Ζιάγκος: «Τεράστιο ειδικό βάρος»

Το πρώτο από τα δύο βήματα που χρειάζονται έγινε. Η Β’ εθνική “χώρεσε” μόλις για ένα χρόνο το μεγάλο μέγεθος της ΑΕΚ, η οποία από τη νέα σεζόν θα αγωνίζεται στην Α2. Ο τεχνικός της ομάδας, Βαγγέλης Ζιάγκος, μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ  για την άνοδο, τις δυσκολίες που είχε να διαχειριστεί αλλά και για τον αγώνα μπαράζ με τον Ηρακλή.

Αναλυτικά:
Για την άνοδο της ΑΕΚ και τα συναισθήματα του:
“Τα πρώτα αυθόρμητα συναισθήματα είναι χαρά και ανακούφιση. Χαρά γιατί επιτεύχθηκε ένας στόχος όσο μικρός ή μεγάλος κι αν ήταν και ανακούφιση γιατί όλοι κουβαλήσαμε την βαριά ευθύνη από την πρώτη μέρα να φύγει η ομάδα από τη Β’ εθνική. Αυτό ήταν ένα φορτίο με τεράστιο ειδικό βάρος. Το ειδικό βάρος της φανέλας. Όπως φάνηκε και μετά το τέλος του αγώνα με τον Ηρακλή οι εκδηλώσεις χαράς ήταν συγκρατημένες και μετριασμένες γιατί γνωρίζουμε ότι είμαστε ακόμα στα μισά του δρόμου.

Με την σεζόν πλέον να έχει ολοκληρωθεί με ευχάριστο τρόπο θα ήθελα να ευχαριστήσω πρώτα απ’ όλα την Διοικούσα Επιτροπή της ομάδας που μας πίστεψαν και μας στήριξαν σε στιγμές πραγματικά δύσκολες. Ένα μεγάλο ευχαριστώ αξίζει στους παίκτες της ομάδας που στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και φυσικά σε όλο το επιτελείο για την άρτια συνεργασία μας”.

Για το παιχνίδι-ανόδου με τον Ηρακλή:
“Γνωρίζαμε ότι αντιμετωπίζουμε μία ομάδα που συνδυάζει αγωνιστική εμπειρία και μπασκετικό ταλέντο αλλά αυτό που κυρίως την χαρακτηρίζει είναι η μαχητικότητα και οι σκληρές άμυνες στα όρια του φάουλ.
Ξεκινήσαμε τον αγώνα πολύ καλά κάνοντας ένα σερί 10-0 κι έχοντας βρει ένα ισορροπημένο ρυθμό σε άμυνα και επίθεση. Βαδίζαμε πιστά στο αγωνιστικό μας πλάνο. Το γεγονός ότι χρεώθηκαν από νωρίς τα γκαρντ της ομάδας με φάουλ, η απουσία του Φαλέκα από τον αγωνιστικό χώρο εξαιτίας της έλλειψης προπονήσεων που είχε αφού όλη την εβδομάδα ήταν εμπύρετος, η άμυνα ζώνης με προσαρμογές του Ηρακλή και η μη καλή διαχείριση από εμάς του ενθουσιασμού ψαλίδισαν την διαφορά και από το +15 βρεθήκαμε στο -1. Το αποτέλεσμα διαμορφώθηκε τελικά από την προσωπικότητα, την ποιότητα και την αποφασιστικότητα των παιδιών μας”.

Για την νέα σεζόν που βρίσκει την ΑΕΚ στην Α2:
“Θα ξεκινήσει ο σχεδιασμός σύντομα και πάντα με γνώμονα τον επόμενο στόχο που είναι η επιστροφή της ομάδας στην Α1 το συντομότερο δυνατό”.

Για το δύσκολο έργο που ανέλαβε και έφερε εις πέρας:
“Γνωρίζαμε από την αρχή τη δυσκολία του εγχειρήματος που είχε κυρίως να κάνει με την διαχείριση κάποιων ιδιαίτερων καταστάσεων όπως το συναίσθημα του ΑΕΚτζη που αντιμετώπισε με επιφύλαξη και δυσπιστία την επιλογή της Β’ εθνικής. Δεύτερον την πίεση και το ειδικό βάρος της φανέλας και τρίτον τα σαρκοβόρα κατεστημένα του χώρου που μας περίμεναν στη γωνία. Γνωρίζοντας από την αρχή αυτά που προανέφερα έγινε προσπάθεια να θωρακιστούμε με τους εξής τρόπους: Πρώτον δημιουργώντας ένα ικανό και συμπαγές επιτελείο συνεργατών (Παναγιώτης Χατζηελευθερίου, Γιώργος Χήνας, Μανώλης Πετρόπουλος, Γιώργος Σταθόπουλος, ο άμεσος συνεργάτης του Κώστα Χατζηχρήστου, Δήμητρης Μπόμπας), το δεύτερο ήταν βάζοντας στεγανά στον πυρήνα της ομάδας, τρίτον δημιουργώντας ένα ρόστερ με αθλητές που έχουν την προσωπικότητα και την εμπειρία να διαχειριστούν ειδικές καταστάσεις πίεσης μίας ολόκληρης σεζόν και τέταρτον έχοντας αποφασιστικότητα στη δουλειά μας και πίστη στις αρχές και στη φιλοσοφία μας από την αρχή ως το τέλος χωρίς να επηρεαστούμε από εξωγενείς παράγοντες”.