Ζούρος: «Είμαι υπερήφανος», Καϊμακόγλου:«Να ξεχάσουμε ότι έγινε»

Περήφανος δήλωσε ο Ηλίας Ζούρος μετά τον αποκλεισμό της Εθνικής ομάδας από τους «4» του Ευρωμπάσκετ, καθώς οι παίκτες πάλεψαν και βρέθηκα πολύ κοντά στην πρόκριση. Παράλληλα, ο ομοσπονδιακός τεχνικός τόνισε πως πρέπει να ξεχάσουν πολύ γρήγορα το σημερινό παιχνίδι καθώς αύριο τους περιμένει το ματς που θα οδηγήσει στο προολυμπιακό τουρνουά.

«Είμαι περήφανος για την ομάδα και τους παίκτες μου. Ήρθαμε εδώ με πολλά προβλήματα, αλλά έχουμε προσπαθήσει πολύ. Ήμασταν κοντά  στην πρόκριση, αλλά στο τέλος κάναμε κάποια σοβαρά λάθη στην άμυνα σε κρίσιμες στιγμές. Συγχαρητήρια στη Γαλλία. Εμείς σκεφτόμαστε πλέον το παιχνίδι με τη Γαλλία που είναι πολύ σημαντικό για μας για να πετύχουμε την πρόκριση στο προολυμπιακό τουρνουά. Πρέπει να ξεχάσουμε γρήγορα το σημερινό παιχνίδι».

Με τη σειρά του ο Κώστας Καϊμακόγλου ανέφερε: «Θέλω να συγχαρώ την ομάδα μου, παίκτες και προπονητές. Κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι για 40 λεπτά. Δυστυχώς δεν καταφέραμε να μπούμε στην τετράδα. Το μπάσκετ είναι λεπτομέρειες και στην τέταρτη περίοδο χάσαμε τη συγκέντρωσή μας, δώσαμε δύο ελεύθερα τρίποντα στον Μπατούμ και ευστόχησε. Η τακτική μας ήταν άριστη σε όλο το ματς, αλλά στο τέλος ο Πάρκερ πέτυχε κάποια μεγάλα καλάθια. Ακόμη και στο φινάλε, είχαμε κάποιες ευκαιρίες, αλλά κάποιες χαμένες βολές, ένα λάθος κι ένα χαμένο ριμπάουντ μάς στοίχισαν. Πρέπει να ξεχάσουμε ό,τι έγινε. Έχουμε αύριο ένα πολύ σημαντικό ματς που θα κρίνει το στόχο μας για πρόκριση στο προολυμπιακό τουρνουά».

Από την πλευρά του ο τεχνικός των «τρικολόρ» Βενσάν Κολέ δήλωσε: ««Χαιρόμαστε που κερδίσαμε και έχουμε εξασφαλίσει την παρουσία στο προολυμπιακό τουρνουά, που ήταν ο πρώτος μας στόχος. Έχει μεγάλη σημασία για μένα ο τρόπος που κερδίσαμε. Στο παρελθόν είχαμε εμείς το προβάδισμα σε όλο το ματς και στο τέλος κέρδιζε η Ελλάδα. Φέτος έγινε το αντίθετο. Παλέψαμε σε όλο το ματς, δεν τα παρατήσαμε ποτέ, παίξαμε καλή άμυνα και βρήκαμε λύσεις στην επίθεση στο τελευταίο δεκάλεπτο. Η Ελλάδα έπαιξε πολύ έξυπνα, με ευρωπαϊκό στιλ μπάσκετ. Οι ηγέτες της έπαιξαν πολύ καλά, ο Ζήσης, ο Φώτσης και ο Μπουρούσης. Όμως εμείς ανταποκριθήκαμε καλά, ήμασταν δυνατοί ψυχικά και δεν φοβηθήκαμε με ό,τι έγινε στα τρία πρώτα δεκάλεπτα».

Ενα “ουφ” ήταν αρκετό για τον  Φλοράν Πιετρούς : «Θέλω να πω ‘ουφ’. Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι. Η Ελλάδα προσπάθησε να χαμηλώσει το ρυθμό. Συγχαρητήρια στην ομάδα μας, γιατί κάναμε πολύ καλή δουλειά, μείναμε ενωμένοι και φτάσαμε  στο στόχο μας. Η Ελλάδα έχει μεγάλη ομάδα κι επίσης άξιζε τη νίκη. Όμως στο μπάσκετ κερδίζει ένας και σήμερα ήμασταν εμείς», τόνισε ο πολύπειρος φόργουορντ και πρόσθεσε: «Έχουμε πλέον εξασφαλίσει την πρόκριση στο προολυμπιακό, αλλά αφού είμαστε στα ημιτελικά θέλουμε περισσότερα».