και Χαλκίδα ξεφεύγουν λόγω προγράμματος από το πρόβλημα του υποβιβασμού και θα κριθούν τα πράγματα μεταξύ των υπολοίπων».

Απαρατήρητο δεν έμεινε και το επίπεδο που απαρτίζει φέτος την Γ’ Εθνική κατηγορία : «Για εμάς φέτος ήταν ένα μεγάλο σχολείο η Γ’ Εθνική, σε ένα πολύ δύσκολο όμιλο. Πήγαμε σε έδρες που αντιμετωπίσαμε πολύ δύσκολες καταστάσεις, καταφέραμε και ξεπεράσαμε τα περισσότερα προβλήματα, υπήρχαν πολύ καλές ομάδες και είναι κρίμα να πέσουν στο τοπικό ομάδες με τέτοια ρόστερ. Εύχομαι να βρουν τη δύναμη μετά την πτώση τους να πατήσουν και πάλι στα πόδια τους και μέσα σε αυτές τις δύσκολες οικονομικά εποχές που βιώνουμε να ξανακάνουν την προσπάθεια γι την επιστροφή τους στις Εθνικές Κατηγορίες. Έχοντας μάλιστα δει και αρκετά παιχνίδια του άλλου ομίλου του Νότου και έχοντας παίξει και αρκετά φιλικά προετοιμασίας στην αρχή της χρονιάς με ομάδες του, θεωρώ ότι υπάρχει τεράστια διαφορά ανάμεσα στον 1ο και 2ο όμιλο».

Λίγο πριν την ολοκλήρωση των λεγομένων του επεσήμανε το φετινό στόχο και την οικονομική κατάσταση του Φιλαθλητικού: «Εμείς από την αρχή της χρονιάς θέλαμε να φτιάξουμε μια ανταγωνιστική ομάδα. Στη διοίκηση ηγείται ο Γιάννης Σμυρλής που είναι πάρα πολύ συνεπής στις υποχρεώσεις απέναντι στους παίκτες της ομάδας. Βρίσκομαι 13 χρόνια στην ομάδα, από τότε που ήταν στην τελευταία κατηγορία της ΕΣΚΑ και πάντα θέλαμε να κάνουμε ομάδα ανταγωνιστική που θα προσπαθούσε να κάνει την έκπληξη. Και σχεδόν πάντα με παίκτες που πρωτοπαίζουνε στις κατηγορίες που ανεβαίνουμε. Η προσπάθεια της σημερινής ομάδας έχει ξεκινήσει από πέρυσι, κάναμε την έκπληξη στην Α’ ΕΣΚΑ αφού δεν μας περίμεναν και ανεβήκαμε και φέτος φυσικά κοιτάγαμε το καλύτερο δυνατό, με πρώτο μέλημα βέβαια με τις υπάρχους συνθήκες των 6-7 ομάδων να πέφτουν, την παραμονή στη κατηγορία»

Τέλος, εξέφρασε τη γνώμη του για τους δύο Ηρακλειώτες παίκτες του συλλόγου του, Γρύλλη και Σαλούστρο : «Είμαι ευχαριστημένος από τα δύο παιδιά, που είναι καταρχήν καλοί άνθρωποι και στην συνέχεια και καλοί αθλητές και πολύ εργατικοί. Μας έχουν βοηθήσει σημαντικά στην προσπάθεια μας να φτάσουμε εδώ που βρισκόμαστε».