Ζούρος: «Υπάρχει μαχητικότητα»

Κρατώντας χαμηλούε τόνους ο Ηλίας Ζούρος σε δηλώσεις του μετά τη νίκη της Εθνικής επί της Ρωσίας στάθηκε στη μαχητικότητα που έδειξε η ο0μάδα ενώ παράλληλα, αναφέρθηκε και στη σπουδαιότητα της παρουσίας των παλιών παικτών οι οποίοι … τραβούν τους νέους:

«Το βασικό συμπέρασμα από αυτό το τουρνουά είναι ότι υπάρχει μαχητικότητα. Ακόμη και όταν βρεθήκαμε πίσω με εκπληκτική ευστοχία στα τρίποντα των αντιπάλων μας. Δεν έχουμε δουλέψει εναντίον ζώνης παρά μόνο μία μέρα. Οι παίκτες ήταν συγκεντρωμένοι, έδειξαν μαχητικοί, πάλεψαν και αυτό μετράει αυτή τη στιγμή. Και να είμαστε προσγειωμένοι. Η νίκη δεν μετράει καθόλου σε αυτά τα τουρνουά. Το σημαντικό είναι να είμαστε ενωμένοι. Κάθε μέρα «βγάζουμε» κάποιους παίκτες καλύτερους στο γήπεδο και η ομάδα αρχίζει να βρίσκει ρυθμό σιγά σιγά», ανέφερε αρχικά ο ομοσπονδιακός τεχνικός και συνέχισε:

«Το ευχάριστο είναι ότι έχουμε παίκτες, έστω και κάποιους λίγους από την παλιά φουρνιά που «τραβάνε» τους νεαρούς ή τους πιο νέους στην Εθνική και τους δίνουν κουράγιο. Με την εμπειρία τους βοήθησαν να ανακάμψουν. Η ομαδική δουλειά θα δώσει τις λύσεις. Είμαι ευχαριστημένος που τα παιδιά είναι πολύ αγαπημένα και είμαστε πραγματικά ομάδα. Το έχουμε πει από την πρώτη μέρα. Το να αγωνίζεσαι στην Εθνική Ελλάδας σε ανεβάζει επίπεδο, γιατί η Ελλάδα είναι από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, του κόσμου. Πρωταγωνιστεί. Έχει γίνει αλλαγή σελίδας, αλλά και πάλι συνεχίζουμε. Θα πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε με αυτόν το ρυθμό, θα πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε. Ένα πράγμα λέω μόνο να συνεχίσουμε να παλεύουμε. Όσο παλεύεις και δουλεύεις αυτό θα βγαίνει στο γήπεδο. Η ομάδα μας μπορεί να χάνει σε εμπειρία, έχουμε όμως παιδιά που μάχονται, που παλεύουν και βγάζουν το καλύτερο δυνατό πρόσωπο».