Ηλ. Ζούρος: «Είμαστε στο σωστό δρόμο»…

Η κατοστάρα με την οποία η εθνική φιλοδώρησε τη Βουλγαρία μπορεί να μην λέει τίποτε στον Ηλία Ζούρο, ο οποίος άλλωστε το ξεκαθάρισε μετά το τέλος της αναμέτρησης ότι τ’ αποτελέσματα στα φιλικά δεν… μετράνε. Για εκείνον άλλα πράγματα έχουν σημασία και πολλά απ’ αυτά τα είδε στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Όπως ότι η ελληνική ομάδα είναι «… στο σωστό δρόμο. Όχι μόνο για το επικείμενο τουρνουά στο οποίο θα συμμετάσχουμε, αλλά και για το μέλλον», όπως χαρακτηριστικά σχολίασε, ενώ απέφυγε έντεχνα ν’ αποκαλύψει ποιους παίκτες προτίθεται να «κόψει» ενόψει Ευρωμπάσκετ, επισημαίνοντας ότι «… σε μία, δύο ημέρες θ’ ανακοινώσω την 12άδα».

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε ο Έλληνας προπονητής:
«Σήμερα  ήμασταν πολύ πιο συγκεντρωμένοι. Ξεκουράσαμε τον Μπουρούση και είναι σημαντικό να δίνουμε ανάσες σε παίκτες μέχρι να πάμε σε τουρνουά. Η περιστροφή της μπάλας ήταν όπως θέλαμε να είναι, παρότι δεν μπήκαν όλα τα σουτ. Υπάρχει πολύ ομαδικότητα και αυτό είναι καλό. Στο πρεσάρισμα κάναμε κάποια λάθη που θα πρέπει να διορθώσουμε. «Στο τρίτο δεκάλεπτο δεν ήμασταν καλή στην άμυνα. Κάναμε πολλά λάθη στο αμυντικό κομμάτι και αυτά πρέπει να τα διορθώσουμε. Τα φιλικά κάνουν καλό γιατί είναι προπονήσεις. Δεν μας ενδιαφέρει το σκορ. Σε γενικές γραμμές είμαστε στο σωστό δρόμο. Όχι μόνο για φέτος, αλλά και για το μέλλον. Είναι πολλά τα νεαρά παιδιά, αλλά πρόκειται για μία πολύ καλή φουρνιά».

Αναφερόμενος στην άμυνα σχολίασε: «Νομίζω πως αυτή η ομάδα μπορεί να παίξει πολύ καλή άμυνα. Είναι ομαδική, έξυπνη και αθλητική παρότι δεν έχει την εμπειρία των προηγούμενων χρόνων. Στην άμυνα δεν υπάρχουν ρόλοι. Το πιο σημαντικό κομμάτι γι’ αυτή την ομάδα είναι η άμυνα».

Για την τελική 12άδα απάντησε: «Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος και από τους 14 ή μάλλον και από τους 16. Όλοι οι παίκτες έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά και προσπάθεια. Δυστυχώς, ωστόσο, κάποιες στιγμές πρέπει να γίνουν κάποιες επιλογές. Θα δούμε ποια ομάδα ταιριάζει καλύτερη για να πάμε στα τελικά΄. Όλοι οι παίκτες είναι σημαντικοί. Τις επόμενες 1-2 μέρες θα αποφασίσουμε για τη δωδεκάδα».

Όσον αφορά την επιθετική λειτουργία της εθνικής ομάδας και την αλλαγή φιλοσοφίας της σχολίασε: «Από την πρώτη μέρα που ξεκινήσαμε έτσι παίζουμε, στο ομαδικό κομμάτι. Η μπάλα γυρίζει καλά, δουλεύουμε πολύ καλά τις διεισδύσεις και τις αποστάσεις, αξιοποιούμε κάθε παίκτη και προσπαθούμε να κάνουμε συντήρηση. Όταν πας στο πικ εν ρολ με πιο χαμηλή ταχύτητα, δεν είναι αποτελεσματικό. Η ομάδα είναι νεανική και μπορούμε να τρέξουμε. Το θέμα είναι να μπορούμε και να διαβάζουμε. Σε αυτό το κομμάτι έχουμε βελτιωθεί».

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Μαυροειδής τόνισε ότι «… δεν έχει σημασία η εμφάνισή μου στο παιχνίδι. Πάνω απ’ όλους είναι η ομάδα. Εγώ πάντα θέλω να κάνω ότι μου λέει ο προπονητής. Είμαι σε κάθε παιχνίδι συγκεντρωμένος σε αυτά και συνεχίζω», ενώ αναφερόμενος στο επικείμενο παιχνίδι με την Ιταλία σχολίασε: «Είναι μία καλή ομάδα και θα είναι το τελευταίο τεστ για εμάς. Βέβαια θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε και μέσα απ’ τις προπονήσεις για να παρουσιαστούμε όσο πιο έτοιμοι γίνεται στο Ευρωμπάσκετ».

Ο Βασίλης Ξανθόπουλος σχολίασε για την ετοιμότητα της εθνικής ενόψει Ευρωμπάσκετ: «Είναι νωρίς ακόμη για να πούμε σε ποιο βαθμό είμαστε έτοιμοι. Να περιμένουμε να περάσει η εβδομάδα, διότι θα μας βοηθήσουν και οι προπονήσεις για να δούμε τι ακριβώς θα πρέπει να βελτιώσουμε».