Ζωντός: «Δεν συγχωρεί λάθη»

Ένα από τα δυσκολότερα πρωταθλήματα των εθνικών κατηγοριών είναι αυτό της Γ’ εθνικής, καθώς ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος. Ο νεοφώτιστός Πόλις χθες πέτυχε μία σημαντική νίκη επί του Πορφύρακαι πλέο είναι πολύ κοντά να κερδίσει την παραμονή του. Ο τεχνικός της ομάδας, Παναγιώτης Ζωντός, μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ για τη συνεργασία του με τον σύλλογο της Καλλιθέας αλλά και για τον παίκτη του, Σπύρο Παντελιάδη, ο οποίος είναι… «άλλη κλάση».

Αναλυτικά:

Για τη συνεργασία του με τον Πόλις:

«Γνωρίζω πολλά χρόνια τον γυμναστή της ομάδας, καθώς είχαμε συνεργαστεί στο Φάληρο στην Α2. Όταν προέκυψε θέμα προπονητή κάποια από τα ονόματα που έπεσαν στο τραπέζι ήταν και το δικό μου. Αποφασίσαμε κι οι δύο πλευρές να συνεργαστούμε,  όμως αρχικά συζήτησα με τα παιδιά της διοίκησης. Το είδα ως μία ενδιαφέρουσα πρόκληση για εμένα γιατί στη Νίκη Αμαρουσίου που ήμουν πριν αγωνιζόταν σε μία τοπική κατηγορία. Ήθελα να ξαναμπώ στις Εθνικές κατηγορίες μετά από δύο χρόνια απουσίας κι έκρινα ότι αυτή ήταν μία καλή ευκαιρία γιατί η ομάδα έχει πολύ καλό ρόστερ. Κάναμε αρκετά καλές νίκες πριν τις γιορτές μετά όμως δεν ξεκινήσαμε καλά γνωρίζοντας μία ανέλπιστη ήττα στη Σάμο. Η χθεσινή νίκη με τον Πορφύρα ήταν ουσιαστικά μισή κατηγορία. Πλέον χωρίς το άγχος της παραμονής να είναι έντονο προσπαθούμε να παίξουμε όσο καλύτερα γίνεται».

Για το επίπεδο της φετινής Γ’ Εθνικής:

«Είναι πολύ υψηλό το επίπεδο. Για εμένα είναι η δυσκολότερη κατηγορία των εθνικών κατηγοριών. Την έχω παίξει ως παίκτης και ως προπονητής πολλά χρόνια. Δεν συγχωρεί λάθη. Φέτος το θετικό είναι ότι πέφτουν λίγες ομάδες γιατί παλιά υποβιβάζονταν πέντε. Το επίπεδο είναι ψηλό και οι ομάδες είναι ισάξιες. Κανένα ματς δεν μπορείς να θεωρήσεις ότι το έχεις κερδίσει πριν τη λήξη. Πρέπει να είσαι σωστός και σοβαρός σε κάθε αγώνα γιατί είναι απρόβλεπτο πρωτάθλημα».

Για τον Σπύρο Παντελιάδη που είναι ένας παίκτης με τεράστια εμπειρία από Α1:

«Πραγματικά είναι μεγάλη τιμή για έναν προπονητή να έχει στη διάθεση του έναν αθλητή του επιπέδου του Σπύρου. Δεν είναι μόνο εξαιρετικός παίκτης παιγμένος σε πολύ υψηλό επίπεδο αλλά το σημαντικότερο είναι ο χαρακτήρας του. Κάνει τη δουλειά του προπονητή πολύ εύκολη γιατί ο ίδιος είναι προπονητής μέσα στο γήπεδο. Είναι αρχηγός και ηγέτης σε όλα του γι’ αυτό και του αξίζουν πολλά μπράβο. Δεν είναι τυχαίο ότι έφτασε να αγωνίζεται σε τόσο μεγάλο επίπεδο».