«Ζητάμε το αυτονόητο, την προστασία μας και την απόδοση ευθυνών»

Για ακόμα μία φορά ο κύριος Μέλης κατάφερε να εξοργίσει τον Φάρο με τις αποφάσεις του. Με ανακοίνωση, η ομάδα του Κερατσινίου ζητά από την Ενωση να προστατεύσει το σύλλογο, αλλά και την απόδοση ευθυνών σε αυτούς που είναι ηθικοί αυτουργοί δυσάρεστων εξελίξεων…

Αναλυτικά:
«Κύριοι,

Δυστυχώς οι φόβοι μας για την διαιτησία του προχθεσινού αγώνα ΙΚΑΡΟΥ Ν.ΣΜ.-ΦΑΡΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ για το πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας ανδρών, επαληθευτήκαν με τον χειρότερο δυνατό τρόπο . Οσοι ήταν παρόντες στο κλειστό της Ν.Σμυρνης και ευτυχώς για μας ήταν πάρα πολλοί, έγιναν μάρτυρες ενός ακόμη επεισοδίου του σήριαλ που παίζεται από την αρχή της χρονιάς.

Το σήριαλ έχει όνομα  «Εξολοθρεύστε τον ΦΑΡΟ με οποιοδήποτε κόστος».

Είχε πολλά επεισόδια και πολλούς πρωταγωνιστές. Το τελευταίο διάστημα ο διαιτητής  κύριος Μέλης αποφάσισε να γίνει ο Νο 1 πρωταγωνιστής.

Η αρχή έγινε τρεις αγωνιστικές πριν, στο παιχνίδι μας στον ΑΛΙΜΟ με την ομώνυμη ομάδα. Εκείνο το αλησμόνητο για όλους μας βράδυ, ο παραπάνω κύριος διαιτητής, έκανε μια επίδειξη δύναμης αλλά και απρέπειας. Σφύριζε συνεχώς εναντίον μας και το κυριότερο μας προκαλούσε με όλη του την συμπεριφορά. Πραγματικά ‘’έπαιζε’’ με το μυαλό των αθλητών & των προπονητών μας και τους υπέβαλε σε μια σκληρή δοκιμασία, που όμοια της, παρά την μεγάλη εμπειρία τους, δεν είχαν συναντήσει ξανά.

Ευτυχώς ύστερα από μεγάλη προσπάθεια όλων μας, τα πράγματα έληξαν ομαλά…

Η τεχνολογία αποκάλυψε στα μάτια σας, μέσω στο video που σας στείλαμε, το μέγεθος της αδικίας που υπεστήκαμε (15 καταφανέστατα λάθη εις βάρος μας στο β΄ ημίχρονο). Σας είχαμε κάνει από τότε γνωστό με όλες μας τις δυνάμεις, ότι ο συγκεκριμένος κύριος δεν έχει καθαρό ρόλο.

Καταλαβαίνετε βέβαια το μέγεθος της έκπληξης , αλλά και του τρόμου που νοιώσαμε, όταν είδαμε το όνομα του στο παιχνίδι μας με τον ΙΚΑΡΟ.

Βλέπετε ήταν τόσο νωπές οι μνήμες…

Εδώ θα θέλαμε να εκφράσουμε κάποιες απορίες και απόψεις μας.

Όπως είναι γνωστό, το αρμόδιο όργανο, η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας, προβαίνει σε ορισμούς και όχι κληρώσεις. Έτσι λοιπόν ρωτάμε:

– ο άνθρωπος που όρισε τον κύριο Μέλη να διευθύνει ως α΄ διαιτητής τον προχθεσινό αγώνα, δεν είχε ενημερωθεί για τα όργια στα οποία είχε προβεί 3 αγωνιστικές πριν?????

– Αν δεν τα γνώριζε, σημαίνει ότι δεν πολυασχολείται με το αντικείμενο, άρα δεν κάνει για αυτή την δουλειά!!!

– Αν τα γνώριζε, γιατί δεν τον κάλεσε σε απολογία???

και κυρίως, με ποια λογική τον όρισε να διαιτητεύσει το επόμενο δύσκολο παιχνίδι μας???

