Ζάτας: «Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους»

Εδώ και πολλά χρόνια ο Σπόρτιγκ έχει αποδείξει ότι είναι κάτι παραπάνω από μία ομάδα. Η ιστορία των “μπλαουγκράνα” έχει γραφτεί με ανεξίτηλα γράμματα στο μπασκετικο μικρόκοσμο και για πολλούς αποτελεί σύλλογος “έμβλημα” στα ελληνικά δεδομένα. Γεμάτες κερκίδες και φανατικό κοινό, βρίσκονται στο κλειστό των Πατησίων σε κάθε εμφάνιση της ομάδας. Εκεί στις χαρές, “παρών” και στις λύπες, δίνοντας πνοή στους παίκτες του.

Το τελευταίο διάστημα, η ομάδα δεν θύμιζε σε τίποτα τους παλιούς καλούς καιρούς. Η χθεσινή εικόνα όμως διέφερε. Το πάθος, η ζωντάνια και η αποφασιστικότητα, που έφερε η νέα διοίκηση ήταν ζωγραφισμένα στα πρόσωπα των παικτών του Δημήτρη Αποσκίτη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο πανηγυρισμός του Θωμά Ζάτα μετά το “καυτό” τρίποντο που πετυχε 1:02’ πριν το άκουσμα του τελικού σφυρίγματος,διαμορφώνοντας το σκορ  60-57.

.Τότε που όλοι έγιναν ένα κουβάρι πανηγυρίζοντας μια σπουδαία νίκη. Με 15 πόντους και μεγάλη προσφορά σε άμυνα και επίθεση ο 25χρονος γκαρντ μίλησε στο infobasket.gr για την επιστροφή της ομάδας του στα θετικά αποτελέσματα, καθώς και για την προσωπική του προσφορά στο ματς με την Χαλκίδα.

« Ηταν μια πολύ σημαντική νίκη, η οποία μας δίνει ελπίδες για την παραμονή στην κατηγορία. Για πρώτη φορά φέτος παίξαμε μυαλωμένα και με μεγάλο πάθος. Ήμασταν υποχρεωμένοι να προσφέρουμε χαρά στην καινούρια διοίκηση και φυσικά στον κόσμο που στάθηκε στο πλευρό μας παρά τα αρνητικά αποτελέσματα. Η έκβαση του σκορ με τη Χαλκίδα μας ικανοποιεί στο έπακρον, το πανηγυρίσαμε και τώρα προετοιμαζόμαστε σκληρά για τη δυσκολη συνέχεια και ειδικότερα για το εκτός έδρας ματς της 13ης αγωνιστικής με τον Εργοτελη», δήλωσε αρχικά ο Θωμάς Ζάτας και στη στη συνέχεια αναφέρθηκε στην εμφάνισή του:

«Όσον αφορά τη δική μου επίδοση, είμαι χαρούμενος που μπόρεσα να βοηθήσω την ομάδα μου να κερδίσει. Οι δυο τελευταίες εβδομάδες κύλησαν αρκετά δύσκολα, καθώς δεν μπορούσα να προπονηθώ, όμως η πολύτιμη βοήθεια των συμπαικτών και του προπονητή μου, μου έδωσαν το έναυσμα να προσθέσω και εγώ ένα ακόμα λιθαράκι σε αυτό το στόχο. Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι δεν υστέρησε κανείς στην όλη προσπάθεια και θα ήταν άδικο να αναφερθούμε περισσότερο σε μένα. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους».