Η Εθνική  μπορεί να επικράτησε της Νιγηρίας στο πρώτο παιχνίδι της στο διεθνές τουρνουά στο οποίο συμμετέχει στη Βραζιλία,  αλλά η ομάδα εμφάνισε πολλά προβλήματα. Ο Ηλίας Ζούρος  μίλησε για την εικόνα της εθνικής αλλά και για η συνέχεια…

«Είναι στην ουσία πρώτο φιλικό που είναι όλη η ομάδα παρούσα. Είχαμε πάρα πολλές απουσίες στη διάρκεια της προετοιμασίας. Σήμερα, δεν είχαμε ρυθμό από το πρώτο ημίχρονο, αλλά τουλάχιστον βελτιώσαμε στο δεύτερο κάποια πράγματα και φτάσαμε σε μία νίκη. Είδαμε αρκετά σημεία στα οποία πρέπει να παρουσιαστούμε καλύτεροι. Στους δύο αγώνες που απομένουν θα προσπαθήσουμε να βρεθούμε όσο το δυνατόν πιο κοντά στο ρυθμό που πρέπει να έχουμε για να πάμε στο Προολυμπιακό».

Δημοσιογράφοι από τη Βραζιλία έδειξαν ενδιαφέρον και για το θέμα της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα και αν ίσως μια επιτυχία της Εθνικής Ομάδας μπορεί να δώσει χαρά στους Έλληνες: «Σίγουρα ο αθλητισμός προσφέρει συχνά χαρές. Στην Ελλάδα είμαστε μαχητικός λαός. Όποιο στόχο κι αν βάλουμε, παλεύουμε και κάνουμε το καλύτερο δυνατό να τον πετύχουμε».

Σε ερώτηση πάνω στο ίδιο θέμα και για το αν έχει επηρεάσει αυτή η κατάσταση την ελληνική ομάδα, ο Ζούρος απάντησε: «Μέσα στην ομάδα, ή την ομάδα ως ομάδα όχι. Αλλά τους ανθρώπους γενικότερα στην Ελλάδα μας έχει επηρεάσει η κατάσταση και είναι το βασικό θέμα για το οποίο συζητάμε, το βασικό το οποίο σκεφτόμαστε».