Ζιάγκος: «Δεν βγάλαμε την απαιτούμενη ενέργεια»

ziagkosH Δόξα Λευκάδας δεν τα κατάφερε απέναντι στην Κύμη γνωρίζοντας την εντός έδρας ήττα. Ο Βαγγέλης Ζιάγκος στις δηλώσεις του μετά το παιχνίδι τόνισε πως η ομάδα αν και μάζεψε τη διαφορά αρκετές φορές, δεν κατάφερε να βγάλει την απαιτούμενη ενέργεια…

«Ξεκινήσαμε καλά, η Κύμη ξέφυγε και όσο και αν προσπαθήσαμε, δεν καταφέραμε ποτέ να γυρίσουμε το παιχνίδι:  Τι κατάσταση τη μαζέψαμε τουλάχιστον 4-5 φορές γυρίσαμε το παιχνίδι στους 5 πόντους. Τα παιδιά βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα να γυρίσουνε ένα παιχνίδι. Η ομάδα με βάση τα νούμερα κέρδισε το 2ο και 3ο δεκάλεπτο και έχασε ένα καλάθι το τέταρτο δεκάλεπτο. Και το καταστροφικό διάστημα στο παιχνίδι ήταν το δεύτερο πεντάλεπτο του πρώτου δεκαλέπτου, όπου και εκεί έγινε ένα επιμέρους 17-2 και χάσαμε 14-24 το πρώτο δεκάλεπτο.

Είχαμε το χρόνο και τη δυνατότητα να μαζέψουμε το παιχνίδι και τη διαφορά, όπως και έγινε αρκετές φορές. Τις περισσότερες φορές που γυρίζαμε κάποια λάθη συγκέντρωσης μπροστά στην επίθεση, όπως δύο χαμένα ριμπάουντ που μετουσιώθηκαν σε τρίποντο πίσω και 2-3 μικρές λεπτομέρειες σε ορισμένα σφαλτσοσφυρίγμα, δεν μας έδωσαν τη δυνατότητα να περάσουμε μπροστά στο σκορ. Η Κύμη ήταν καλύτερη μέσα στο παρκέ. Είναι μια πολύ αθλητική ομάδα. Συγχαρητήρια για τη νίκη. Εμείς ξεκινάμε προετοιμασία για το επόμενο παιχνίδι.

Έπαιξαν ρόλο τα καλάθια που δεχόμασταν όταν επιστρέφαμε στο παιχνίδι: Αυτό νομίζω ότι ήταν πολύ καθοριστικό σημείο στο παιχνίδι. Σε τρεις περιπτώσεις που η ομάδα γύρισε και μάζεψε τη διαφορά. Κάποια λάθη στην επιθετική κατοχή και κάποια πολύ κρίσιμα καλάθια όπως του Γκιζόγιαννη και άλλο ένα του Κατράνα από τα 9 μέτρα στην άμυνά μας ήταν καθοριστικά.

Σχετικά με το τι χρειάζεται για να αλλάξει εικόνα η ομάδα, ο κόουτς ανέφερε: «Βελτιώνουμε τα λάθη μας κάθε μέρα μέσα στο γήπεδο. Η ίδια ομάδα που έκανε μια μεγάλη νίκη σε μια δύσκολη έδρα όπως το Ιβανόφειο, η ίδια ομάδα, τα ίδια παιδιά, κάναμε κάποια λάθη που μας στέρησαν τη νίκη σε αυτό το παιχνίδι. Το μπάσκετ είναι θέμα μέρας, είναι θέμα συγκέντρωσης. Πρέπει να συνεχίσουμε τη δουλειά που κάνουμε. Δεν βγάλαμε την απαιτούμενη ενέργεια που μας χαρακτηρίζει. Θα θέλαμε κάτι παραπάνω. Μη ξεχνάτε ότι είχαμε από την άλλη μεριά του παρκέ, μια πάρα πολύ αθλητική ομάδα. Παιδιά με εξαιρετικές παραστάσεις. Με δύο παιδιά Ευρωλίγκας, όπως ο Μιλόσεβιτς και ο Καρνιάσκας. Με αθλητικά κορμιά πίσω και με άμυνα με αλλαγές όπως αυτή που επέλεξε να χρησιμοποιήσει η ομάδα της Κύμης, σου δημιουργεί προβλήματα».

Πηγή:lefkadasportnews.gr