Ζούρος: «Αξίζουμε νε είμαστε εδώ», Καλάθης: «Ημασταν ενωμένοι»

Απόλυτα ικανοποιημένος εμφανίστηκε ο Ηλίας Ζούρος στη συνέντευξη Τύπου, ενώ δεν παρέλειψε και σήμερα να δώσει συγχαρητήρια στους παίκτες του, τονίζοντας πως αυτή η ομάδα άξια βρίσκεται εδώ!

«Συγχαρητήρια στους παίκτες μου. Χθες χάσαμε, αλλά είπα πως είμαι περήφανος για την ομάδα. Σήμερα παίξαμε σκληρά από το πρώτο λεπτό, αποδείξαμε πως είμαστε καλύτεροι και πως αξίζουμε να είμαστε εδώ. Χαίρομαι πολύ που με αυτή τη νεανική ομάδα, που είναι τόσο λίγο καιρό μαζί , κερδίζει θέση στο προολυμπιακό τουρνουά. Ευχαριστούμε τους φιλάθλους μας και τον κόσμο του Κάουνας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ομοσπονδιακός τεχνικός και συνέχισε:

«Ο Ζήσης είχε ένα διάστρεμμα. Δεν ξέρω αν θα παίξει ή όχι αύριο. Είμαι πολύ χαρούμενος, γιατί έδωσε και την καρδιά του στην ομάδα. Με τον Φώτση και τον Μπουρούση βοήθησαν τα νέα παιδιά, τους μιλούσαν όλο το βράδυ και τα βοήθησαν να ξεπεράσουν αυτό το χθεσινό σοκ. Θέλω να πω ένα ξεχωριστό ευχαριστώ σε αυτούς τους παίκτες, αλλά και σε όλη την ομάδα».

«Δεν μου αρέσει να μιλάω για έναν παίκτη ξεχωριστά. Ο Καλάθης είχε 10 πόντους και 10 ασίστ, αλλά δεν ήταν μόνο αυτό. Έπαιξε και καλή άμυνα. Περιορίσαμε τον Τεόντοσιτς και τα πικ εν ρολ στη Σερβία. Μπορεί να δώσαμε κάποια ελεύθερα σουτ στον Κέσελ, αλλά ελέγξαμε το ρυθμό και ο Νικ σήμερα ήταν το μυαλό της ομάδας. Έκανε τα πάντα σωστά. Όμως η ομάδα είναι πάντα αυτή που κερδίζει και αυτή που χάνει».

«Είμαι πολύ χαρούμενος που θα παίξουμε εδώ, μπροστά στο κοινό της Ζαλγκίρις. Θα παίξουμε ένα ματς χωρίς άγχος και θα προσπαθήσουμε να απολαύσουμε το ματς μπροστά σε μία όμορφη ατμόσφαιρα».

Από την πλευρά του ο Νικ Καλάθης τόνισε πως οι Ολυμπιακοί Αγώνες αποτελούν όνειρο ζωής: ««Μπήκαμε στο ματς με σωστή σκέψη, είχαμε κατασκοπεύσει καλά τους αντιπάλους και είχαμε πολλή ευστοχία στην αρχή του ματς. Η άμυνά μας βοήθησε πολύ να βρούμε ρυθμό στην επίθεση. Πιστεύω πως το θέλαμε περισσότερο από τον αντίπαλο. Ήταν σαν τελικός για μας. Θέλαμε πολύ να πάρουμε την πρόκριση στο προολυμπιακό τουρνουά. Είναι όνειρο η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Κάναμε πολύ δρόμο για να φτάσουμε εδώ. Είχαμε πολλά νέα παιδιά, αρκετοί βετεράνοι δεν ήρθαν στην ομάδα, αλλά από την αρχή ήμασταν ενωμένοι. Είχαμε νέο προπονητή, με διαφορετική φιλοσοφία, που δίνει έμφαση στην άμυνα και αποδείξαμε πως είμαστε μία από τις καλύτερες ομάδες σε αυτόν τον τομέα. Οι βετεράνοι μάς βοήθησαν πολύ και τα καταφέραμε».

Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς ανέφερε πως έχασα το παιχνίδι από το πρώτο κιόλας δεκάλεπτο, τονίζοντας πως άξιζε η νίκη στην Εθνική: ««Ήταν ένα πολύ σημαντικό ματς για την ομάδα, αλλά το χάσαμε στο πρώτο δεκάλεπτο. Αρχίσαμε να παίζουμε μετά το πρώτο δεκάλεπτο και ήταν πολύ δύσκολο να επιστρέψουμε από το -26. Έπρεπε να ψαλιδίζουμε τη διαφορά 8-9 πόντους σε κάθε δεκάλεπτο. Η ομάδα μου δεν ήταν έτοιμη. Η Ελλάδα άξιζε τη νίκη, ήταν καλύτερη απόψε. Δεν μπορώ να εξηγήσω τι έγινε και αναλαμβάνω την ευθύνη για την προετοιμασία της ομάδας από το χθεσινό ματς και μετά. Υπήρχε απογοήτευση, αφού είχαμε υψηλότερους στόχους, και δεν αντιδράσαμε σωστά».

«Είναι λάθος το πρόγραμμα. Δεν ψάχνω δικαιολογίες, αλλά ήρθαμε μετά τη χθεσινή ήττα να δώσουμε το πιο σημαντικό παιχνίδι μόλις 17 ώρες μετά τον προημιτελικό. Πρέπει οι ομάδες να έχουν χρόνο να ξεκουραστούν και να προετοιμαστούν κατάλληλα. Αυτοί που είναι υπεύθυνοι για το πρόγραμμα πρέπει να αντιδράσουν».

Τέλος, μίλησε ο Νέναντ Κρστιτς δήλωσε χαρακτηριστικά, πως δεν βρίσκονταν απόψε στο γήπεδο!: «Κάναμε πολύ κακό ξεκίνημα στο ματς. Δεν ήμασταν καν στο γήπεδο και η Ελλάδα μάς σκότωσε. Στη συνέχεια προσπαθήσαμε, αλλά ήταν πολύ δύσκολο να επιστρέψουμε στο ματς. Είμαστε πολύ στενοχωρημένοι, αφού θέλαμε να προκριθούμε στο προολυμπιακό τουρνουά. Πρέπει να μείνουμε ενωμένοι και να σκεφτούμε θετικά για το μέλλον».