Ημερίδα για τον εθισμό στο διαδίκτυο διοργανώνει η Νίκη Βόλου

Ο εθισμός στο διαδίκτυο αποτελεί μια νέα μορφή εξάρτησης, όπως τονίζουν οι υπεύθυνοι των ακαδημιών μπάσκετ της Νίκης Βόλου, που προετοιμάζονται για τη διοργάνωση διαδικτυακής ημερίδας με θέμα τον συγκεκριμένο εθισμό αλλά και την ασφαλή πλοήγηση.

Χαρακτηριστικά, οι «κυανόλευκοι» υπογραμμίζουν ότι έχουν αναφερθεί όλο και περισσότερες περιπτώσεις παιδιών και εφήβων που δαπανούν υπερβολικά πολλές ώρες μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή τους παίζοντας ηλεκτρονικά-διαδικτυακά παιχνίδια, μιλώντας διαδικτυακά σε δωμάτια συνομιλιών ή σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, ενώ ξεχνούν ή παραμελούν άλλες σημαντικές δραστηριότητες. Έτσι, η διοικούσα επιτροπή του τμήματος καλαθοσφαίρισης της Νίκης Βόλου, κατανοώντας τις αρνητικές συνέπειες της νέας μορφής εξάρτησης για τα παιδιά μας, διοργανώνει σε συνεργασία με το Παιδοψυχιατρικό τμήμα Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου Βόλου και την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βόλου, ημερίδα με θέμα «Εθισμός στο Διαδίκτυο και Ασφαλής Πλοήγηση», τη Δευτέρα 19/4/2021 και ώρα 19:30.

Εισηγητές της ημερίδας θα είναι η Διδάκτωρ Εξελικτικής Ψυχολογίας και Ψυχολόγος του παιδοψυχιατρικού τμήματος στο Νοσοκομείο Βόλου κα Αβαγιανού Πηνελόπη-Αλεξία και ο Αρχιφύλακας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Σκόνδρας Γεώργιος.

Προλογίζει και επιμελείται της ημερίδας ο δημοσιογράφος του Ράδιο Ακρόαμα 99,8 Απόστολος Γκόγκας.

Οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τις εργασίες της ημερίδας μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Cisco Webex στον σύνδεσμο https://nikivolou.my.webex.com/meet/nikiba.
Επίσης στη σελίδα Facebook του τμήματος καλαθοσφαίρισης των ακαδημιών της Νίκης Βόλου https://www.facebook.com/nikivoloubasketballacademy.