Ζήσης: «Νίκη που δεν μας δίνει όμως την πρόκριση»

Ηταν αυτός που επισφράγισε ουσιαστικά τη νίκη της Εθνικής απέναντι σε ένα από τα φαβορί του ομίλου. Η ελληνική ομάδα επιβλήθηκε της Σλοβενίας κάνοντας το μεγάλο… βήμα για την επόμενη φάση. Ο Νίκος Ζήσης σε δηλώσεις του μετά το ματς κράτησε χαμηλούς τόνους εν όψει της δύσκολη συνέχειας…

«Είναι μία σημαντική νίκη για εμάς. Ημασταν καλοί στο πρώτο ημίχρονο, αλλά κολλήσαμε κάποια στιγμή στη ζώνη και χάσαμε και τα ριμπάουντ.  Πρέπει να διορθώσουμε τα κενά διαστήματα που παρουσιάζουμε. Μπήκαν, όμως τα μεγάλα σουτ απέναντι σε μια ποιοτική ομάδα . Είναι μια πολύ καλή νίκη που όμως δεν δίνει την πρόκριση», ανέφερε αρχικά ο διεθνής γκαρντ και συνέχισε:

«Παρόλο που πρόκειται για μια νεανική ομάδα έχει ανταποκριθεί πλήρως απέναντι στις υψηλές απαιτήσεις. Ολα τα παιδιά φάνηκαν αντάξιοι  των προσδοκιών όλα τα παιδιά που έχουν έρθει εδώ δίνουν τα πάντα για την ομάδα. Στόχος μας είναι να πάμε στο Κάουνας και εκεί να κάνουμε τουλάχιστον μια νίκη».

Οσο για τον αν… πονά ακόμα η ήττα από τα Σκόπια, καθώς αν δεν είχαμε ηττηθεί θα είχαμε ήδη προκριθεί:  «Οτι έγινε έγινε.. Ισως να το χρειαζόμασταν για να μάθουμε πως δεν πρόκειται να πάρουμε παιχνίδι αν δεν παίξουμε άμυνα ή δεν πάρουμε τα ριμπάουντ. Ηταν και η αστοχία… », ανέφερε ο Νίκος Ζήσης και συνέχισε σχολιάζοντας το επόμενο ματς με ην Ρωσία:

«Πρέπει να μείνουμε προσγειωμένοι, δεν έχουμε εξασφαλίσει την πρόκριση ακόμα. Ερχεται ένα δύσκολο ματς απέναντι σε μια ομάδα που παραδοσιακά μας δυσκολεύει.  Εχουν χρόνια τον ίδιο κορμό, φέτος είναι και ο Κιριλένκο μαζί τους. Παίζουν κοντά στο καλάθι,. Θα τους διαβάσουμε και πάμε για τη νίκη».