Ζαφειρούδης: «Η Α2 είναι τελικά ερασιτεχνική»

Έχοντας πανηγυρίσει δύο ανόδους σε ισάριθμες σεζόν η Νίκη Βόλου είναι έτοιμη για την έναρξη του πρωταθλήματος της Α2. Οι Βολιώτες ετοιμάζονται να μπουν σε καινούρια μονοπάτια καθώς παρότι έχουν παίξει στην Α’ Εθνική (1984-1985) εντούτοις δεν έχουν ούτε μία συμμετοχή στην Α2, η οποία καθιερώθηκε την αγωνιστική περίοδο 1986-87. Ο τεχνικός της Νίκης Βόλου, Γιώργος Ζαφειρούδης, μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ.

Αναλυτικά:

Για την ομάδα του και τους στόχους που θέτει:

«Η ομάδα πάει σε καινούρια μονοπάτια που δεν τα ξέρουν οι παίκτες. Εγώ είχα τη χαρά να έχω δουλέψει πολλά χρόνια στην Α2 αλλά και πάλι δεν είχε σχέση με αυτό που υπάρχει τώρα. Για τα παιδιά σίγουρα είναι κάτι καινούριο. Οι στόχοι που μπορεί να έχει μία ομάδα σαν τη δικιά μας είναι να παρουσιάζεται ανταγωνιστική σε όλα τα παιχνίδια του πρωταθλήματος. Πιστεύω ότι εντός έδρας αυτό είναι σίγουρο, εκτός έδρας όμως χρειάζεται εμπειρία κι αυτό είναι κάτι που δεν έχουμε. Από εκεί και πέρα θεωρώ παράτολμο σε ένα τέτοιο πρωτάθλημα κάποιος να μιλήσει για θέσεις. Εμείς θέλουμε να λειτουργήσει σωστά η ομάδα σε όλα τα επίπεδα».

Για την πρεμιέρα της ομάδας του στην Α2 το προσεχές Σαββάτο:

«Δεν έχω εικόνα από τη Δόξα Λευκάδας. Ίσως είναι η πρώτη φορά που θα πάω σε έναν αγώνα χωρίς σκάουτινγκ κι αυτό γιατί δεν υπάρχουν πληροφορίες για τον αντίπαλο. Το μόνο που γνωρίζω είναι κάποια πράγματα που μπορούν να κάνουν κάποιοι παίκτες γιατί τους ξέρω από τα προηγούμενα χρόνια. Αυτά, όμως είναι σε ατομικό επίπεδο σαν ομάδα δεν γνωρίζω πως παίζει και πως έχει δέσει. Εμείς θα στηριχθούμε στις βασικές αρχές που έχουμε ως ομάδα».

Για τα φαβορί στην φετινή Α2:

«Θεωρητικά υπάρχουν έξι ομάδες που βάσει ρόστερ και εμπειρίας είναι ένα σκαλί παραπάνω από τις υπόλοιπες. Τα Τρίκαλα, η Κηφισιά, η Αγία Παρασκευή, ο ΟΦΗ, ο Φιλαθλητικός και οι Ίκαροι Σερρών αν αποκτήσουν ένα πλέι μέικερ είναι οι ομάδες που μπορούν να κοιτάνε πιο ψηλά. Θεωρώ ότι αυτή η εξάδα είναι δύσκολο να σπάσει από εκεί και κάτω όμως οι υπόλοιπες ομάδες είναι λίγο πολύ στο ίδιο επίπεδο».

Για το πρωτάθλημα της Α2:

«Έχει πέσει πολύ το επίπεδο σε σχέση με τα πρωταθλήματα που έζησα εγώ (σεζόν 2003-04, 2005-06, 2007-09). Σίγουρα η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει τον αθλητισμό ειδικά τον ερασιτεχνικό, ο οποίος είναι κομμάτι της κοινωνίας. Προσωπικά θεωρώ ότι η Α2 είναι τελικά ερασιτεχνική κατηγορία και δεν μπορεί να ξεφύγει από αυτό. Εύχομαι όλες οι ομάδες που θα ξεκινήσουν το πρωτάθλημα να το τελειώσουν κιόλας».