Ηλ. Παπαθεοδώρου: Πρωτάθλημα δύο ταχυτήτων

Το μυστικό της επιτυχίας σε όλους τους τομείς είναι ένα: σκληρή δουλειά. Κι αυτό ενστερνίζεται κι ο προπονητής της Κηφισιάς Ηλίας Παπαθεοδώρου, ο οποίος μίλησε στην επίσημη σελίδα των προπονητών μπάσκετ (sepk.gr) για το πρωτάθλημα της Β’ εθνικής, όσο και για τους στόχους της ομάδας του στο δύσκολο αυτό πρωτάθλημα.

“Η δυσκολία που υπάρχει φέτος είναι ότι υπάρχουν πάρα πολλοί αγώνες στην επαρχία. Αυτό σημαίνει πολλά ταξίδια, λιγότερος χρόνος για προετοιμασία του παιχνιδιού και παραπάνω κούραση. Υπάρχουν 12 ταξίδια. Γενικότερα πάντως το πρωτάθλημα θα το χαρακτήριζα… δύο ταχυτήτων. Υπάρχουν ομάδες σε πολύ υψηλό επίπεδο όπως είναι ο ΟΦΗ, η Λευκάδα, το Πέραμα και η ΜΕΝΤ, ενώ σχεδόν όλες οι υπόλοιπες βρίσκονται πάνω-κάτω στο ίδιο επίπεδο, καθώς οι διαφορές είναι μικρές. Είναι νωρίς για να κρίνουμε την ποιότητα του πρωταθλήματος, αλλά είναι σίγουρο ότι είναι σκληρό και ανταγωνιστικό”.

Αναφορικά με τους στόχους που έχουν τεθεί, ανέφερε: “Εμείς αν και νεοφώτιστοι στη Β’ Εθνική, έχουμε κρατήσει το βασικό μας κορμό και έχουμε προσθέσει στο ρόστερ μας ποιοτικούς και έμπειρους παίκτες. Έχουμε θέσει σαν βασικό στόχο να πρωταγωνιστήσουμε. Αυτό είναι βέβαια, εύκολο να το λες, αλλά δύσκολο να το κάνεις. Θα χρειαστεί πολύ μεγάλη προσπάθεια και συνέπεια στη σοβαρή δουλειά που κάνουμε κι έχοντας όλα τα απαραίτητα εχέγγυα για να προχωρήσουμε, είμαστε αποφασισμένοι να πετύχουμε το στόχο μας”.

Όσον αφορά τα φαβορί για την άνοδο, ο νεαρός προπονητής, τόνισε: “Αξίζει να κάνουμε ειδική μνεία στον ΟΦΗ, ο οποίος είναι το φαβορί για την άνοδο, έχοντας έναν πολύ καλό προπονητή και έμπειρους και καλούς παίκτες”.

Οι βασικοί τομείς πάνω στους οποίους δουλεύει ο Έλληνας προπονητής για να έρθει η επιτυχία; “Σε εμάς παίζει πολύ σημαντικό ρόλο η ομαδική δουλειά. Περιμένουμε απ’ όλους τους παίκτες να προσφέρουν. Πιστεύουμε πολύ στις ικανότητές τους και στο κίνητρο που έχουν για επιτυχίες, πάντα όμως μέσα από την ομάδα. Δίνουμε σημαντική βαρύτητα στις μεταξύ μας σχέσεις, προπονούμαστε πάνω στις αδυναμίες μας και στόχος είναι κάθε μέρα να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό στην προπόνηση”.

Κλείνοντας, ο Κ.Παπαθεοδώρου ρωτήθηκε για το μυστικό της επιτυχίας της Κηφισιάς, απαντώντας: “Δεν υπάρχουν μυστικά. Υπάρχει ένας πρόεδρος με όραμα και φιλοδοξίες για την ομάδα, χάρη στον οποίο κάθε χρόνο δουλεύουμε απερίσπαστοι, έχοντας στο μυαλό μας μόνο το αγωνιστικό κομμάτι ή προσφέροντάς μας ό,τι ακριβώς του ζητηθεί. Υπάρχει συγκεκριμένη φιλοσοφία στο προπονητικό κομμάτι, την οποία καλούνται οι παίκτες που επιλέγονται να αφομοιώσουν και να την εφαρμόσουν στο γήπεδο”.