Ζωντός: «Επιτυχία αυτή η πορεία»

zontos

Πέρσι τον Νοέμβρη ανέλαβε τα ηνία του Πόλις καταφέρνοντας να τερματίσει στην 5η θέση. Στο φετινό πρωτάθλημα η ανοδική πορεία των Καλλιθεατών συνεχίστηκε με την ομάδα να φιγουράρει στην 1η θέση του 1ου ομίλου Νότου της Γ’ εθνικής έπειτα από 10 αγωνιστικές με μόλις μία ήττα. Ο Παναγιώτης Ζωντός, ο οποίος για προσωπικούς λόγους παραιτήθηκε από την τεχνική ηγεσία της ομάδας μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ.

Αναλυτικά:

Για τη συνεργασία του με τον Πόλις:
“Η συνεργασία μου όλο αυτό το καιρό ήταν άψογη. Είναι ένα περιβάλλον που κάθε προπονητής θέλει να βρίσκεται και να δουλεύει, καθώς υπάρχει διοικητική ηρεμία και σταθερότητα. Αφήνουν στον προπονητή το περιθώριο να εκφραστεί και να δημιουργήσει αυτό που θέλει”.

Για την μέχρι τώρα πορεία της ομάδας, από την οποία αποχώρησε έχοντας την στη 1η θέση;
“Όπως στήθηκε η ομάδα το καλοκαίρι δεν περίμενα τέτοια πορεία. Είπαμε να μπορέσουμε να παίξουμε ανταγωνιστικά σε κάθε παιχνίδι και να κάνουμε ταμείο στο τέλος. Τα αποτελέσματα μας έφεραν εδώ κάτι που οφείλεται στη μεγάλη προσπάθεια των παικτών και την προσαρμογή που έδειξαν στο προπονητικό πρόγραμμα. Καταφέραμε να βάλουμε στο παιχνίδι νέα παιδιά και παράλληλα με την παρουσία των έμπειρων παικτών και κυρίως του Παντελιάδη φτιάξαμε ένα αξιόμαχο σύνολο. Το καλό κλίμα που επικρατεί μέσα στην ομάδα σε συνδυασμό με το ότι αυξάναμε την αυτοπεποίθηση μας παιχνίδι με παιχνίδι μας έφερε να ολοκληρώσουμε τον πρώτο γύρο με μόνο μία ήττα από τον Εθνικό. Θεωρώ μεγάλη επιτυχία αυτή τη πορεία και είμαι σίγουρος ότι η συνέχεια θα είναι ανάλογη μετά και την πρόσληψη ενός εξαίρετου προπονητή όπως είναι ο Ντίνος Καλαμπάκος. Η δική μου αποχώρηση έχει να κάνει με προσωπικούς λόγους κι όχι με την ομάδα”.

Για το μέλλον του σε προσωπικό επίπεδο:
“Είναι μία αγορά ανοικτή καθώς υπάρχουν αρκετοί αξιόλογοι προπονητές χωρίς ομάδα. Δυστυχώς οι καλοί άνεργοι προπονητές αυξάνονται και οι καλές ομάδες λιγοστεύουν. Το μέλλον είναι αβέβαιο. Προσωπικά όπως πάντα είμαι ανοικτός σε κάθε πρόταση, όμως είναι δύσκολο να βρεθεί κάτι”.