Ζιάγκος: «Ιερό καθήκον»

Για πρώτη φορά στη μακρόχρονη ιστορία της η ΑΕΚ αγωνίζεται στη Β’ εθνική. Σε αυτή τη δύσκολη στιγμή ο Βαγγέλης Ζιάγκος δέχτηκε την πρόκληση και επέστρεψε στην ομάδα που ανδρώθηκε μπακετικά. Ο 36χρονος τεχνικός μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ  για τη μέχρι τώρα πορεία της ομάδας, το ντέρμπι κορυφής με το Ψυχικό αλλά και για την ανάγκη να γίνει και πάλι η ΑΕΚ ένα “από τα μεγαλύτερα σχολεία μπάσκετ στην Ευρώπη”.

Αναλυτικά:

Για τη συνεργασία του με την ΑΕΚ που βρίσκεται σε μία δύσκολη καμπή της ιστορίας της:

“Για οποιονδήποτε θα αποτελούσε πρόκληση η συνεργασία με τον σύλλογο σε οποιοδήποτε τμήμα του συλλόγου κι ανεξάρτητα από τις συνθήκες που επικρατούν τη δεδομένη χρονική στιγμή. Προσωπικά η σχέση μου με την ΑΕΚ έτσι κι αλλιώς είναι διαφορετική δεδομένου ότι ανδρώθηκα επαγγελματικά μέσα στους κόλπους της, οπότε ο συναισθηματικός παράγοντας έπαιξε ρόλο. Επιπλέον η αλλαγή στα πρόσωπα και το γεγονός ότι με έπεισαν ότι υπάρχει πλάνο, προοπτική αλλά και προϋποθέσεις αναγέννησης της ομάδας ήταν ο πιο καθοριστικός παράγοντας να πάρω την απόφαση”.

Για την νέα προσπάθεια που γίνεται στην ΑΕΚ προκειμένου να φτάσει εκεί που τις αξίζει:

“Σε πρώτη φάση υπάρχει η αναγκαιότητα επιστροφής της ομάδας στην Α1, ενώ παράλληλα γίνονται προσπάθειες αναθέρμανσης της σχέσης με τον κόσμο της οργανωμένο και μη. Ο τρίτος άξονας του σχεδίου είναι η αναδόμηση των τμημάτων υποδομής γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η ΑΕΚ υπήρξε ένα από τα μεγαλύτερα σχολεία μπάσκετ στην Ευρώπη”.

Για την αήττητη μέχρι τώρα πορεία:

“Η ποιότητα του ρόστερ, οι προσωπικότητες των αθλητών που επιλέξαμε το καλοκαίρι και η υγεία που υπάρχει στο σωματείο είναι οι παράγοντες που έχουν παίξει καθοριστικό ρόλο στην πορεία μας. Υπάρχει εξαιρετικό κλίμα μεταξύ όλων των συνεργατών και το σημαντικότερο είναι ότι όλοι έχουμε συναίσθηση του ιερού καθήκοντος που έχουμε αναλάβει”.

Για το ντέρμπι κορυφής με το Ψυχικό:

“Προσπαθούμε να αντιμετωπίζουμε κάθε παιχνίδι με την ίδια σοβαρότητα και την ίδια προσήλωση ανεξάρτητα από την βαθμολογική θέση του αντιπάλου. Το φετινό πρωτάθλημα της Β’ εθνικής είναι ίσως το ανταγωνιστικότερο των τελευταίων ετών και το γεγονός αυτό δεν μας δίνει το περιθώριο να ξεχωρίζουμε παιχνίδια και να δίνουμε περισσότερη ή λιγότερη βαρύτητα στον αντίπαλο κάθε Κυριακής”.