Ηλ. Ζούρος: “Να μείνουμε προσγειωμένοι”…

Η πρωτιά στο τουρνουά του Μπάμπεργκ μπορεί να λέει πολλά για την συνέχεια, αλλά μπορεί να μην πει και τίποτε εάν η ελληνική ομάδα δεν παρουσιαστεί στα παιχνίδια του Ευρωμπάσκετ προσγειωμένη. Κι αυτό είναι το μήνυμα που έστειλε ο ομοσπονδιακός προπονητής Ηλίας Ζούρος μετά το τέλος των αγώνων, φροντίζοντας παράλληλα να στείλει μήνυμα στους φίλους του μπάσκετ να σταθούν στο πλευρό της εθνικής και στο τουρνουά “Ακρόπολις”.
“Ήταν άλλη μία προπόνηση, λίγες ώρες μετά το τέλος του προηγούμενου αγώνα, καθώς δεν είχαμε ούτε ολόκληρη μέρα να μεσολαβεί ανάμεσα στις δύο αναμετρήσεις”, σχολίασε ο Ζούρος και πρόσθεσε: “Ένα σκληρό παιχνίδι, αλλά ανταπεξήλθαμε σωστά. Βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο και καταφέραμε αυτό που έχουμε πει από την πρώτη μέρα. Αυτό που είχαμε ζητήσει είναι να είμαστε ομάδα. Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Όσο είμαστε ομάδα και δουλεύουμε, είμαστε στο σωστό δρόμο. Θα πρέπει να συνεχίσουμε τη δουλειά, να βελτιώσουμε πράγματα, να δούμε λεπτομέρειες αμυντικά και επιθετικά και να γινόμαστε κάθε φορά πιο ανταγωνιστικοί. Έχουμε δρόμο ακόμη, έχουμε δουλειά μπροστά μας και όλοι καταλαβαίνουν και καταλαβαίνουμε ποιοι είμαστε. Θα πρέπει να είμαστε προσγειωμένοι και αφοσιωμένοι σε αυτό που κάνουμε”.
Ο ομοσπονδιακός προπονητής, αναφέρθηκε και στο τουρνουά “Ακρόπολις-Eurobank”, το οποίο φιλοξενείται στο κλειστό γυμναστήριο του ΟΑΚΑ (23-25/8): “Θα θέλαμε να δούμε τον κόσμο να έρχεται στο γήπεδο, να είναι κοντά μας και να ανταμείψει με αυτόν τον τρόπο την προσπάθεια που γίνεται αυτή τη στιγμή. Η παρουσία του στην εξέδρα θα είναι η επιβράβευση για αυτά τα παιδιά, για τη δουλειά που έχουν κάνει και θα κάνουν. Αγωνιστικά, θα είναι τα τελευταία τεστ για εμάς, θέλουμε να ρυθμίσουμε κάποια πράγματα και αν βάλουμε τις τελευταίες πινελιές”…