Ζούρος: «Σεμινάριο Διεθνούς Επιπέδου»

Στο Τοπικό Σεμινάριο της Λάρισας ανοίγει αύριο η αυλαία και για ένα διήμερο στο κλειστό του Αγίου Θωμά όσοι προσέλθουν θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν τα μυστικά της προπονητικής από τρεις κορυφαίους προπονητές (Ζούρος, Μίσσας, Πρίφτης). Ο Ηλίας Ζούρος, ο οποίος έχει συμμετάσχει ως ομιλητής σε 3 Διεθνή Σεμινάρια με τελευταίο αυτό του 2011 μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ (sepk.gr) για τα θέματα που θα αναλύσει αλλά και για το μπάσκετ στη περιοχή της Θεσσαλίας.

Αναλυτικά:
Για την παρουσία του στο Τοπικό Σεμινάριο της Λάρισας:
“Κάθε φορά που καλούμαι να μιλήσω σε ένα Σεμινάριο νιώθω μεγάλη χαρά γιατί μου δίνεται η ευκαιρία να μοιραστώ κάποιες σκέψεις και ένα κομμάτι της δουλειάς μου με συναδέλφους. Έχω την τύχη να δίνω συχνά το παρών σε Σεμινάρια κι έτσι είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι ο Έλληνας προπονητής διψάει για γνώση και θέλει να καταρτιστεί όσο καλύτερα γίνεται. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι πλέον οι Έλληνες προπονητές συγκαταλέγονται μέσα στους καλύτερους στην Ευρώπη. Σίγουρα θα γίνει ένα εξαιρετικό Σεμινάριο.
Παράλληλα είμαι πεπεισμένος ότι παρόλα τα προβλήματα που υπάρχουν γύρω μας, οι προπονητές της ευρύτερης περιοχής θα δώσουν δυναμικό παρών γιατί κάθε χρόνο αποδεικνύουν πόσο πολύ θέλουν να διευρύνουν τους ορίζοντες τους”.

Για τους άλλους δύο ομιλητές (Μίσσας, Πρίφτης)
“Αναμφίβολα πρόκειται για δύο εξαιρετικούς προπονητές και καλούς σεμιναρίστες. Για τον κόουτς Μίσσα νομίζω ότι δεν χρειάζεται να πω πολλά, καθώς μιλάει γι αυτόν το πλούσιο βιογραφικό του και τα όσα έχει καταφέρει στην καριέρα του. Όσον αφορά τον κόουτς Πρίφτη ανήκει στη νέα γενιά Ελλήνων προπονητών και είχαμε συνεργαστεί στην Εθνική ομάδα. Είναι ένας πολύ καλός προπονητής, άρτια καταρτισμένος, ο οποίος είχε μιλήσει και στο Διεθνές Σεμινάριο του 2011. Είμαι σίγουρος ότι όσοι βρεθούν στο γήπεδο θα κερδίσουν πολλά από τις ομιλίες. Γενικά θεωρώ ότι είναι ένα Σεμινάριο το οποίο θα μπορούσε κάλλιστα να είναι Διεθνές κι όχι Τοπικό. Τόσο υψηλό θα είναι το επίπεδο”.

Για τα θέματα που θα αναλύσει:
“Η επίθεση hand off είναι μία επίθεση την οποία δουλεύω εδώ και πολλά χρόνια. Ήταν η βασική επίθεση που χρησιμοποιήθηκε τα χρόνια που βρισκόμουν στον Πανελλήνιο. Με αυτήν την επίθεση, η οποία ήταν σήμα κατατεθέν, φτάσαμε μέχρι το final 4 του Eurocup. Την χρησιμοποίησα επίσης στη Ζαλγκίρις και στην Εθνική ομάδα την πρώτη χρονιά. Γενικά πρόκειται για μία επίθεση που έχει πολλές δυνατότητες και διαφορετικές καταλήξεις μέσα από ένα βασικό κομμάτι. Προσωπικά θεωρώ πολύ σημαντικό να τη μάθουν οι παίκτες ώστε να βελτιώνονται μπασκετικά γιατί βοηθάει στην ατομική βελτίωση ακόμα κι αν δεν την παίζει συνολικά μία ομάδα.
Το δεύτερο θέμα που θα αναλύσουμε είναι μία μεγάλη ημερήσια προπόνηση. Θα αφορά τον τρόπο που προγραμματίζουμε μία προπόνηση, πως δουλεύουμε προοδευτικά, ενώ θα δείξουμε και κάποιες ασκήσεις που χρησιμοποιούμε συχνά. Μαζί με τον κόουτς Πρίφτη θα καλύψουμε πολλά κομμάτια της καθημερινής δουλειάς σε μια ομάδα”.
Για τη Λάρισα και το Θεσσαλικό μπάσκετ:
“Η αλήθεια είναι ότι τα τελευταία χρόνια είχε απουσιάσει από το υψηλό επίπεδο. Η επιστροφή της ΑΕΛ στις εθνικές κατηγορίες και η διαφαινόμενη άνοδος των Τρικάλων φανερώνει ότι επιστρέφει δυναμικά κάτι το οποίο είναι πολύ ευχάριστο. Το ελληνικό μπάσκετ χρειάζεται μία δυνατή Θεσσαλία”.