Ζούρος: «Να μαθαίνουμε από κάθε ματς», Κουφός: «Βήμα-βήμα»

Χαρούμενος και ανακουφισμένος ο Ηλίας Ζούρος εμφανίστηκε ο Ηλίας Ζούρος μετά τη νίκη της Εθνικής επί της Κροατίας. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός μεταξύ άλλων ανέφερε πως στην επόμενη φάση χρειάζεται περισσότερη συγκέντρωση, ενώ παράλληλα τόνισε πως πρέπει να συνεχιστεί η καλή δουλειά στην άμυνα.

«Συγχαρητήρια στους παίκτες μου και το προπονητικό τιμ. Παίξαμε εξαιρετικά στο πρώτο μέρος, αλλά στο δεύτερο δεν είχαμε συγκέντρωση σε καθοριστικές στιγμές. Στο τέλος, με τη βοήθεια των τριών έμπειρων παικτών, τα καταφέραμε. Αξίζαμε τη νίκη και την πρόκριση στο δεύτερο γύρο. Σε αυτές τις έξι μέρες είχαμε ένα κακό ματς, απέναντι στα Σκόπια. Σήμερα είχαμε απέναντί μας δύσκολο έργο κόντρα σε μία εξαιρετική ομάδα στην επίθεση»,  δήλωσε χαρακτηριστικά ο ομοσπονδιακός τεχνικός και συνέχισε:

«Είμαστε χαρούμενοι που πέτυχαν λίγα τρίποντα. Χάσαμε πολλά αμυντικά ριμπάουντ, αλλά επειδή επιλέξαμε να έχουμε χαμηλότερα σχήματα για να είμαστε πιο γρήγορα. Ήταν μία μεγάλη εμπειρία για την ομάδα μου, καθώς έχουμε πολλά νέα πρόσωπα. Πρέπει να μαθαίνουμε από κάθε ματς. Είναι σημαντικό να κερδίζεις και να προκρίνεσαι, ειδικά για μία τόσο νέα ομάδα. Στη δεύτερη φάση χρειάζεται συγκέντρωση και θα πρέπει να συνεχίσουμε να κάνουμε καλή δουλειά στην άμυνα, καθώς έχουμε την καλύτερη άμυνα στη διοργάνωση».

Με τη σειρά του ο Κώστας Κουφός τόνισε πως δεν κοιτάνε μακριά αλλά πάνε βήμα-βήμα: «Ήταν ένα πολύ δυνατό ματς. Η Κροατία έπαιξε πολύ δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και μας πίεσε, αλλά κι εμείς είχαμε πολύ πάθος σε άμυνα και επίθεση και φτάσαμε στη νίκη. Πλέον, κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι, δεν βλέπουμε μακριά, αλλά πάμε βήμα-βήμα. Έχουμε δύο μέρες ξεκούρασης μέχρι το επόμενο ματς, για τη δεύτερη φάση κι ελπίζω να είμαστε έτοιμοι».

Ο τεχνικός της Κροατίας Γιόσιπ Βράνκοβιτς: στάθηκε στους τραυματισμούς τονίζοντας πως εκείνος δεν έχει λύσεις όπως η ελληνική ομάδα «Συγχαρητήρια στην Ελλάδα. Δεν ήμασταν καλοί στο πρώτο μέρος. Στο δεύτερο εμφανιστήκαμε όπως έπρεπε, αλλά ήταν αργά. Είχαμε προβλήματα με τραυματισμούς και αυτό μας στοίχισε στη διοργάνωση. Μας έλειψαν ο Ούκιτς και ο Τόμας. Εμείς δεν έχουμε την πολυτέλεια να διαθέτουμε λύσεις όπως η Ελλάδα, που δεν έχει εδώ τον Σπανούλη, αλλά έχει τον Ζήση».

Τέλος, ο Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς δήλωσε: «Στο πρώτο μέρος δεν παίξαμε όπως έπρεπε. Είχαμε πρόβλημα στα ριμπάουντ και η Ελλάδα είχε πολλές δεύτερες επιθέσεις. Στο δεύτερο μέρος παίξαμε όπως κάναμε στη διάρκεια της προετοιμασίας. Δεν ήταν εύκολο να αντιμετωπίσουμε την Ελλάδα και θεωρώ πως η πρόκριση δεν χάθηκε στο σημερινό ματς για μας, αλλά σε προηγούμενα, κυρίως στο χθεσινό απέναντι στη Βοσνία».