Ζαφειρούδης: «Θέλουμε ομάδα για πρωταθλητισμό»

Ο προπονητής της Δόξας Λευκάδος, Γιώργος Ζαφειρούδης, μίλησε στο ΕΟΚWeb Radio για τη χρονιά που ολοκληρώθηκε, τους λόγους τους οποίους η ομάδα του δεν κατάφερε να κερδίσει το πρωτάθλημα, αλλά και το σχεδιασμό εν όψει της νέας σεζόν. 

Για τη φετινή χρονιά της Δόξας Λευκάδος: «Το βασικό μας στόχο δεν τον πετύχαμε, θέλαμε να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα. Ήταν όμως πολύ εμφατική η παρουσία του Ερμή Σχηματαρίου και μείναμε από νωρίς πίσω. Περιμέναμε πρωτάθλημα με περισσότερες ήττες, αλλά στα νούμερα που τελείωσε ο Ερμής, στο 21-3, δε μπορούσαμε ν’ ακολουθήσουμε και αυτό μας αφήνει μια πίκρα».

Για τους λόγους που δεν κατάφεραν να διεκδικήσουν το πρωτάθλημα: «Ήταν τρεις ουσιαστικά οι λόγοι που δεν καταφέραμε τον αρχικό μας στόχο. Ο ένας ήταν στο σχεδιασμό, γιατί δε βάλαμε έναν ακόμα χειριστή δίπλα στον Τζακόπουλο, κάτι που φάνηκε πολύ στα εκτός έδρας ματς. Ο δεύτερος λόγος ήταν το πρόγραμμά μας, γιατί στα 3 πρώτα εκτός έδρας παιχνίδια παίξαμε με τρεις πολύ καλές ομάδες, στο Βόλο (σ.σ. με Νίκη), στη Λαμία (σ.σ. με Έσπερο)και στα Τρίκαλα(σ.σ. με Ίκαρο), όπου κάναμε 3 ήττες. Ο πιο σημαντικός λόγος, όμως, είναι ότι όλη τη βδομάδα ήμασταν πολύ καλύτεροι απ’ ό,τι την Κυριακή, δηλαδή την Κυριακή δεν είχαμε την ίδια συγκέντρωση κι αυτό μας στοίχισε».

Για τον σχεδιασμό της επόμενης σεζόν: «Η Δόξα από πέρυσι έχει καινούργια διοίκηση, με νέους ανθρώπους που δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά στη Λευκάδα. Στην αγωνία τους και τον ενθουσιασμό τους να προσφέρουν στην πόλη, θέλουν να κάνουν μια ομάδα που θα πάρει το πρωτάθλημα. Σ’ αυτήν τη λογική, προσπαθούμε να κρατήσουμε το Βαλάντη Κουρτίδη και γύρω απ’ αυτόν να σχεδιάσουμε και να φτιάξουμε μια ομάδα έτοιμη για πρωταθλητισμό».

Για το μέλλον του Μιχάλη Κοντούδη στην ομάδα: «Τον Μιχάλη τον ταλαιπωρήσαμε λίγο, γιατί έτσι όπως ήταν η ομάδα και με τα προβλήματα τραυματισμών που είχαμε, τον αλλάξαμε 3-4 φορές θέση και έπαιζε απ’ το «2» μέχρι το «5». Φαντάζομαι ότι ο Μιχάλης θα είναι στην ομάδα μας και του χρόνου, αλλά σε πιο ξεκάθαρο ρόλο αυτήν τη φορά».