Ηττήθηκε από τα “καγκουρό”

Οταν αντιμετωπίζεις ένα μεγαθήριο δεν μπορείς να περιμένεις πολλά.  Η εθνική ομάδα γνώρισε την ήττα από την Αυστραλία με 93- 54 στο πρώτο παιχνίδι για τη φάση των «12». Τα κορίτσια του Κώστα Μίσσα προσπάθησαν, αλλά η παγκόσμια πρωταθλήτρια έδειξε από το πρώτο λεπτό του αγώνα ποιος θα ήταν το… αφεντικό.

Η Αυστραλία προηγήθηκε από τα πρώτα λεπτά (10-2 στο 4), ενώ η εθνική δεν μπορούσε να βρει στόχο, χαρακτηριστικό είναι ότι μέχρι το 7 είχε βάλει μόνο πέντε πόντους. Η άμυνα ήταν προσαρμοσμένη πάνω την Εβίνα Μάλτση κάτι το οποίο την αποδιοργάνωσε στην πρώτη περίοδο έμεινε χωρίς πόντο.

Η εθνική ομάδα στη δεύτερη περίοδο προσπάθησε αλλά για ακόμα μία φορά φάνηκε η έλλειψη ψηλής. Στο ημίχρονο η εθνική ομάδα είχε 12 ριμπάουντ σε αντίθεση με τα «καγκουρό» που είχαν 30. Η διαφορά ολοένα και αυξάνονταν για να φτάσει στο ημίχρονο στους +32 (56-24).

Στην επανάληψη τα κορίτσια του Κώστα Μίσσα κατάφεραν να μην αφήσουν τη διαφορά να πάρει την ανιούσα.  Η εθνική βελτίωσε αισθητά την εικόνα της κατάφερε να βρει δρόμο προς το καλάθι.
Ο Κώστας Μίσσας έδωσε χρόνο συμμετοχής και στις αθλήτριες που είχαν αγωνιστεί από ελάχιστα έως και καθόλου μέχρι τώρα στην διοργάνωση. Ο αγώνας τελείωσε την Αυστραλία να φτάνει στο επιβλητικό  93-54.

Ομως ο τραυματισμόςτης Νικολ Σούλις, στον δεξί ώμο στις αρχές του δεκαλέπτου, σημάδεψε το παιχνίδι με την νεαρή αθλήτρια να αποχωρεί από τον χώρο του γηπέδου με πάγο. Η Σούλις θα υποβληθεί σε εξετάσεις με την ελπίδα όλων να μην έχει τίποτα σοβαρό.

Αύριο η εθνική ομάδα αντιμετωπίζει στις 16:30 τον Καναδά.