Ζιάγκος: «Tο αποτέλεσμα δεν ακυρώνει τον μέχρι τώρα αγώνα των παιδιών»

ziagkosΗ ΑΕΚ δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη που θα της έδινε και την άνοδο κόντρα στον Κόροιβο γνωρίζοντας την εντός έδρας ήττα. Ο Βαγγέλης Ζιάγκος σε δηλώσεις του αμέσως μετά τον αγώνα μίλησε αναλύοντάς τον, έθεσε και τα “ρητορικά του ερωτήματα», ενώ έδωσε τα συγχαρητήρία του τόσο στον Κόροιβο όσο και στους παίκτες του.

«Συγχαρητήρια στον Κόροιβο για την νίκη και την ανοδική του πορεία. Ηττηθήκαμε σε ένα ματς που είχαμε τη θέληση αλλά όχι τη διαύγεια, την υπομονή και τη σύνεση για να ολοκληρώσουμε τις επιθέσεις μας όπως είχαμε σχεδιάσει. Από τη μία κλέψαμε 13 μπάλες και εξωθήσαμε τον αντίπαλο σε 17 λάθη, έναντι των μόλις 8 δικών μας λαθών σε 40′, αλλά με το ασυνήθιστο για τα δεδομένα μας 39% (20/51) στα δίποντα και τα 3/15 (20%) στα σουτ 3π. είναι αδύνατον να κερδίσεις, ειδικά όταν ο αντίπαλος ευστοχεί σε 12 τρίποντα, έναντι τριών δικών μας, πολλά εκ των οποίων μεγάλα και κρίσιμα σουτ σε καθοριστικά σημεία του παιχνιδιού, σουτ που ψυχολογικά σε σκοτώνουν. Είναι προφανές ότι μετά από δύο εβδομάδες ελλιπούς προετοιμασίας λόγω των πολλαπλών τραυματισμών, η ομάδα απορρυθμίστηκε και βγήκαμε εκτός ρυθμού.

Η συνεχιζόμενη απουσία του Νίκολιτς και το άδειο λόγω τιμωρίας γήπεδο επέδρασαν αρνητικά σε εμάς και ευεργετικά στο παιχνίδι των αντιπάλων. Και τώρα που αναλύσαμε τεχνικά το ματς, εντοπίσαμε το πρόβλημα και αναλάβαμε τις ευθύνες μας, όλα καλά; Προφανώς όχι. Η σιωπή μας από την αρχή της σεζόν στη μεταχείριση της ομάδας από εξωγενείς παράγοντες (με εξαίρεση τη νίκη επί του ΟΦΗ) δεν προέκυψε από άγνοια ή αδυναμία αλλά αποτελεί συνειδητή επιλογή γιατί κρίνουμε ότι δεν είναι δική μας δουλειά. Άπτεται όμως των καθαρά αγωνιστικών θεμάτων, άρα είναι δουλειά μας, η απορία του πως γίνεται σε ένα ματς όπου προσανατολισμένα εκτελούμε 51 προσπάθειες μέσα από τη γραμμή του τριπόντου έναντι 23 του αντιπάλου να εκτελούμε σε 40’ αγώνα μόλις 13 ελεύθερες βολές και ο αντίπαλος με 29 τρίποντα και μόλις 23 προσπάθειες για σουτ 2π να εκτελεί 21 βολές.

Σε συνέχεια αυτής της απορίας επίσης διερωτόμαστε σε ποια άλλη προηγμένη μπασκετικά χώρα είναι κάθε Πέμπτη στημένοι οι ενδιαφερόμενοι στα κινητά τους για να μάθουν τους ορισμούς των διαιτητών και για ποιο λόγο συμβαίνει άραγε αυτό. Ρητορικό το ερώτημα; Προφανώς όχι. Μπράβο στα παιδιά για την αποψινή προσπάθεια, της οποίας το αποτέλεσμα το δεν ακυρώνει τον μέχρι τώρα αγώνα τους».