Ζούρος: «Ονειρική χρονιά»

Στο εξωτερικό οι  Έλληνες προπονητές κάνουν θαύματα και ο Σύνδεσμος θα έχει τη χαρά να βραβεύσει μέλη του που διακρίθηκαν σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Ο Ηλίας Ζούρος δεν άφησε τίποτα στο διάβα καθώς στη Λιθουανία κέρδισε πρωτάθλημα, κύπελλο αλλά και Βαλτική Λίγκα οπότε δικαίως θα είναι από τιμώμενα πρόσωπα. Ο 45χρονος ομοσπονδιακός τεχνικός μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ για τη χρονιά που πέρασε, την Ευρωλίγκα, ενώ δεν παρέλειψε να στείλει τις ευχές του για το νέο έτος.

Αναλυτικά :

Για το 2011 που του έδωσε 3 τρόπαια (πρωτάθλημα και Κύπελλο Λιθουανίας και Βαλτική Λίγκα) και τον έφερε στο πάγκο της Εθνικής ομάδας:

«Πάντα κοιτάς το καλύτερο. Ήταν πράγματι μία ονειρική χρονιά ελπίζοντας, όμως ότι στο μέλλον θα έρθουν καλύτερες. Γενικά ήταν μία σεζόν με πολλές υποχρεώσεις σε πολύ υψηλό επίπεδο αλλά ένας προπονητής βελτιώνεται και γίνεται καλύτερος μέσα σε συνεχής υποχρεώσεις και με εναλλαγή παραστάσεων. Έτσι έγινε φέτος καθώς από συλλογικό επίπεδο πέρασα σε εθνικό που είναι διαφορετικές διοργανώσεις».

Για τη βράβευση του στη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συνδέσμου:

«Είναι τιμή για κάθε προπονητή να αναγνωρίζεται το έργο του και η δουλειά του. Ειδικά από τους συναδέρφους του. Θέλω να τονίσω βέβαια ότι είναι πολύ ευχάριστο το γεγονός ότι Έλληνες προπονητές εργάζονται στο εξωτερικό και ευελπιστώ αντίστοιχες και πιο πολλές επιτυχίες στο μέλλον. Οι Έλληνες έχουν αποδείξει ότι δουλεύουν πολύ και έχουν την ποιότητα ώστε να τα καταφέρουν».

Για την Ευρωλίγκα και τις προβλέψεις που κάνει:

«Θα ήθελα ως Έλληνας και οι δύο ομάδες που μας εκπροσωπούν να πάνε όσο πιο μακριά γίνεται γιατί είναι καλό για το ελληνικό μπάσκετ. Το ευχάριστο είναι ότι κι άλλες ομάδες (Μπιλμπάο, Μακάμπι, Αρμάνι) με Έλληνες παίκτες και προπονητή έχουν προκριθεί κι αυτό είναι ευχάριστο γιατί υπάρχει ελληνικό στοιχείο. Από εκεί και πέρα τελικές προβλέψεις δεν μπορεί να γίνουν γιατί πάντα καραδοκούν εκπλήξεις ενώ μέχρι το τέλος πολλά μπορούν να αλλάξουν με μία μεταγραφή».

Για τις ευχές που κάνει για το νέο έτος:

«Το πρώτο που εύχομαι είναι υγεία σε όλο το κόσμο, καθώς είναι το πιο σημαντικό αγαθό και μόνο όταν το χάνουμε το καταλαβαίνουμε. Για την Ελλάδα ελπίζω σύντομα να ξεπεραστούν τα όποια προβλήματα έχουν παρουσιαστεί στη χώρα μας. Μπασκετικά εύχομαι να συνεχίσουμε σε συλλογικό και εθνικό επίπεδο να βρισκόμαστε στη κορυφή και να δείχνουμε ότι το μπάσκετ είναι το εθνικό μας άθλημα».