Μήπως με την λογική ’’καλά τα πήγες… συνέχισε το έργο που δεν ολοκλήρωσες στον Άλιμο ???

Υπάρχουν απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα μας???

Ο γενικός μας αρχηγός, Τσάπας Ευάγγελος, αλλά κι ο προπονητής μας Ανδρέας Πολέμης μίλησαν με τον Κο Λυμπεράτο, πρόεδρο της επιτροπής πρωταθλημάτων, για το θέμα του ορισμού του Κου Μελη στο συγκεκριμένο αγώνα και τον παρακάλεσαν να τον αλλάξει. Η απάντηση ήταν ότι ο νόμος δεν επιτρέπει παρέμβαση της ΕΣΚΑΝΑ στον ορισμό των διαιτητών. Σαφέστατα ο νόμος το λέει αυτό, και σας καλύπτει τυπικά.

Με την ουσία όμως τι γίνεται?

Η εμπειρία σας είναι τέτοια που κατανοούσατε την στρέβλωση που συνέβαινε (και την παραδεχτήκατε μπροστά μας.) Εμείς όμως βλέποντας και λίγο πιο μακριά, πέρα από νίκες, ήττες, βαθμολογίες και πρωταθλήματα, φοβόμασταν και άλλα πιο δυσάρεστα αποτελέσματα…. Βλέπετε είχαμε βιώσει την πρόσφατη εμπειρία του Αλίμου….

Εμείς ως σύλλογος, θεσμικά αλλά και ουσιαστικά, δεν μπορούμε να έχουμε μια απευθείας επαφή με την Κ.Ε.Δ. για αυτό και απευθυνόμαστε σε εσάς, την ΕΝΩΣΗ μας, να μας προστατέψετε.

Έχουμε παράπονα… αισθανόμαστε και είμαστε αδύναμοι να τα βάλουμε με κάποιους… για αυτό ως μέλη σας, ζητάμε το αυτονόητο,  την προστασία μας, αλλά και την απόδοση ευθυνών σε αυτούς που είναι ηθικοί αυτουργοί δυσάρεστων εξελίξεων…

Δεν μπορούμε να διανοηθούμε, πως, (πέρα από νόμους και τυπικότητες), μια ολόκληρη ΕΝΩΣΗ, που εκπροσωπεί ογδόντα -ενενήντα σωματεία, περισσότερους από 1500 αθλητές και αθλήτριες, δεν μπορεί να διεκδικήσει την επικράτηση του δικαίου και κυρίως την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων της!!!

Χθες που το γήπεδο ήταν γεμάτο από μπασκετικό κόσμο ο Κος Μελης επέλεξε τους 4 καλυτέρους παίχτες της ομάδας μας για να πάρει τα δελτία τους . Ακομα και σε παιδιά που δεν συμμετείχαν καν στα επεισόδια. Γιατί ? Δεν ξέρουμε . Προφανώς για να ολοκληρώσει το show και για τις επόμενες αγωνιστικές.

Αν αυτό που έγινε προχθές στην Ν. Σμύρνη δεν είναι αλλοίωση πρωταθλήματος, τότε τι είναι ???

Για κάθε κακή συμπεριφορά παιδιών άμεμπτου ήθους, όπως είναι κατά γενική ομολογία οι αθλητές μας, υπάρχουν και κάποιοι ηθικοί αυτουργοί. Αν δεν τους βρείτε και τους απομακρύνετε, κάποια στιγμή θα έχουμε μεγαλύτερες εκρήξεις και από άλλους.

Οφείλετε να κάνετε κάτι. Το χρωστάτε σε κάθε παιδί που παίζει μπάσκετ. Προστατεύστε μας από ανθρώπους που κάνουν μικροπολιτική μέσω του μπάσκετ.

Δεν είναι σωστό και δίκαιο να χρεώνεστε και εσείς ως ΕΝΩΣΗ αμαρτίες άλλων!!!

Μην συντελείτε με κανένα τρόπο σε αυτή την κακόβουλη ηθική αυτουργία!!!

Εμείς θα είμαστε δίπλα σας σε κάθε προσπάθεια που θα κάνετε!!!

Σας παρακαλούμε μην το αναβάλλετε, είναι μια απαίτηση από όλους!!!»