Ζούπας: «Πιστεύω ότι θα σώσουμε την κατηγορία»

Το άγχος και η πίεση θα είναι πιο έντονα στο δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος . Το τέλος του πρώτου μισού βρήκε τον Αμύντα στην 13η θέση, αλλά με θέληση και επιμονή θα παλέψει για τον υψηλότερο στόχο της ομάδας… την παραμονή στην κατηγορία.

Ο Λεωνίδας Ζούπας, που έκανε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του στην τελευταία νίκη της ομάδας με την ΑΕΚ Άργους, μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΠΣΑΚ, για την συνέχεια της χρονιάς αλλά και για τους στόχους που έχουν.

Στον τελευταίο αγώνα του πρώτου γύρου πετύχατε μια πολύ σημαντική νίκη κόντρα στην ΑΕΚ Άργους. Πόσο πιστεύεις ότι μπορεί να σας βοηθήσει για την συνέχεια;

“Το συγκεκριμένο παιχνίδι έπρεπε να το κερδίσουμε πάση θυσία. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε κάποια προβλήματα αλλά στην συνέχεια παίξαμε ακόμα πιο δυνατά και φτάσαμε στη σημαντική νίκη. Το θέμα είναι όμως ότι χρειαζόμαστε κι άλλες νίκες για την συνέχεια προκειμένου να μπορέσουμε να ξεφύγουμε από την ζώνη του υποβιβασμού”.

Πόσο πιστεύεις ότι σας έχει επηρεάσει στην προσπάθεια σας το γεγονός ότι φέτος θα υποβιβαστούν πέντε ομάδες;

“Σίγουρα αυτό έχει επηρεάσει πολύ όλες τις ομάδες και όχι μόνο την δική μας. Φέτος είναι μια ιδιαίτερη χρονιά για όλους καθώς χρειάζονται πολλές νίκες μέχρι το τέλος της σεζόν προκειμένου να μπορέσει μια ομάδα να μείνει στην κατηγορία. Μπορεί να βρίσκεσαι ακόμα και στη πέμπτη θέση του βαθμολογικού πίνακα και να κινδυνεύεις. Είναι δύσκολο και αυτό μας κάνει να παίζουμε με άγχος γιατί όπως είπα χρειάζονται πολλές νίκες προκειμένου να εξασφαλίσεις ότι θα παραμείνεις στην κατηγορία”.

Τελικά όμως ποιο είναι το κλειδί για να παραμείνει ο Αμύντας στην Α2;

“Τα επόμενα παιχνίδια. Έχουμε πέντε αγώνες στην έδρας μας τους οποίους πρέπει να κερδίσουμε και αν το καταφέρουμε θα έχουμε κάνει ένα πολύ σημαντικό βήμα για να μπορέσουμε να παραμείνουμε στην κατηγορία”.

Και αγωνιστικά; Τι πρέπει να κάνετε μέσα στο γήπεδο;

“Να συνεχίσουμε να προπονούμαστε και να παίζουμε δυνατά. Μόνο έτσι νομίζω ότι θα καταφέρουμε να πάρουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε”.

Πίστευες ότι από την αρχή θα είναι τόσο δύσκολα τα πράγματα φέτος για τον Αμύντα;

“Αρχικός στόχος και ζητούμενο για εμάς ήταν η παραμονή. Θα μπορούσαμε βέβαια να είχαμε πετύχει κάποιες νίκες και να ήμασταν σε καλύτερο δρόμο αλλά κάποια προβλήματα μας επηρέασαν πολύ. Τώρα όμως είμαστε υγιής και πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να σώσουμε την κατηγορία”.

Την επόμενη αγωνιστική που είναι και η πρώτη του δεύτερου γύρου παίζετε με το Λαύριο. Πιστεύεις ότι μπορείτε να ξεκινήσετε με το δεξί τις υποχρεώσεις σας και εντός έδρας;

“Το Λαύριο είναι μια πολύ καλή και επιθετική ομάδα. Για εμάς στο συγκεκριμένο παιχνίδι το πιο σημαντικό απ’ όλα θα είναι να παίξουμε καλή άμυνα και να μπορέσουμε να τους κρατήσουμε χαμηλά στο σκορ. Αυτός πιστεύω θα είναι και ο τρόπος για να έχουμε τύχη και να πετύχουμε μια ακόμα πολύ σημαντική νίκη σ’ αυτό το παιχνίδι”.

Κλείνοντας θα ήθελες να κάνεις μια ευχή;

“Να έχουν όλες οι ομάδες όσο το δυνατόν λιγότερα προβλήματα καθώς το 2012 θα είναι μια δύσκολη χρονιά και ελπίζω όλα να πάνε καλά και με υγεία σε όλους”.