«Ζούμε για το μπάσκετ μας»

Θετικός κρίνεται ο απολογισμός της χρονιάς της Ενωσης Ιλίου στην πρώτη χρονιά στην ιστορία της ομάδας στη Β’ Εθνική. Η νεοφώτιστη ομάδα δεν δυσκολεύτηκε ποτέ να εξασφαλίσει την παραμονή της στην κατηγορία και το τέλος της σεζόν τη βρήκε στην 6η θέση, η οποία κρίνεται ιδιαίτερα τιμητική. Το Δ.Σ. της Ενωσης εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία επισημαίνει την επιτυχημένη πορεία της ομάδας και υπογραμμίζει τη φιλοσοφία της.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Αρχές Οκτωβρίου 2012 στεκόμασταν νεοφώτιστοι στο πρωτάθλημα Μπάσκετ Ανδρών της Β’ Εθνικής κατηγορίας. Ανάμεικτα συναισθήματα περηφάνιας για την άνοδο, αγωνίας για την παρουσία μας, σκεπτικισμού για τα μελλοντικά προβλήματα…

Όλα όμως παραμερίστηκαν με το πρώτο jump ball ! Μας συνεπήρε η ένταση του καινούριου και η λαχτάρα να αναδείξουμε ότι καλύτερο προσφέρει το Ίλιον ! Αστείρευτα ψυχικά αποθέματα !!!

Το πέρας της αγωνιστικής περιόδου μας βρίσκει στο μέσο της βαθμολογίας, έχοντας εξασφαλίσει την παραμονή μας, στηριζόμενοι σε αυτό που οδήγησε την ομάδα μας από τα τοπικά της ΕΣΚΑ στις εθνικές κατηγορίες. Συνεπής και αδιάλειπτος διοικητικός προγραμματισμός, όσο το δυνατόν καλύτερη στελέχωση προπονητικού team και παιχτών, προστασία της έδρας μας από κοινωνικά φαινόμενα που μαστίζουν άλλες περιοχές και ένα συνεχές πάθος για βελτίωση, αξιοπρέπεια και καθιέρωση.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ ξεπηδά από μέσα μας για όλους τους αθλητές που τίμησαν με την παρουσία τους τον αγωνιστικό χώρο! Έδωσαν ίσως ένα κομμάτι του εαυτού τους στο στόχο της παραμονής και αξίζουν τα θερμά συγχαρητήριά μας!

Το προπονητικό team – παρά την αλλαγή πριν τις εορτές των Χριστουγέννων- υλοποίησε με απόλυτη επιτυχία τους στόχους που του ζητήθηκαν. Στο παρόν προπονητικό team απευθύνουμε το αρχαίο ελληνικό ρητό «φίλος τον φίλο εν κινδύνοις γιγνώσκει» και για όσους αποχώρησαν την ευχή για μια καλύτερη συνέχεια στην καριέρα τους.

Ένα ειλικρινές και θερμό ΜΠΡΑΒΟ στους θεατές των αγώνων μας που παρέμειναν μέσα στα πλαίσια που είχε ορίσει η διοίκηση και στήριξαν με την παρουσία τους κάθε μας προσπάθεια σε αυτή την πρώτη περίοδο!

Ιδιαίτερη μνεία οφείλουμε να κάμουμε και στους 30 χορηγούς μας! Υπήρξε ευρύτατο πεδίο αλληλοϋποστήριξης ανάμεσα στο σύλλογό μας και στην τοπική κοινωνία του Ιλίου! Ειδικά ο επιχειρηματικός της κόσμος μας έδωσε το οξυγόνο που χρειαζόταν το εγχείρημα της παραμονής και απετέλεσε ένα σημαντικό χέρι βοηθείας στην ευτυχή κατάληξή του!

Αναφορικά τέλος με όσους μετά την αλλαγή του προπονητικού team διέδιδαν ότι διαλυόμαστε και χάνουμε -από τα μέσα του πρωταθλήματος- την κατηγορία, απλά λέμε ότι στο Ίλιον και στο σύλλογό μας ακολουθούμε την φιλοσοφική τοποθέτηση «όπου οι άλλοι βλέπουν μόνο το πρόβλημα, εμείς διακρίνουμε τη λύση του»! Και η λύση δεν ήταν άλλη από τη συσπείρωση και περισσότερη δουλειά! Δεν αρνούμαστε την ύπαρξη προβλημάτων – όπως υπάρχουν σε ολόκληρο το αθλητικό οικοδόμημα – απλά εμείς δεν εθελοτυφλούμε, δεν κατηγορούμε, δεν συκοφαντούμε, ΑΛΛΑ ΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΜΑΣ!

Το Δ.Σ. Ένωσης Ιλίου».