Ζούρος: «Για να εκπλήξουμε πρέπει να παίξουμε άμυνα»

Την εμφάνιση της Εθνικής ομάδας σχολίασε ο Ηλίας Ζούρος μετά το ματς με τη Γεωργία. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός τόνισε πως θέλουν να εκπλήξουν άπαντες στο Κάουνας αλλά για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο πρέπει να παίξουν  άμυνα.

«Συγχαρητήρια στη Γεωργία, γιατί παίζει καλό μπάσκετ, με πειθαρχία και φιλοσοφία. Τους παρακολουθούσαμε από τον πρώτο γύρο και το είχαμε διαπιστώσει. Έγινε ένα καλό παιχνίδι, για μας κάτι σαν προετοιμασία για τον προημιτελικό με τη Γαλλία. Πρέπει να παίζουμε πάντα καλή άμυνα και είμαι βέβαιος πως θα το κάνουμε στο επόμενο ματς. Αντιμετωπίζουμε μία από τις καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης και πρέπει να προσέξουμε τις λεπτομέρειες για να φτάσουμε στη νίκη. Ευχαριστούμε όλο τον κόσμο στο Βίλνιους για την ατμόσφαιρα και ελπίζουμε για το καλύτερο στη συνέχεια», δήλωσε χαρακτηριστικά ο ομοσπονδιακός τεχνικός και συνέχισε:

«Ήρθαμε με πολλά νέα πρόσωπα, αλλά φιλοδοξίες. Θέλουμε να εκπλήξουμε πολλούς αντιπάλους και για να το κάνουμε αυτό στο Κάουνας θα πρέπει να παίξουμε άμυνα. Είναι η πρώτη λέξη που έμαθα στα λιθουανικά, όταν ήρθα στη Ζαλγκίρις. Επιθετικά χρειαζόμαστε χρόνο, γιατί έχουμε πολλούς νέους παίκτες και είναι φυσιολογικό να υπάρχουν σκαμπανεβάσματα. Πάντως αισθάνομαι πως πάμε καλά στις κρίσιμες στιγμές, καθώς κερδίσαμε στο τέλος την Κροατία και τη Σλοβενία. Είμαι χαρούμενος και περήφανος που συνεργάζομαι με αυτά τα παιδιά».

Οσο αφορά για την απόφαση του Κολέ να μην χρησιμοποιήσει τον Νοά και τον Πάρκερ ο Ηλίας Ζούρος ανέφερε: «Ήταν έκπληξη που δεν έπαιξαν δύο παίκτες. Αλλά δεν μπορώ να μιλήσω για άλλες ομάδες, παρά μόνο για τη δική μου. Είναι απόφασή τους. Φάνηκε πως επέλεξαν εμάς για να αντιμετωπίσουν στα προημιτελικά, αλλά εμείς είμαστε έτοιμοι».

Με τη σειρά του ο Κώστας Παπανικολάου δήλωσε: «Δεν αρχίσαμε τόσο καλά στο ματς απόψε. Δεν παίξαμε καλή άμυνα στο πρώτο μέρος και ξέρουμε πως δεν πρέπει να επαναλάβουμε το λάθος με τη Ρωσία. Στα αποδυτήρια μιλήσαμε με τον προπονητή. Κάθε ματς έχει σημασία για μας και θέλουμε τη νίκη. Συνεχίζουμε και επικεντρωνόμαστε στο ματς με τη Γαλλία».

Ο γνώριμος μας Γκιόργκι Σερμαντίνι δεν παρέλειψε να δώσει τις ευχές του στην ελληνική ομάδα: «Συγχαρητήρια στην Ελλάδα. Ήταν ένα πολύ καλό ματς. Κερδίζαμε στο ημίχρονο, αλλά η Ελλάδα έπαιξε πολύ καλή άμυνα στο δεύτερο μέρος. Εύχομαι καλή επιτυχία στα προημιτελικά».

Τέλος, ο Ιγκόρ Κοκόσκοφ: έδωσε συγχαρητήρια στην εθνική μας ομάδα: «Αξίζουν συγχαρητήρια στην Ελλάδα. Για μας κάθε παιχνίδι αποδεικνύεται μεγάλο, γιατί δεν έχουμε διάρκεια στην απόδοση. Η ελληνική ομάδα έκανε καλή κατασκοπεία και αυτό φάνηκε επειδή χτύπησε στις αδυναμίες μας. Είμαι πάντως ευχαριστημένος με την προσπάθεια που έδειξαν και είμαι περήφανος για ό,τι έκαναν όλο αυτό το καλοκαίρι».